بر اساس یافته های تعدادی از محققان اروپایی؛
مصرف کاهو خطر مرگ و میر کووید ۱۹ را آفزایش می دهد!


پایگاه خبری لقمه: براساس یک مطالعه اولیه در اروپا ، می توان ارتباطی بین میزان مرگ و میر ویروس کرونا و خوردن برخی سبزیجات وجود داشته باشد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، نتایج این تحقیق پیشنهاد می كند كه افزایش میانگین مصرف كلم یا خیار به میزان 1 گرم در روز می تواند به ترتیب 13.6 درصد یا 15.7 درصد میزان مرگ و میر كشور را كاهش دهد.

اما به گفته محققان به رهبری ژان بوسکت ، استاد طب ریوی در دانشگاه مون پلیه در فرانسه ، کاهو به طور بالقوه می تواند اثر متضاد داشته باشد ، در حالی که سایر سبزیجات هیچ فایده ای برای پیشگیری از بیماری ندارند.

این مطالعه که مورد بررسی همگان قرار نگرفته ، محدود به اروپا بوده است و محققان هشدار داده اند که این نتایج ممکن است تحت تأثیر عدم قطعیت هایی از جمله آمار مرگ و میرها باشد که در برخی کشورها به طور متفاوتی محاسبه می شود، اما این نخستین تلاش برای پیوند میزان مرگ و میر کرونایی با «مصرف مواد غذایی» بود.

بوسکت ، رئیس پیشین اتحاد جهانی WHO علیه بیماریهای تنفسی مزمن ، و همکارانش در مقاله ارسال شده در سرور preprint medRxiv.org روز شنبه گفتند: "به عنوان یک عامل مرگ و میر Covid-19 تغذیه نباید از نظر دور شود" .

آنها خاطرنشان كردند كه بلژیك ، انگلیس ، اسپانیا ، ایتالیا ، سوئد و فرانسه بالاترین میزان مرگ و میر Covid-19 را در جهان ثبت كرده اند. به عنوان مثال ، بیش از 800 نفر به ازای هر میلیون نفر در بلژیک جان خود را از دست داده اند که دو برابر ایالات متحده ، کشوری که این بیماری در آن همه گیر شد، است.

در این کشورها عوامل مختلفی مانند اجرای اقدامات بازدارنده و آب و هوا می توانند بر مرگ و میر تأثیر بگذارد اما آنها یک چیز مشترک دارند: کلم و خیار قسمت بزرگی از رژیم غذایی مردمشان نیست.

نتیجه ایمنی به coronavirus می تواند موضوع زندگی یا مرگ باشد

در فرانسه ، به طور متوسط ​​یک فرد حدود 1 گرم (0.04oz) کلم در روز مصرف می کرد ، در حالی که در 5 کشور دیگر ، میانگین آن کمتر از 5 گرم (0.18oz) در روز بود.

در مقابل ، ​​در لتونی به طور متوسط  تقریباً در روز 30 گرم (1.1oz) کلم  مصرف می شد ، جایی که میزان مرگ و میر ناشی از Covid-19 در پایین ترین سطح جهان، با 16 در میلیون نفر است.

محققان در مصرف خیار الگوی مشابهی پیدا کردند. قبرس ها کلم زیادی نخوردند ، اما بیش از 30 گرم خیار به طور متوسط ​​در روز مصرف می شد - و میزان مرگ و میر در قبرس مطابق با لتونی بود.

این می تواند مربوط به پروتئین موجود در انسان به نام Nrf2 باشد. Sars-Cov-2 ، ویروسی که باعث بیماری Covid-19 می شود ، می تواند باعث ایجاد التهاب جدی و تولید ذرات اکسیژن آسیب دیده در بیماران حاد شود که Nrf2 می تواند برای کاهش آسیب آنها با این ذرات پیوند بخورد - و این همان جایی است که کلم و خیار وارد می شوند.

مطالعات قبلی نشان می دهد که سبزیجات دارای ترکیبات طبیعی - کورکومین ، سولفورافان و ویتامین D هستند - که می تواند تولید Nrf2 را تقویت کند.

به گفته محققان اروپایی ، این بدان معنی است که افرادی که در رژیم غذایی خود خیار و کلم  بیشتری دارند می توانند برای مبارزه با ویروس بهتر آماده شوند.

کلم بروکلی و گل کلم در مقابله با فایده ای ندارند

اما مطالعات نشان می دهد این تئوری به سایر سبزیجات معروف به افزایش تولید Nrf2 گسترش نیافت. به عنوان مثال ، افزایش مصرف کلم بروکلی و گل کلم هیچ فایده ای نداشت.

محققان معتقدند كه یك توضیح احتمالی در این باره مصرف نسبتاً كم روزانه این سبزیجات است. به گفته آنها ، متوسط ​​مصرف کلم بروکلی و گل کلم زیر 6 گرم (0.21oz) در روز در اروپا است ، که می تواند "برای محافظت از بیماران بسیار کم باشد".

