شیرهای طعم‌دار برای بدن مفید است یا مضر؟


پایگاه خبری لقمه: امروزه محصولات غذایی بازار رقابت داغی دارد و از جمله مواد غذایی که مدتی است وارد بازار شده و مطلوب ذائقه مردم نیز قرار گرفته، شیرهای طعم‌دار است.

اما سؤال این‌جا است که آیا مصرف این شیرها برای بدن مفید است یا مضر؟
 

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، به گفته متخصصان صنایع غذایی، مهم‌ترین تفاوت شیرهای طعم‌دار با شیرهای معمولی در میزان بالای شکر افزوده‌شده به آن‌ها است. بسیاری از افراد و به‌ویژه کودکان، رابطه خوبی با طعم شیر ندارند. روانشناسان معتقدند که ذائقه کودک در برابر غذا غالباً از ۶ماهگی تا حدود ۱۵ماهگی شکل می‌گیرد.

 
اگر مادر با انتخاب متنوع موادغذایی، طعم‌های متفاوتی را به کودک خود بچشاند، می‌تواند او را به مصرف موادغذایی مختلف عادت دهد، اما چنان‌چه کودک، عادت مصرف خوراکی‌های شیرین را کسب کند، که لذت‌بخش‌ترین طعم برای او است، نسبت به بقیه طعم‌ها احساس خوبی نخواهد داشت و درنتیجه شیر سفید بدون طعم نیز برایش جذابیتی ندارد.
 
طعم‌دهنده‌ها و شکری که برای ایجاد طعم جذاب‌تر به شیر ساده اضافه می‌شوند برای این است که کودکان و افرادی که تمایل چندانی به مصرف شیر ندارند، بتوانند این ماده غذایی را به بدن خود برسانند. اگر به شیرهای طعم‌دار در صنعت، شکر افزوده نشود طعم آن‌ها چندان مورد پسند نخواهد بود.
 
آیا شیرهای طعم‌دار حاوی افزودنی‌های غیرمجاز هستند؟
شیرهای طعم‌دار، طعم خود را به کمک مقداری اسانس، کنسانتره طبیعی میوه، آبمیوه‌های طبیعی، رنگ‌های طبیعی یا پودر کاکائو به دست می‌آورند. این افزودنی‌ها بر اساس استانداردهای موجود در صنایع غذایی به کار می‌روند و هیچ مشکلی برای سلامتی افراد ایجاد نمی‌کنند.
 
طبق نظر مهندسان صنایع غذایی شیرهای طعم‌داری که در کارخانه‌های معتبر و شناخته‌شدۀ صنایع غذایی در کشور تولید می‌شوند، به‌هیچ‌وجه حاوی نگهدارنده نیستند و افزودنی‌های آن‌ها تنها در حد طعم‌دهنده‌های طبیعی و نوعی پایدارکننده است که هیچ‌گونه ضرری برای سلامتی ندارند.
 
اما مشکل اصلی در مصرف شیرهای طعم‌دار، شکر فراوان موجود در آن‌ها است. این میزان شکر به حدی است که می‌تواند موجب افزایش دریافت کالری روزانه در افراد شود و ابتلا به چاقی را برای آن‌ها ایجاد کند.
 
بنابراین تا زمانی که استاندارد و قانونی برای استفاده از مواد شیرین‌کنندۀ طبیعی و یا حداقل کم‌کالری در تولید این قبیل از محصولات وضع نشده، بهتر است افرادی که با طعم شیر ساده مشکل دارند، برای پیشگیری از دیابت و اضافه وزن وقت بگذارند و شیر را به‌شکل خانگی و طبیعی طعم‌دار کنند.
 
آیا شیرهای طعم‌دار جایگزین دائمی مناسبی برای شیر سفید هستند؟
به توصیه کارشناسان صنایع غذایی درصورتی‌که طعم شیر ساده مانع مصرف این ماده غذایی می‌شود، می‌توانید گاهی از شیرهای طعم‌دار استفاده کنید. اما جایگزین‌کردن دائمی این نوع شیرها با شیر معمولی کار درستی نیست و در درازمدت عوارض ناشی از مصرف بالای چربی و شکر موجود در این محصولات خودنمایی می‌کند.
 
محدودیت مصرف شیرهای طعم‌دار برای افرادی که زمینه ارثی ابتلا به دیابت دارند و نیز کودکانی که دچار اضافه وزن هستند، بیشتر از سایرین است.
 
درمجموع می‌توان گفت که راه کاملاً سالم و مطمئن نوشیدن شیر طعم‌دار، تهیه آن با موادی طبیعی مثل خرما، عسل، پوره میوه‌ها و یا میزان بسیار کمی از شکر در خانه است.
 
همچنین گفتنی است که ارزش پروتئینی شیر با اضافه کردن غلات، مغزها، خرما، کشمش و مویز افزایش می‌یابد.

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از : سیناپرس

کد: 11891 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور بازدید: 2931 ساعت: 3:54 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع شد ۱۴۰۴ سه شنبه ۸ مرداد
2 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
3 وضعیت دارو و شیرخشک در کشور چگونه است؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
4 سهمیه شیرخشک نوزادان در این روزها چقدر است ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
5 تأمین شیر خشک بدون مشکل ادامه دارد ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
6 قاچاق شیرخشک به چه دلیل رخ داد؟ ۱۴۰۴ شنبه ۴ خرداد
7 بیمه سلامت مازندران: شیوه پرداخت یارانه دارو و شیرخشک تغییر می‌کند ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
8 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
9 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
10 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
11 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سبزیجاتی برای فصل سرما فصل سرما نزدیک است و شما باید به فکر تأمین ویتامین...

  سنجد و خواص آن؛ درمان‌گر آرتروز گوشتش گوشت می آورد، استخوانش استخوان می رویاند و پ...

  توصیه‌های تغذیه‌ای برای پیشگیری از گرمازدگی کارشناس تغذیه معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ماکارونی و برنج کلسترول را بالا میبرند بعضی ازافرادکه ازکلسترول بالا رنج می برند ، روش هایی راجستجـــــومی نمایندکه بتــــــوانند بر اساس آنها میزان کلسترول LDL خودراکاهش دهندواین امرتنها ازطریق تنظیم یک رژیم غذایی مناســـــب تحقق می یابد . در ادامه به بحث درموردبرنامه های غذایی مختلف می پردازیم که میتواننددرکاهش کلسترول LDL نقش داشته باشند .
مزاج پاییز و زمستان و تدابیر آن مزاج این فصل، سرد و خشک است. مزاج فصل پائیز در سرما و گرما معتدل، ولی در تری و خشکی همانند بهار به اعتدال نیست چون آفتاب تابستان هوا را کاملاً خشک نموده و اسباب تری در این فصل چندان آشکار نیست.
امنیت غذایی کشور؛ از برنامه تا عمل پایگاه خبری لقمه: استفاده درست از منابع آب، حفاظت از اراضی کشاورزی، رونق تولید و تأمین ماشین‌آلات موردنیاز و اتخاذ یک دیپلماسی فعال برای تضمین تأمین غذا، کشت فراسرزمینی در موضوع امنیت غذایی اهمیت ویژه‌ دارد.
چرا نباید در ظروف مسی غذا بپزیم؟ یک متخصص تغذیه با بیان این‌که بهتر است در ظروف مسی پخت و پز صورت نگیرد، توضیح داد: استفاده مکرر از مس، موجب انتقال مس به بدن و بروز عوارضی در بدن و ایجاد بیماری‌هایی مانند آسیب‌های مغزی، عقب‌ افتادگی ذهنی و بیماری‌های کلیوی می‌شود.