میوه های خوش آب و رنگ گاز زده


پایگاه خبری لقمه: این روزها پرتقال، نارنگی،خرمالو و انواع میوه های خوش رنگ را در میوه فروشی ها به وفورمی بینیم که با رنگ های چشم نواز خودنمایی می کنند و تقریبا همه مردم می دانند که این میوه ها با استفاده از گاز تغییر رنگ داده اند و رنگ آن ها طبیعی و نشانه رسیده شدن نیست.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، فرایند تغییر رنگ این نوع میوه ها با گاز اتیلن رخ می دهد که با افشاندن این گاز، پرتقال و نارنگی سبز طی چند ساعت تا چند روز زرد و نارنجی می‌شود. 

به عبارت دیگر میوه‌های کال با گاز اتیلن به شکل میوه رسیده درمی‌آیند و در فرایند رنگ‌آوری در دمای بالا حدود 75درجه ظاهری خوشرنگ می‌گیرند. 
 
هر چند این نوع میوه ها مزه دلچسبی ندارند ولی مشتری پسند است، پرتقال تنها میوه‌ای نیست که نارس چیده و در فرایندی شیمیایی زودتر به بازار عرضه می‌شود. خرمالو نیز از میوه‌هایی است که مصرف‌کننده به جای زمستان در ابتدای پاییز مزه آن را می‌چشد. 
گوگردی که به این میوه زده می‌شود، بافت درون میوه را به هم می‌ریزد و فقط کالبد بیرونی میوه را رسیده و خوشرنگ نشان می‌دهد. 
 
این سئوال برای بسیاری از مردم مطرح است که هدف از این کار چیست و آیا گاز اتیلن می‌تواند تاثیر منفی بر سلامت میوه‌ها و کاهش ارزش تغذیه‌ ای آنها داشته باشد ؟ رسیده شدن پیش از موعد میوه ها آیا تاثیری بر سلامت مردم دارد یا خیر؟ 
 
مهندس جمال رازقی جهرمی متخصص در رشته مهندسی غذایی از دانشگاه شیراز و رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز دراین زمینه به ایرنا گفت: رسانیدن میوه و سبزی با گازهایی که معمولا و طی مراحل رسیدگی آنها به صورت طبیعی انجام می شود هیچ مشکلی ندارد مانند موز که الزاما بایستی سبز برداشت شود و در سردخانه نگهداری می شود و قبل از عرضه به بازار تحت تأثیر گاز نسبت به رسیده شدن آن اقدام می کنند. 
 
رازقی جهرمی افزود: در سالیان اخیر خبرهایی مبنی بر استفاده از رنگ ها برای خارج کردن میوه ها از کال بودن به گوش می رسد که مثلا هندوانه در این مورد قابل ذکر است. 
یقینا مصرف این محصول مشکل زا است، رسیده کردن مرکبات با گاز هم مشکلی ندارد ، گرچه طعم رسیدگی نخواهند داشت و فقط رنگ تغییر می کند.برداشت های عامه مردم دراین زمینه مبنی بر زیان آور بودن مصرف این میوه ها چندان اصالت ندارد. 
 
برخی از استادان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفته های دکترعباس یداللهی متخصص بیوتکنولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس را دراین زمینه تایید می کنند. 
یداللهی متخصص بیوتکنولوژی می گوید: استفاده از گاز اتیلن برای تسریع فرایند رسیدن میوه ها خطری ندارد، گاز اتیلن نوعی هورمون گیاهی کاملا بی‌خطر است که به‌صورت طبیعی در خود میوه‌ها هم یافت می‌شود. تمام افرادی که نگران استفاده از این گاز در محصولات باغی هستند باید بدانند اتیلن گازی صددرصد طبیعی است و مشکلی برای مصرف‌ کننده ایجاد نمی‌کند. 
وی معتقد است: زمانی که گاز اتیلن با میوه‌ها تماس پیدا می‌کند باعث تبدیل برخی قندهای نامحلول موجود در میوه به قندهای محلول می‌شود. ضمن اینکه در اثر این تماس، پوست میوه‌ها هم کمی نرم‌ تر خواهد شد. دلیل آن هم این است که اتیلن می‌تواند مقداری از پکتین سطح میوه را برساند و در نتیجه، بافت میوه را نرم‌تر کند. 
 