اثر افزایشی کاهو بر مرگ کرونایی

کاهو یک معمای دیگر بود و هیچ یک از محققان هنوز توضیحی در مورد آن نداشته. آنها دریافتند در کشورهایی مانند اسپانیا و ایتالیا که کاهوی بیشتری مصرف می شود، میزان مرگ و میر کوید 19 را به مراتب بالاتر از کشورهایی است که کمتر خورده می شود، مانند آلمان. این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود اما این الگوی حتی پس از تعدیل در عواملی مانند تولید ناخالص داخلی، تراکم جمعیت، شیوع چاقی و توزیع سن مشخص شد.

رن گوفنگ ، استادیار تغذیه پزشکی در دانشگاه مرکزی جنوبی در Changsha  گفت که شواهد محکم وجود دارد مبنی بر اینکه مصرف سبزیجات می تواند بر بسیاری از بیماریهای مزمن تأثیر بگذارد.

اما وی خاطرنشان كرد كه هنوز موارد زیادی در مورد coronavirus جدید ناشناخته است و می تواند عوامل غیرمنتظره ای در بازی وجود داشته باشد.

وی گفت: "اگر بتوانیم یک کلید مخفی در رژیم غذایی پیدا کنیم ، به نبرد با بیماری همه گیر کمک می کند ، اما شواهد تاکنون به اندازه کافی قوی برای پشتیبانی از این تئوری نیستند."

یک اپیدمیولوژیست انستیتوی پاستور شانگهای که خواستار ناشناس ماندن است، با بیان اینکه این مطالعه محدودیت هایی دارد، خاطرنشان کرد: این تحقیق هنوز مورد بررسی مجدد قرار نگرفته است.

او گفت که با این نتایج باید با احتیاط رفتار شود و مردم "برای تصمیم گیری باید از عقل سلیم علمی استفاده کنند".

ترجمه: محمدصالح حجت الاسلامی

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :South China Morning Post

کد: 14088 تاریخ نشر: ۱۳۹۹ يکشنبه ۵ مرداد بازدید: 2501 ساعت: 3:23 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خوردن کاهو مغز را 11 سال جوانتر می کند! ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
2 ارتباط چربی شکمی با دیابت نوع ۲ ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر
3 مزاج سردها در این ماه خیار نخورند! ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد
4 مواد غذایی را چطور با حفظ تازگی و سلامت، نگهداری کنیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۱ مرداد
5 ارتباط مصرف «کاهو» با اشتها ! ۱۳۹۶ شنبه ۲۴ تير
6 با نوشیدنی لاغر کننده و محافظ قلب آشنا شوید ۱۳۹۶ شنبه ۹ ارديبهشت
7 طرز تهیه سالاد کاهوی آسیایی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۱ فروردين
8 مصرف ماست همراه با غذا موجب اختلال هضم می شود ۱۳۹۵ سه شنبه ۱۰ اسفند
9 راهایی برای فرار از آلودگی های هوای تهران ۱۳۹۴ چهارشنبه ۹ دي
10 خوراکی‌های مفید برای پوست روزه‌داران چیست؟ ۱۳۹۴ پنج شنبه ۴ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مواد غذایی ضد فراموشی کدامند؟ خیلی‌ها به محض این‌ که نکته‌ای را فراموش یا وسایل‌...

  تاثیر غذا بر برندسازی مقاصد گردشگری و توسعه پایدار فضایی پایگاه خبری لقمه: معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزا...

  چگونه غذایمان را اشتها آورتر کنیم؟ رنگ نارنجی هویج در کنار سرخی گوجه‌فرنگی با سبزی خی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

همه چیز در مورد اولین بامیه پزی تهران پایگاه خبری لقمه: اولین بامیه پزی تهران نه یک مغازه مجلل و وسیع است و نه در ویترین و تابلویی چشم نواز دارد. بلکه مغازه کوچکی است که در خیابان شترداران واقع در چند قدم بالاتر از ضلع شمال شرقی میدان قیام.
راز خوشرنگ و خوشمزه تر شدن خورشت فسنجان می خواهیم فوت کوزه گری یک خورشت فسنجان بسیار خوشمزه و البته خوشرنگ را بر ملا کنیم که با شیوه ای بسیار ساده و باور نکردنی امکان پذیر است پس با ما همراه باشید :
چگونه برای کاهش وزن اشتهای خود را کم کنیم؟ اگر شما فردی هستید که تمایل به خوردن به طور مکرر دارید، بدن شک یا دچار اضافه‌وزن هستید و یا دچار اضافه‌وزن خواهید شد.
حدود 35 درصد از مطالبات کشاورزان به ازای فروش چغندرقند به کارخانه‌ها پرداخت شد پایگاه خبری لقمه: دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر با بیان اینکه ۶۵ درصد از مطالبات چغندرکاران پرداخت نشده است، گفت: در صورت دریافت ۲۰۰ میلیارد تومان طلب صنایع از دولت، مطالبات معوق کشاورزان پرداخت می‌شود.