دوگانگی مدیریتی مانع تنظیم بازار محصولات کشاورزی است


پایگاه خبری لقمه: رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه «دوگانگی» مدیریتی مانع تنظیم بازار محصولات کشاورزی است، گفت: شک ندارم اگر تنظیم بازار محصولات کشاورزی دوگانه شود، نابسامانی‌های قیمتی و کمبودهای مقطعی بازار محصولات کشاورزی و پروتئینی شدیدتر می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، علی اکبری در گفت‌وگویی، گفت: عملکرد متولیان تنظیم بازار محصولات کشاورزی را مثبت می‌دانم اما این سخن به معنای بی‌نقص بودن کنترل بازار و مدیریت عرضه محصولات پروتئینی و باغی به بازار مصرف نیست.

 
نماینده مردم بجنورد در مجلس کمبود مقطعی سیب زمینی، پیاز، مرغ و تخم‌مرغ و گرانی آنها را چرخه معیوبی دانست که هر سال تکرار می‌شود.
 
وی شیوه «خود مدیریتی» بازار محصولات کشاورزی و پروتئینی را کج سلیقگی دانست و افزود: احاله کردن تنظیم بازار محصولات کشاورزی و پروتئینی به امید عرضه تولیدات استان‌های مختلف به بازار مصرف به معنای رها کردن این بازار نیست اما وزارت جهادکشاورزی باید برای جبران خلاء کمبود محصولات کشاورزی و پروتئینی در بازار مصرف فکری اساسی کند و مثلا همانطور که وزارت بازرگانی سابق هنگام کاهش عرضه محصولات کشاورزی و پروتئینی در بازار، خلاء موجود را از طریق واردات جبران می‌کرد، وزارت جهادکشاورزی نیز باید با بکار کردن شیوه‌های مشابه اجازه ندهد قیمت پیاز، سیب‌زمینی، مرغ، تخم‌مرغ یا حتی سایر محصولات کشاورزی و پروتئینی در سال‌های مختلف چنان رشد کند که باعث نارضایتی مردم شود.
 
اکبری طرح آمایش سرزمینی و اجرای الگوی کشت را در تنظیم بازار محصولات کشاورزی ضروری دانست و افزود: وزارت جهادکشاورزی باید آمار مربوط به تولید، پراکنش و فراوانی تولید محصولات کشاورزی و پروتئینی در سراسر کشور را داشته باشد تا بتواند براساس این آمار و ارقام به گونه‌ای برنامه‌ریزی کند که موجب حمایت، همراهی و تبعیت همه کشاورزان کشور شود. البته نباید فراموش کرد که کشاورزان در گذشته به دلایل مختلف از سیاست‌های دستوری و فرمایشی وزارت جهادکشاورزی تبعیت نکرده‌اند به همین دلیل کار وزارت جهادکشاورزی برای حرکت در این مسیر بسیار سخت و ناهموار است.
 
نماینده مردم بجنورد در مجلس انتزاع مسئولیت تنظیم بازار محصولات کشاورزی از وزارت جهادکشاورزی و الحاق به وزارت صنعت، معدن و تجارت را نادرست دانست و افزود: عده‌ای تصور می‌کنند با این کار وضعیت بازار محصولات کشاورزی بهتر می‌شود. گویا آقایان سابقه ناموفق وزارت بازرگانی سابق  را فراموش کرده‌اند، در آن دوره نیز هم کشاورز و هم مصرف کننده متضرر می‌شدند. ایجاد تعادل بین کشاورز و مصرف کننده نیازمند همراهی و مشارکت عمومی در همه سطوح است و از توان یک دستگاه خارج است.
 
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار داشت: وزارت جهادکشاورزی بازار تولید و توزیع محصولات کشاورزی را باید به گونه‌ای مدیریت کند که کشاورز بتواند با افزایش تولید و اشباع بازار داخلی، بازارهای صادراتی را تصاحب کند، این مسئله موجب بهبود نرخ اشتغال می‌شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 11853 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور بازدید: 1836 ساعت: 10:31 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پشت پرده حفظ شدن مرغ در سفره مردم و نصف شدن گوشت قرمز! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲ خرداد
2 آقای معاون برنج ایرانی نزدیک ۳۰۰ هزار تومان؛ همچنان انکار می‌کنید؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت
3 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
4 هدایت کشتی های حامل کالای اساسی به بندر امام خمینی(ره) ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
5 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
6 اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشارکتی برای افزایش عملکرد گندم در استان تهران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
7 برداشت کلزا در فارس آغاز شد ۱۴۰۴ شنبه ۳۱ فروردين
8 وعده وزیر درباره نرخ خرید گندم/ قیمت نان گران می‌شود؟ ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۵ فروردين
9 واردات دام پایه پروار در حال انجام است ۱۴۰۳ شنبه ۴ اسفند
10 کشف بیش از ٧٠٠ تن برنج احتکاری در تهران ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
11 آبیاری نوین؛ راهکاری برای نجات کشاورزی در بحران کم‌آبی/سرمایه‌گذاری‌ دولتی افزایش یابد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بسیاری از سالمندان از کمبود ویتامین B12 رنج می برند تغییراتی که به دنبال افزایش سن در بدن سالمندان ایج...

  میوه هایی برای شارژ شدن انسان های خسته ممکن است در طول روز دچار خستگی شوید ولی می دانید ک...

  10 ماده خوراکی برای درمان آنفولانزا در خانه برخی از مواد غذایی و خوراکی هایی که در درمان آنفول...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا غذاها سرطان‌زا می‌شوند؟ متخصصان سلامت در آمریکا معتقدند که افزایش مقدار ماده شیمیایی آکریلامید در محیط زندگی موجب بروز سرطان در حیوانات می‌شود و در انسان نیز می‌تواند اثرات منفی مشابه داشته باشد.
فلفل دلمه‌ای مصرفی شما مونث است یا مذکر؟ یک نکته جدید درباره فلفل دلمه‌ای که بسیار جالب و در حرفه آشپزی کاربرد بسیار دارد.
ادویه‌ای معطر با فواید بی‌پایان/خواص هل و طریقه مصرف آن هل؛ دانه‌ای کوچک با قدرتی بزرگ! این ادویه معطر نه تنها به غذاها طعم و عطر ویژه‌ای می‌بخشد، بلکه همچون یک درمانگر طبیعی، از دل مشکلات گوارشی گرفته تا استرس و سلامت قلب، به بدن شما کمک می‌کند.
سر و دست شکستن برای لاغری مرحله‌ای که در اثر آن انرژی ذخیره‌ای در بدن انسان که معمولاً به شکل بافت چربی است بسیار زیاد می‌شود را چاقی می‌گویند. کم‌تحرکی سالانه جان دو میلیون فرد چاق را در جهان می‌گیرد این در حالی است که، پژوهش‌ها نشان می‌دهد 58 درصد مردم جهان از کم‌تحرکی رنج می‌برند که این امر، عامل مشترک نخست در بیماری‌های دوران معاصر به شمار می‌رود.