کاهش تورم مواد غذایی در عین افزایش قیمت‌ها!


پایگاه خبری لقمه: آمارهای رسمی از نزولی شدن نرخ تورم خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها خبر می‌دهد اما این در حالی است که با افزایش قیمت مواد غذایی و اقلام مصرفی مردم در بازار روبروییم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، خبرگزاری دولتی فارس در گزارشی که بر اساس اعلام مرکز آمار تنظیم شده بود، اعلام کرد براساس آ‌مارهای رسمی شاخص کل قیمت کالا و خدمات مصرفی خانوارهای کشور در 12 ماه منتهی به خرداد ماه نسبت به دوره قبل 37.6 درصد گزارش شد.

این در حالی است که در واقعیت وضعیت به این گونه نیست و شاهد افزایش قیمت اقلام مصرفی مردم به ویژه مواد غذایی پرکاربرد همچون میوه، لبنیات، حبوبات، ماکارونی و دیگر مایحتاج خوراکی هستیم که با نگاهی گذرا نسبت به حتی دو ماه گذشته نیز این افزایش قیمت در اقلام خوراکی مشهود است.

 
بر اساس این گزارش، تورم خرداد نسبت به ماه مشابه سال قبل نیز به 50.4 درصد رسیده است. یکی از نکا ت بسیار مهم و حائز اهمیت در آمار تورم این ماه کند شدن آهنگ رشد قیمت کالاها و خدمات نسبت به ماه قبل (اردیبهشت) است. در این ماه 0.8 درصد تورم ثبت شد.
 
با توجه به آ‌نکه طی ماه‌های گذشته ماهانه حدود 3 تا 5 درصد افزایش قیمت کالا و خدمات تجربه شده بود این کاهش نشان از افت آ‌هنگ رشد قیمت‌ داشته که می‌توان امیدوار بود در ماه‌های آینده نرخ  تورم سیر نزولی به خود بگیرد. 
 
تورم خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها در خرداد نسبت به اردیبهشت منفی 0.2 بوده و البته نسبت به ماه مشابه سال قبل (خرداد 97) به رقم 74.1 درصد افزایش یافته است. 
 
 
تورم زیرگروه خوراکی و آشامیدنی‌ها
 
در گروه نان و غلات رشد 4.5 درصدی نسبت به اردیبهشت تجربه شده و پس از آن محصولات خوراکی طبقه‌بندی نشده و گروه چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و ‌آبمیوه 3.1 درصد افزایش دارد. 
 
نسبت به مشابه سال قبل 
 
در این بخش بالاترین میزان افزایش قیمت‌ها مربوط به محصولات خوراکی طبقه‌بندی نشده با 123.1 درصد، سبزیجات با 109.3 درصد و گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آن با 96.4 درصد به ترتیب در جایگاه اول تا سوم قرار می‌گیرند.
 
در بخش غیر خوراکی‌ها،‌ دخانیات با 0.9 درصد افزایش نسبت به ماه قبل و نیز نسبت به خرداد 97 (نقطه به نقطه) تورم 109.6 درصدی را تجربه کرده است. 
 
پوشاک و کفش با 2.5 درصد افزایش ماهانه تورمی بالغ بر 61.3 درصد  نسبت به خرداد سال گذشته دارد. 
 
تورم نقطه به نقطه مسکن،‌ آب، برق،‌گاز و سایر سوخت‌ها 26.6 درصد و با تورم 1.3 درصدی ماهانه گزارش شد. در زیرگروه این بخش تورم ماهانه مسکن ماهانه 1.4 درصد و نقطه به نقطه آن 26 درصد است. 
 
در شاخص‌های غیرخوراکی سرفصل مبلمان و لوازم خانگی و نگهداری در میان دیگر شاخص‌ها بالاترین تورم ماهانه یعنی 2.6 درصد و نقطه به نقطه 83 درصد را داشته است. 

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 13994 تاریخ نشر: ۱۳۹۸ يکشنبه ۲ تير بازدید: 2299 ساعت: 10:41 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تورم خوراکی‌ها در شهریور ماه اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 تورم مالیات غیرمستقیم است/نسبت بین مالیات و خدمات‌دهی دولت باید رعایت شود ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
3 تورم مواد غذایی ایران نزولی شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
4 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
5 موادغذایی در چین ارزان شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
6 دومین اقتصاد جهان به تورم صفر درصد دست پیدا کرد ۱۴۰۲ شنبه ۲۲ مهر
7 قیمت بستنی در آرژانتین دوبرابر شد ۱۴۰۲ شنبه ۲۸ مرداد
8 کاهش نرخ رشد نقدینگی به تنهایی برای مهار تورم کافی نیست/ لزوم اجرای سیاست های تثبیت ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ خرداد
9 قیمت دلار چه زمانی واقعی می‌شود؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۹ خرداد
10 دلایل ارزانی نان سنگک از نظر رئیس اتحادیه ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت
11 تورم باز هم به قند و شکر و گوشت و مرغ رسید ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  5 اشتباه رایج خانواده‌ها در رستوران‌های فست‌فود بعضی خانواده‌ها عادت دارند هر روز فست‌فود بخورند ا...

  مصرف مولتی ویتامین خطر سقط جنین را افزایش می هد محققان می گویند مادرانی که شش هفته قبل از لقاح از ...

  چرا باید هر میوه را در فصل خودش خورد؟ پایگاه خبری لقمه: کارشناسان تغذیه بر این باورند ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اولین رستوران را در نوزده سالگی راه اندازی کردم/ غذای ایرانی نیازمند اطلاع رسانی بیشتر است پایگاه خبری لقمه: شایان شمس سرآشپز برتر سال 1395 مسابقه تلویزیونی دستپخت مسیر موفقیت را با تلاش اما سریع طی کرده است و معتقد است غذاهای اصیل ایرانی به دلیل ضعف اطلاع رسانی محجور مانده اند.
چگونه آشپزی کنیم تا غذا چاقمان نکند! ازآنجایی که کنترل جذب کالری یکی ازمهمترین جنبه های برنامه کاهش وزن است وفرد نباید به دلیل طعم مطبوع غذا این مسئله را نادیده بگیرد . شما می توانید با محدود کردن کالری مصرفی ازغذاهای مطبوع لذت ببرید .
با سوختگی‌های خفیف در آشپزخانه چه کنیم؟ مثلث آتش از 3 عامل گرما، اکسیژن و ماده سوختنی تشکیل‌شده و بی‌شک سهل‌انگاری در رعایت نكته‌های ساده ایمنی آشپزخانه، می‌تواند با ایجاد این مثلث خانه‌تان را به آتش بکشد...
تصفیه آب تهران با وایتکس یا آب ژاول !؟ استفاده از آب ژاول در حالی مورد انتقاد قرار گرفته که مسئولات تامین و تصفیه آب پایتخت معتقدند این روشی شناخته شده و مورد استفاده در سطح بین‌المللی است و ایجاد حساسیت برای افکار عمومی در این زمینه بی مورد است.