دوگانگی مدیریتی مانع تنظیم بازار محصولات کشاورزی است


پایگاه خبری لقمه: رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه «دوگانگی» مدیریتی مانع تنظیم بازار محصولات کشاورزی است، گفت: شک ندارم اگر تنظیم بازار محصولات کشاورزی دوگانه شود، نابسامانی‌های قیمتی و کمبودهای مقطعی بازار محصولات کشاورزی و پروتئینی شدیدتر می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، علی اکبری در گفت‌وگویی، گفت: عملکرد متولیان تنظیم بازار محصولات کشاورزی را مثبت می‌دانم اما این سخن به معنای بی‌نقص بودن کنترل بازار و مدیریت عرضه محصولات پروتئینی و باغی به بازار مصرف نیست.

 
نماینده مردم بجنورد در مجلس کمبود مقطعی سیب زمینی، پیاز، مرغ و تخم‌مرغ و گرانی آنها را چرخه معیوبی دانست که هر سال تکرار می‌شود.
 
وی شیوه «خود مدیریتی» بازار محصولات کشاورزی و پروتئینی را کج سلیقگی دانست و افزود: احاله کردن تنظیم بازار محصولات کشاورزی و پروتئینی به امید عرضه تولیدات استان‌های مختلف به بازار مصرف به معنای رها کردن این بازار نیست اما وزارت جهادکشاورزی باید برای جبران خلاء کمبود محصولات کشاورزی و پروتئینی در بازار مصرف فکری اساسی کند و مثلا همانطور که وزارت بازرگانی سابق هنگام کاهش عرضه محصولات کشاورزی و پروتئینی در بازار، خلاء موجود را از طریق واردات جبران می‌کرد، وزارت جهادکشاورزی نیز باید با بکار کردن شیوه‌های مشابه اجازه ندهد قیمت پیاز، سیب‌زمینی، مرغ، تخم‌مرغ یا حتی سایر محصولات کشاورزی و پروتئینی در سال‌های مختلف چنان رشد کند که باعث نارضایتی مردم شود.
 
اکبری طرح آمایش سرزمینی و اجرای الگوی کشت را در تنظیم بازار محصولات کشاورزی ضروری دانست و افزود: وزارت جهادکشاورزی باید آمار مربوط به تولید، پراکنش و فراوانی تولید محصولات کشاورزی و پروتئینی در سراسر کشور را داشته باشد تا بتواند براساس این آمار و ارقام به گونه‌ای برنامه‌ریزی کند که موجب حمایت، همراهی و تبعیت همه کشاورزان کشور شود. البته نباید فراموش کرد که کشاورزان در گذشته به دلایل مختلف از سیاست‌های دستوری و فرمایشی وزارت جهادکشاورزی تبعیت نکرده‌اند به همین دلیل کار وزارت جهادکشاورزی برای حرکت در این مسیر بسیار سخت و ناهموار است.
 
نماینده مردم بجنورد در مجلس انتزاع مسئولیت تنظیم بازار محصولات کشاورزی از وزارت جهادکشاورزی و الحاق به وزارت صنعت، معدن و تجارت را نادرست دانست و افزود: عده‌ای تصور می‌کنند با این کار وضعیت بازار محصولات کشاورزی بهتر می‌شود. گویا آقایان سابقه ناموفق وزارت بازرگانی سابق  را فراموش کرده‌اند، در آن دوره نیز هم کشاورز و هم مصرف کننده متضرر می‌شدند. ایجاد تعادل بین کشاورز و مصرف کننده نیازمند همراهی و مشارکت عمومی در همه سطوح است و از توان یک دستگاه خارج است.
 
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار داشت: وزارت جهادکشاورزی بازار تولید و توزیع محصولات کشاورزی را باید به گونه‌ای مدیریت کند که کشاورز بتواند با افزایش تولید و اشباع بازار داخلی، بازارهای صادراتی را تصاحب کند، این مسئله موجب بهبود نرخ اشتغال می‌شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 11853 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور بازدید: 1691 ساعت: 10:31 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
2 نقش تسهیلات بانک کشاورزی در تجهیز ناوگان مکانیزاسیون بخش کشاورزی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
3 افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
4 افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
5 افزایش ۲۸ درصدی صادرات محصولات کشاورزی در ۷ ماهه امسال+ جزئیات ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
6 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
7 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
8 قیمت جدید شیر ۱۸ هزار تومان اعلام شد ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
9 امسال؛ برگزاری جشن خودکفایی با تولید ۱۵ میلیون تن گندم ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
10 کمتر از یک درصد بذر کشور وارداتی است ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
11 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  با این رژیم غذایی بیشتر عمر کنید به عقیده‌ی محققان تأثیر داشتن رژیم غذایی مدیترانه‌...

  سبزی پای ثابت سلامتی بارها درباره فواید سبزی‌جات و اهمیت مصرف آن‌ها مطا...

  طب سنتی درباره ماهی چه می‌گوید؟ در طب سنتی توصیه می‌شود همراه ماهی برخی مواد غذایی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

انبه دوست دارید؟ میزان بالای ویتامین C و A در انبه به اضافه انواع مختلف کاروتنوئیدها سیستم ایمنی بدن شما را سالم و قوی نگه خواهد داشت.
ماجرای واکس روی پوست سیب چیست/ پارافین سرطانزا نیست! معاون فنی سازمان حفظ نباتات کشور گفت: پارافین در محصولاتی مانند سیب و مرکبات به‌عنوان جلادهنده و براق کننده استفاده می‌شود و سرطان‌زا نیست.
شب یلدا فقط برای خوردن میوه و تنقلات نیست/ آداب غیرمرسوم را از شب یلدا حذف کنید پایگاه خبری لقمه: شاید نتوان برای برخی آداب و رسوم شب یلدا جایگزینی تعریف کرد، اما حالا در این شرایط اقتصادی بیایید کاری کنیم که دیگر انار دانه درشت و هنداونه بزرگ قرمزرنگ مشکلی بر مشکلات خانواده‌ها در این شب باستانی اضافه نکند.
چرا باید دور هم غذا بخوریم؟ بچه که بودیم، جمعه‌ها برایمان روز دیگری بود. پدر و مادر، خواهرها و برادرها همگی کنار هم سرسفره می‌نشستیم. صبح جمعه یا املت داشتیم یا نیمرو با سنگك داغ. ظهر بوی خورش قورمه‌سبزی مستمان می‌کرد.