یداللهی گفت:‌ درواقع هورمون اتیلن، با بازی کردن نقشی آنزیمی در تماس با میوه‌ها، باعث نرم‌ تر شدن آنها و افزایش قندهای مونوساکارید می‌شود. در این صورت، میوه‌ها قابلیت خورده و بازارپسندشدن پیدا می‌کنند. 
این استاد دانشگاه زیاده روی در مصرف گاز اتیلن را تایید نمی کند و معتقد است اگر از این هورمون بیش از حد استفاده شود، میوه‌ها خیلی سریع‌تر از چیزی که فکرش را بکنیم، له می‌شوند و از بین می‌روند. 
 
این عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس همچنین در باره اینکه آیا تفاوتی از نظر طعم یا حتی ارزش تغذیه‌ای بین میوه‌هایی که روی درخت می‌رسند و آنهایی که با کمک گاز اتیلن به مرحله رسیدگی کامل می‌رسند، وجود دارد گفته است : کیفیت، ارزش تغذیه‌ای، طعم و قابلیت خوراکی محصولاتی که روی درخت می‌رسند یا به کمک گاز اتیلن به میوه رسیده تبدیل می‌شوند، هیچ تفاوتی باهم ندارند.هورمون اتیلن، کاملا طبیعی و بی‌خطر است و مصرف میوه‌هایی که با این گاز رسیده‌اند، هیچ‌ ضرری نخواهد داشت و سلامت و کیفیت آنها هم به‌خطر نخواهد افتاد. 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 13387 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان بازدید: 2423 ساعت: 2:52 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
2 هشدار اتاق اصناف به گران فروشان یلدایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۰ آذر
3 قیمت گوجه‌فرنگی کاهشی شد ۱۴۰۳ جمعه ۹ آذر
4 قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی در میادین میوه و تره‌بار ۵ آذر ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
5 افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
6 هفته آینده قیمت خیار کاهش می‌یابد/ ظرفیت بدون استفاده صادرات میوه ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
7 افتتاح ۴ بازار میوه و تره بار جدید در تهران ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
8 نرخ آجیل چهارشنبه سوری اعلام شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
9 طرح نظارت بر بازار آجیل و میوه شب یلدا شدت گرفت/ تخلفات را گزارش دهید ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
10 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
11 میزان واردات قطعات هلو و پرک پرتقال طی سال گذشته چقدر بود؟ ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  افزایش انرژی و تمرکز با این مواد غذایی بسیاری از مواد خوراکی تاثیر درمانی دارند و در اغل...

  نوشیدن نوشابه گازدار و ۱۰ بلایی که سرمان می‌آید پایگاه خبری لقمه: تقریبا می‌توان گفت که اغلب افراد...

  درمان‌های طب سنتی برای تسکین درد دندان برای تسکین دندان درد توصیه می‌شود که سیر و پیاز را...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاهای مو سیاه کن شاید این سؤال همواره مطرح باشد که چرا موهایمان سفید می شوند؟ رنگ مو و مطالب مربوط به آن موضوع جالب و پیچیده ای است و جدا از آن که عامل زیبایی است، محافظ و نگهبان ِ سر درمقابل اشعه ماوراء بنفش هم هست. در پایین ترین لایه پوست و درمحل پایه و تکیه تار مو، سلول هایی به نام ملانوسیت قراردارند که دائما ترکیبی به نام ملانین را تولید می کنند، که همین ملانین عامل رنگ داشتن تار موی رشد کرده است.
اقدامات متنوعی که شهرداری در حمایت از رستوران‌داران می‌تواند انجام دهد پایگاه خبری لقمه: شهرداری تهران می‌تواند در حمایت از رستوران‌داران اقدامات متنوعی را انجام دهد. البته، برنامه‌ها و اقدامات وابسته به سیاست‌ها و اولویت‌های هر شهرداری خاصی هستند و ممکن است در هر شهر و شرایط متفاوت باشند.
چطور یخچال را تمیز کنیم؟ یخچال پرکارترین وسیله برقی آشپزخانه است. با رعایت نکات ساده زیر آن را همواره تمیز نگه دارید.
سبزهای پرخاصیت تابستانی فصل تابستان یعنی تنوع میوه‌ها و سبزیجات تازه نه گلخانه‌ای که هر کدام هزار و یک خاصیت دارند. پس تا می‌توانید از این محصولات طبیعی نهایت بهره را ببرید.