کمبود ویتامین D در دوران بارداری چه تاثیری بر جنین دارد؟


پایگاه خبری لقمه: محققان آلمانی از ارتباط بین کمبود ویتامین D در زنان باردار و بروز اختلالات در نوزادان خبر دادند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، به نقل از ژورنال The Journal of Steroid Biochemistry and Molecular Biology، اwebsky و همکاران در یک مقاله مروری به بررسی اثر کمبود ویتامین D در زنان باردار و اختلالات ایجاد شده در نوزادان آنها پرداختند.

 
علاوه بر نقش کلاسیک ویتامین D به عنوان تنظیم کننده متابولیسم، کلسیم و فسفر  اثرات بسیاری بر بدن انسان دارند. مدارک جدیدی در مورد نقش این ویتامین در دوران بارداری ارایه شده است. بر طبق گزارشات ارایه شده تاکنون، تامین مقدار کافی از ویتامین D، تشکیل استخوان‌های سالم در جنین را تضمین می‌کند و فقدان آن سبب راشیتیسم در نوزادان می‌شود.
 
بر طبق این مقاله مروری، کمبود ویتامین D علاوه بر نوزاد، بر روی مادر هم تاثیر می‌گذارد. کمبود این ویتامین در مادر با ریسک بالای Preeclampsia، دیابت ملیتوس بارداری و بیماری‌های دیگر که با بارداری مرتبط هستند، همراه است.
 
این کمبود در جنین سبب محدود شدن رشد جنین، افزایش احتمال تولد نوزادان نارس و افزایش ریسک ابتلا به بیماری‌ها در دوران بزرگسالی می‌شود.
 
اگر چه تعداد زیادی از مطالعات اثرات گفته شده در بالا را گزارش می‌کند، اما به علت تنوع در متدهای به کار رفته و فقدان مطالعات طولانی مدت بر روی اثرات این ویتامین، این اثرات اثبات نشده است. همچنین تاکنون اطلاعاتی درباره فقدان وجود اثرات مضر مصرف بیش از حد ویتامین D گزارش نشده است.
 
اما با وجود فقدان اطلاعات کافی، توصیه می‌شود که از مصرف میزان کافی ویتامین D در مادران باردار اطمینان حاصل شود تا از اختلالات ایجاد شده در زمان تولد و بیماری‌های تکوینی جلوگیری شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 13602 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر بازدید: 3595 ساعت: 10:01 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
2 بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران بارداری ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ دي
3 خطرات مصرف داروی کتامین برای زنان باردار ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
4 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
5 خطر رژیم غذایی کم فیبر در بارداری برای مغز نوزادان ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
6 باید و نبایدهای غذاهای دریایی برای زنان باردار ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن
7 چه رژیم غذایی بر کاهش عوارض بارداری موثر است؟ ۱۴۰۰ جمعه ۱۴ خرداد
8 آیا مصرف قهوه در دوران بارداری مجاز است؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۷ اسفند
9 مصرف اسیدفولیک و مولتی‌ویتامین‌ در بارداری چه تاثیری بر کودکان دارد؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۷ دي
10 فواید نوشیدن آب نارگیل در دوران بارداری ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
11 چرا در دوران بارداری مصرف نوشیدنی های قندی ممنوع است؟ ۱۳۹۶ شنبه ۱۸ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رابطه پیتزا و سکته های قلبی متخصص قلب و عروق به شهروندان توصیه كرد: از غذاهای ...

  تابستان فصل وفور ویتامین D بیشترین مقدار ویتامین "D" موجود در بدن در اواخر تا...

  آیا با خوردن بستنی سر درد می‌گیرید؟ به نظر شما این حالت نشان دهنده بیماری خاصی است و ن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

افزودنی‌ها را بیشتر بشناسیم افزودنی ماده‌ای است كه به عمد یا غیرعمد به مواد غذایی اضافه می‌شود. افزودنی‌هایی كه به شكل غیر عمد وارد مواد غذایی می‌شود، معمولاً به شكل تصادفی در طول مراحل بسته بندی یا انبار كردن به مواد غذایی اضافه می‌‌شوند، اما افزودنی‌هایی كه به شكل عمدی به مواد غذایی اضافه می‌شوند، برای ایجاد اثرات مطلوب در ماده غذایی به كار می‌رود.
خوراکی‌های مفید روی میز کار وقتی گرسنه باشید، نه می‌توانید خوب فکر کنید و نه کارها بدرستی پیش می‌رود.
یا مصرف مارگارین ضرر دارد؟/تفاوت های کره حیوانی و گیاهی پایگاه خبری لقمه: یک کارشناس صنایع غذایی گفت: مارگارین بسته به کیفیت ماده اولیه و تکنولوژی به کار گرفته شده در فرآیند فرآوری می تواند ارزش غذایی خیلی خوب تا خیلی بد داشته باشد.
نصف شدن سرانه مصرف گوشت قرمز نسبت به سه سال پیش پایگاه خبری لقمه: در حال حاضر که عنوان می شود سرانه مصرف گوشت قرمز کاهش پیدا کرده و به حدود ۶ تا ۷ کیلو گرم به ازای هر نفر در سال رسیده با براورد جمعیتی ۸۵ میلیون نفر نیاز کشور حدود ۵۱۰ هزار تن خواهد بود.