دوگانگی مدیریتی مانع تنظیم بازار محصولات کشاورزی است


پایگاه خبری لقمه: رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه «دوگانگی» مدیریتی مانع تنظیم بازار محصولات کشاورزی است، گفت: شک ندارم اگر تنظیم بازار محصولات کشاورزی دوگانه شود، نابسامانی‌های قیمتی و کمبودهای مقطعی بازار محصولات کشاورزی و پروتئینی شدیدتر می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، علی اکبری در گفت‌وگویی، گفت: عملکرد متولیان تنظیم بازار محصولات کشاورزی را مثبت می‌دانم اما این سخن به معنای بی‌نقص بودن کنترل بازار و مدیریت عرضه محصولات پروتئینی و باغی به بازار مصرف نیست.

 
نماینده مردم بجنورد در مجلس کمبود مقطعی سیب زمینی، پیاز، مرغ و تخم‌مرغ و گرانی آنها را چرخه معیوبی دانست که هر سال تکرار می‌شود.
 
وی شیوه «خود مدیریتی» بازار محصولات کشاورزی و پروتئینی را کج سلیقگی دانست و افزود: احاله کردن تنظیم بازار محصولات کشاورزی و پروتئینی به امید عرضه تولیدات استان‌های مختلف به بازار مصرف به معنای رها کردن این بازار نیست اما وزارت جهادکشاورزی باید برای جبران خلاء کمبود محصولات کشاورزی و پروتئینی در بازار مصرف فکری اساسی کند و مثلا همانطور که وزارت بازرگانی سابق هنگام کاهش عرضه محصولات کشاورزی و پروتئینی در بازار، خلاء موجود را از طریق واردات جبران می‌کرد، وزارت جهادکشاورزی نیز باید با بکار کردن شیوه‌های مشابه اجازه ندهد قیمت پیاز، سیب‌زمینی، مرغ، تخم‌مرغ یا حتی سایر محصولات کشاورزی و پروتئینی در سال‌های مختلف چنان رشد کند که باعث نارضایتی مردم شود.
 
اکبری طرح آمایش سرزمینی و اجرای الگوی کشت را در تنظیم بازار محصولات کشاورزی ضروری دانست و افزود: وزارت جهادکشاورزی باید آمار مربوط به تولید، پراکنش و فراوانی تولید محصولات کشاورزی و پروتئینی در سراسر کشور را داشته باشد تا بتواند براساس این آمار و ارقام به گونه‌ای برنامه‌ریزی کند که موجب حمایت، همراهی و تبعیت همه کشاورزان کشور شود. البته نباید فراموش کرد که کشاورزان در گذشته به دلایل مختلف از سیاست‌های دستوری و فرمایشی وزارت جهادکشاورزی تبعیت نکرده‌اند به همین دلیل کار وزارت جهادکشاورزی برای حرکت در این مسیر بسیار سخت و ناهموار است.
 
نماینده مردم بجنورد در مجلس انتزاع مسئولیت تنظیم بازار محصولات کشاورزی از وزارت جهادکشاورزی و الحاق به وزارت صنعت، معدن و تجارت را نادرست دانست و افزود: عده‌ای تصور می‌کنند با این کار وضعیت بازار محصولات کشاورزی بهتر می‌شود. گویا آقایان سابقه ناموفق وزارت بازرگانی سابق  را فراموش کرده‌اند، در آن دوره نیز هم کشاورز و هم مصرف کننده متضرر می‌شدند. ایجاد تعادل بین کشاورز و مصرف کننده نیازمند همراهی و مشارکت عمومی در همه سطوح است و از توان یک دستگاه خارج است.
 
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار داشت: وزارت جهادکشاورزی بازار تولید و توزیع محصولات کشاورزی را باید به گونه‌ای مدیریت کند که کشاورز بتواند با افزایش تولید و اشباع بازار داخلی، بازارهای صادراتی را تصاحب کند، این مسئله موجب بهبود نرخ اشتغال می‌شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 11853 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور بازدید: 1991 ساعت: 10:31 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در ۳ هزار روستابازار ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۷ مرداد
2 برداشت ۶ هزار تن نخود از دیم‌زارهای هشترود ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 توزیع برنج تنظیم بازار در گناوه آغاز شد/قیمت مصوب هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
4 افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع شد ۱۴۰۴ سه شنبه ۸ مرداد
5 کشت موفق گلابی خاردار در تفت؛ گامی نو در کشاورزی کم‌آب ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
6 انقلاب در مدیریت کشاورزی؛ اختیارات کلیدی به مدیران استانی واگذار می‌شود ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲ مرداد
7 علوفه هست، عجله نکنید! / هشدار وزیر به دامداران درباره کشتار زودهنگام ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
8 هشدار وزیر جهاد کشاورزی: واردات بی‌رویه نهاده‌ها تعادل بازار را به‌هم می‌زند ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۶ تير
9 تلاش شبانه‌روزی برای تأمین آب شرب پایدار در قم ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
10 بازگشت ارز ترجیحی برای نهاده‌های دامی و برخی کالاهای اساسی ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
11 نقشه جامع کاربری اراضی کشاورزی در حال تهیه و تدوین است ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چرا بادام ایرانی از بادام‌های خارجی بهتر و گران‌تر است؟ پایگاه خبری لقمه: ذائقه ایرانی بادام بومی را بیشتر...

  پنج ماده غذایی که منجر به کاهش تری گلیسرید خون می‌شوند خطرات ناشی از چربی بالا که مرتبط با سنجش سلامتی و ...

  چربی شکمی خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد خطر ابتلا به دیابت در افرادی که چاق هستند و چربی ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت