آسپرین در مبتلایان به آنفلوآنزا ممنوع!


یک متخصص بیماری‌های عفونی در خصوص مصرف آسپرین در بیماران مبتلا به آنفلوآنزا هشدار داد و اظهار کرد: مصرف این دارو می‌تواند ابتلا به سندرم "ری" را به دنبال داشته باشد.

 به گزارش لقمه، دکتر علیرضا جانبخش، با بیان اینکه ویروس آنفلوآنزا به سه شکل تیپ A، B و C وجود دارد، اظهار کرد: به طور معمول تیپ A و B در انسان و تیپ C در حیوانات ایجاد بیماری می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: میان دو تیپ آنفلوآنزا که بیشتر در انسان دیده می‌شود، تیپ A اغلب به شکل همه‌گیری یا جهان‌گیری ظاهر شده و تیپ B تنها در محل تجمعات از جمله مدارس، آسایشگاه‌ها و پادگان‌ها مشاهده می‌شود.

جانبخش تصریح کرد: با شروع بیماری علائمی از جمله افزایش تب تا دمای 39 تا 40 درجه سانتیگراد، سردرد، درد اطراف چشم، ترس از نور، گلودرد، سرفه خشک و سپس خلط دار، دردهای عضلانی شدید بویژه در کمر و ساق پا، استفراغ، اسهال و قرمزی در چشم ظاهر می‌شود.

جانبخش تزریق واکسن آنفلوآنزا را با پیشگیری بیش از 90 درصد همراه دانست و تصریح کرد: این واکسن در افرادی که دچار ضعف سیستم ایمنی هستند، دارای اثر پیشگیری ضعیف‌تری است.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به تغییرات سالانه ویروس آنفلوآنزا اظهار کرد: اثر واکسن آنفلوآنزا تنها برای یک سال است و به جهت پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا واکسن آن باید در شهریور و مهرماه هر سال مجددا تزریق شود.

جانبخش به منابع محدود واکسن آنفلوآنزا در کشور اشاره و تصریح کرد: در همین راستا توصیه می‌شود تا تنها گروه‌های در معرض خطر از جمله کودکان زیر شش سال، سالمندان بالای 65 سال، بیماران مبتلا به دیابت، نارسایی کبد و کلیه، بیماران مزمن تنفسی و قلبی، بیماران با نقص سیستم ایمنی و نیز زنان بارداری که سه ماهه سوم بارداری آنها در فصول سرد سال قرار دارد، اقدام به تزریق این واکسن کنند.

وی با بیان اینکه آنتی بیوتیک‌ها نقش ضدمیکروبی داشته و در درمان بیماری‌های میکروبی موثرند، اظهار کرد: در درمان بیماری آنفلوآنزا که نوعی بیماری ویروسی است، مصرف آنتی بیوتیک توصیه نمی‌شود و تنها در درمان عوارض این بیماری می‌توان از آنتی بیوتیک استفاده کرد.

این متخصص بیماری‌های عفونی، نارسایی تنفسی، عفونت‌های میکروبی، عوارض مغزی مانند مننژیت، عوارض قلبی مانند میوکاردیت و عوارض کبدی و نخاعی را ازجمله عوارض بیماری آنفلوآنزا عنوان کرد.

وی در خصوص مصرف آسپرین در این بیماران و بویژه کودکان هشدار داد و افزود: سندرم "ری" به دنبال مصرف آسپرین در بیماران مبتلا به آنفلوآنزا ایجاد شده و لذا توصیه می‌شود این افراد از مصرف آسپرین به طور جد خودداری کنند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه شیر گرم، عسل، خرما، آبمیوه‌های طبیعی، سوپ‌های محلی مانند ترخینه که کالری بسیار داشته و موجب نرم شدن مخاط می‌شود و نیز نوشیدن مایعات گرم و سبزیجات تازه را در جهت بهبود هرچه سریع‌تر بیماری آنفلوآنزا توصیه کرد.

جانبخش افزود: با مصرف ویتامین C و تامین آن از طریق مواد خوراکی مانند مرکبات، سیب، پرتقال، موز و گوجه فرنگی می‌توان تا حد زیادی از ابتلا به آنفلوآنزا پیشگیری کرد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7693 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۸ آذر بازدید: 3082 ساعت: 2:27 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مصرف آسپرین در زمان ابتلا به آنفلوانزا خطرناک است ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۶ آبان
2 ارتباط آسپرین با سرطان دستگاه گوارش ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
3 آسپرین ریسک سرطان کبد را در بیماران هپاتیت B کاهش می دهد ۱۳۹۶ يکشنبه ۳۰ مهر
4 بدون مشورت با پزشک مصرف آسپرین را قطع نکنید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۵ مهر
5 آسپرین چه تاثیری بر دندان ها دارد ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور
6 بیماری ها در کمین کودکانی که آسپیرین مصرف می کنند ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ شهريور
7 روزانه آسپیرین خوردن مفید است یا مضر؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۳ مرداد
8 گیاهی که می توان جایگزین آسپرین کرد ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ خرداد
9 خطر خونریزی معده در سالمندان با مصرف قرص آسپرین ۱۳۹۶ شنبه ۲۷ خرداد
10 در صورت مصرف " آسپرین" حتما این نكات را رعایت كنید! ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۸ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  حساسیت های غذایی در کودکان پایگاه خبری لقمه: هنگامی که سیستم ایمنی بدن به چیز...

  آدامس می‌تواند به کنترل وزن کمک کند؟ به عقیده‌ متخصصان پژوهش‌های گسترده تری نیاز است تا...

  آیا مصرف قرص روغن ماهی، سکته قلبی را کاهش می دهد؟ مطالعات اخیر نشان می دهند که خوردن قرص روغن ماهی خ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

راه های مقابله با کودکان پُرخور و شکمو با شیطنت دستش را به سمت ظرف شیرینی‌ روی میز، دراز کرد. یک نگاهش به در بود که یکدفعه مادر وارد اتاق نشود و نگاه دیگرش به شیرینی‌های داخل ظرف که از عصر تا حالا دلش را برده بود! تا آمد یکی از آن شیرینی‌های بزرگ شکلاتی را که با ترافل‌های رنگی تزئین شده بود، بردارد سر و کله مادر با ابروهای درهم رفته و یک جیغ بنفش پیدا شد که می‌گفت: «آخه من با این شکم سیری‌‌ناپذیر تو باید چکار کنم؟!» حتما شما هم با چنین صحنه‌‌هایی مواجه شده‌اید.
آیا خواص سبزی ها با طبخ از بین می رود؟ یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه:«برخی از اجزای غذایی و مواد مغذی سبزی ها مثل ویتامین های محلول در آب و ویتامین C نسبت به حرارت و محیط قلیایی بسیار حساس بوده و حرارت می تواند به درجاتی خواص آن را از بین ببرد.» تاکید کرد:«برای حفظ ویتامین C سبزی ها به هنگام پخت، سبزی را به ناگهان در آب جوش بریزید.»
جهان زیر بال‌ مرغ‌های تایسون صنایع غذایی تایسون که با نام تجاری TSNشناخته می‌شود، در سال ۱۹۳۵ توسط جان تایسون John W. Tyson در شهر اسپرینگدیل Springdale واقع در ایالت آرکانزاس ایالات متحده آمریکا تاسیس شد.
راز لاغری در صبحانه در هر حال لازم نیست به بهانه‌ی داشتن یک صبحانه‌ی کامل همزمان چند منبع پروتئین به همراه کره، پنیر، مربا، خامه، عسل و غیره را با هم بخورید.