ارتباط بیماری دیابت با عفونت و پوسیدگی دندان


پایگاه خبری لقمه: متخصص بیماری‌های داخلی با اشاره به اینکه عفونت‌های دهان و دندان در کمین بیماران دیابتی است،گفت: دیابت کنترل نشده ترشح بزاق را کم کرده و باعث خشکی دهان می‌شود که این مشکل، عفونت و پوسیدگی دندان را به همراه خواهد داشت.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، مهران زمان‌زاده در ارتباط با بیماری دیابت و مشکلات دهان و دندان در این بیماران اظهارداشت: دیابت بیماری بوده که همه بدن از جمله دهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد چرا که دیابت کنترل نشده باعث افزایش آسیب پذیری گلبول‌های سفید خون که اصلی ترین سد دفاعی در مقابل عفونت‌ها هستند، می‌شود.

 
وی با اشاره به اینکه افراد دیابتی بیشتر در معرض ابتلا به عفونت های دهان و دندان قرار دارند، افزود: این بیماران در گروه پرخطر برای بیماری‌های خشکی دهان و برفک قرار دارند چرا که دیابت کنترل نشده ترشح بزاق را کم کرده و باعث خشکی دهان می‌شود و خشکی دهان، عفونت و پوسیدگی دندان را به همراه خواهد داشت.
 
متخصص بیماری‌های داخلی با اشاره به اینکه قندخون بالا در افراد دیابتی شرایط را برای بروز عفونت های قارچی از جمله برفک مناسب تر می‌کند، گفت: بیماران مبتلا به دیابت باید قند خون خود را اندازه گیری کرده و سعی کنند آن را در محدوده نرمال نگاه دارند.
 
زمان زاده ادامه داد: دیابتی ها باید دندان های خود را روزانه حداقل ۲ بار، صبح و شب، و نیز پس از هر وعده غذایی مسواک کنند. همچنین از مسواک های نرم و خمیر دندان‌های حاوی فلوراید استفاده کرده و در هنگام مسواک زدن مراقب لثه‌های خود باشند.
 
وی تأکید کرد: دیابتی‌ها در صورتی که جراحی دندان در پیش دارند، حتما باید دندانپزشک را از دیابت خود مطلع کرده و موضوع را با پزشک معالج خود نیز در میان بگذارید. همچنین به این نکته توجه داشته باشند که سیگار کشیدن ریسک ابتلا به بیماری های لثه را افزایش می‌دهد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامتی

کد: 11918 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور بازدید: 3011 ساعت: 1:56 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 جلوگیری از قطع عضو مبتلایان به دیابت با یک راه حل جدید ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
2 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
3 استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
4 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
5 مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد ۱۴۰۲ جمعه ۶ بهمن
6 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
7 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
8 قهوه سبز با کدام داروها تداخل دارد ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ شهريور
9 افزایش ریسک مرگ دیابتی ها با غذاهای فوق فرآوری شده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۶ مرداد
10 خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
11 خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  استفاده از چاشنی های جایگزین نمک در غذاها پایگاه خبری لقمه: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی...

  میان‌وعهده‌های انرژی‌زا برای دانش آموزان یک متخصص تغذیه ساندویچ تخم مرغ را به دلیل انرژی‌ز...

  وزن، تحرک و تغذیه عوامل مؤثر در ایجاد پوکی استخوان معاون مرکز تحقیقات استئوپروز گفت: تحرک و تغذیه از ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا میوه های خارجی خوش رنگ ترند؟ در روزهایی که تولید کنندگان میوه تدارک فروش شب عید را می بینند، بازار میوه خود را برای ورود میوه های ماندگار با رنگ و طعم ویژه آماده می کند. میوه های با کیفیتی که ظاهری شبیه به میوه های وارداتی دارند اما نه از طعم آبکی در آنها خبری هست و نه از مضرات کودهای شیمیایی و هورمون های رشد.
بد‌ترین ظرف برای نگهداری ادویه‌جات اسانس‌ها به عنوان حلال ظروف پلاستیکی محسوب می‌شوند و با حل کردن پلاستیک مقدار زیادی از مواد مضر آن را به خود جذب می‌کنند.
فندق؛ خوشمزه و مغذی و بسیار پرانرژی این میوه‌ی خوشمزه حاوی مواد معدنی و عناصری مانند کلسیم، فسفر، پتاسیم، منگنز، مس، سلنیوم، روی، آهن و منیزیم می‌باشد و از ویتامین‌های خانواده‌ی ب (B۱ ،B۲ ،B۳ ،B۵ ،B۶) و ویتامین C ،E و K نیز بی‌بهره نیست.
نباید شیر و چای را مخلوط کرد کلسیم، مهم‌ترین ریزمغذی شیر است که تحت‌تاثیر ترکیب‌های موجود در چای قرار می‌گیرد و غیر از آن، سایر ریزمغذی‌های شیر هم تاحدی در صورت ترکیب با چای تخریب خواهند شد.