در برنامه «تیتر امشب» بررسی شد؛
دلایل قیمت‌گذاری ناعادلانه کالاها/ ستاد تنظیم بازار چقدر دخیل است؟


پایگاه خبری لقمه: دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: ستاد تنطیم بازار بر اساس مولفه های بهای تمام شده برای کالاها، وظیفه تعیین قیمت‌ها را برعهده دارد و وقتی ستاد نرخی را تعیین می کند باید همه ارگان‌های نظارتی مثل سازمان حمایت و تعزیرات و بازرسی اصناف، در این خصوص مسئولیت حس کنند.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، برنامه «تیتر امشب» شب گذشته 26 شهریورماه با موضوع دلایل قیمت‌های غیرمنطقی قیمت‌ها در بازار میزبان محمدرضا کلامی دبیر ستاد تنظیم بازار، سیدجواد احمدی معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت مصرف کنندگان و قاسم نوده فراهانی رییس اتاق اصناف بود.

در این برنامه خسروی مجری با مطرح کردن سخنان رییس جمهور درباره قیمت های ناعادلانه کالاها در بازار، بحث را آغاز کرد و از مهمانان برنامه پرسید که خطاب رییس جمهور درباره وظیفه قیمت گذاری کالاها و خدمات چه ارگان یا سازمانی است.
 
محمدرضا کلامی دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: خطاب این جمله رییس جمهور را همه کشور می‌دانم؛ به این معنی که هر کسی در جایگاه خودش خطاب قرار می‌گیرد. ستاد تنطیم بازار بر اساس مولفه های بهای تمام شده برای کالاها، وظیفه تعیین قیمت‌ها را برعهده دارد و وقتی ستاد نرخی را تعیین می کند باید همه ارگان‌های نظارتی مثل سازمان حمایت و تعزیرات و بازرسی اصناف، در این خصوص مسئولیت حس کنند.
 
وی خاطرنشان کرد: سازمان حمایت از مصرف کنندگان و صنعت و معدن و سازمان بازرسی اصناف با شرایط قبل از سال ۹۷ تشکیل شدند و امکانات و توان شان متناسب با بازار نیست، به همین دلیل باید خودشان را در این زمینه تقویت کنند.
 
در خلال برنامه، ناصر نبی پور دبیر اتحادیه تخم مرغ روی خط آمد و درباره گرانی تخم مرغ گفت: اردیبشهت ماه، قیمت تخم مرغ زیر ۷ هزار تومان بود که به ستاد تنظیم بازار و دیگر سازمان های تاثیرگذار پیشنهاد کردیم تخم مرغ را با قیمت ۱۰ هزار تخم خریداری کنند تا تولیدکنندگان ضرر نکنند اما این پیشنهاد مورد قبول واقع نشد و حالا با قیمت های بالا مواجه شدیم.
 
کلامی در پاسخ به دلیل خریداری نکردن تخم مرغ با قیمت 10 هزار تومان، بیان کرد: در قوانین بالادستی خرید در حوزه کالاهای کشاورزی، بر اساس قیمت تصمینی رخ می دهد و اگر قیمت پیشنهادی از قیمت مصوب پایین تر باشد، خرید صورت نمی گیرد چراکه ما به خودی خود نمی توانیم بالاتر از نرخ مصوب، خریدی انجام دهیم. اگر در بودجه سنواتی بودجه ای مجزا به ما اختصاص دهند، تنها می توانیم کالاهایی که مشمول ذخابر استراتژیک هستند، خریداری کنیم که تخم مرغ جزء این موارد نیست. برای مثال وقتی مرغداران در ابتدای دوره شیوع کرونا با ضرر مواجه شدند، 9۰ هزار تن مرغ خربداری کردیم اما تخم مرغ مشمول کالاهای ذخابر استراتژیک نیست و برای دولت هزینه ساز است.
 
سیدجواد احمدی معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت مصرف کنندگان نیز گفت: سازمان حمایت مصرف کنندگان با همه امکانات و با تمام توانش از زمانی که قیمت بتزین تغییر کرده، تلاش می‌کند تا قیمت ها عادلانه باشد. به نظر من ضعف نظارتی وجود ندارد.
 
خسروی مجری برنامه مجددا گفت: پس خطاب رییس جمهور با چه ارگانی بوده است؟
 
احمدی پاسخ داد: به نظر من خطاب رییس جمهور همه بخش‌ها با درنطر گرفتن شرایط اقتصادی و جنگ اققتصادی موجود است و همه ارگان‌ها در این راستا دخیل هستند.
 
قاسم نوده فراهانی رییس اتاق اصناف نیز در پایان اینبرنامه درباره نحوه قیمت گذاری کالاها گفت: یکی از ایراداتی که وجود دارد این است که نمایندگان اتاق اصناف در هیچ یک از جلسات قیمت گذاری کالاها و جلسات استراتژیکی که تعیین می کنند چه کالایی تولید شود و به چه کالاهایی برای واردات نیاز داریم، حضور ندارند؛ بنابراین خواهش می کنم اتاق اصناف را نیز در این موارد دخیل کنند تا شاید مثمرثمر باشد.
 
 
خبرنگار: آزاده فضلی

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 14143 تاریخ نشر: ۱۳۹۹ پنج شنبه ۲۷ شهريور بازدید: 2135 ساعت: 8:12 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
2 هفتمین دوره آموزشی شناخت اصول ارزیابی در گمرک افتتاح شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 اوضاع بحرانی آزمایشگاه‌های پزشکی/ سوءاستفاده بیمه‌های تکمیلی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
4 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
5 ارائه ۲۶۲ هزار خدمت دارویی و درمانی به حجاج ایرانی از سوی هلال‌احمر ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۰ خرداد
6 اجرای طرح هدفمندی یارانه آرد و نان در کشور با دستاورد 27 هزار میلیارد تومانی ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
7 ۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی در سال گذشته ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۹ تير
8 میهمانی عید غدیر در تهران به طول ۱۰ کیلومتر ۱۴۰۲ سه شنبه ۶ تير
9 نرخ جدید قیمت شکر اعلام شد/ چرا افزایش قیمت اعلام رسمی نمی‌شود؟ ۱۴۰۲ شنبه ۲۳ ارديبهشت
10 جهاد تولید، فرصت‌ها و چالش‌ها بررسی می‌شود ۱۴۰۱ شنبه ۲۷ اسفند
11 نشست توجیهی خرید گندم برگزار شد ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۵ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کنترل فشارخون با گوجه فرنگی گوجه فرنگی خواص مغذی متعددی دارد که در ادامه به تع...

  کودکان ماهی بخورند یا نخورند؟ برخی شواهد حاکی از آن هستند که مصرف ماهی طی باردار...

  از سیستم قلب و عروق با مصرف سیر محافظت کنید سیر تازه منبع خوبی از ویتامین ها،مواد معدنی ومواد ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کجا غذا بخوریم، کجا غذا نخوریم بیشتر متخصصان فیزیولوژی معتقدند لذت غذاخوردن، یکی از بزرگ‌ترین لذت‌های زندگی است اما بسیاری از افراد به‌راحتی از این لذت می‌گذرند و نمی‌دانند که می‌توانند با رعایت چند نکته بسیار ساده اما کاربردی، غذا خوردن را برای خود و سایر اعضای خانواده‌شان، به یک تفریح بزرگ تبدیل کنند.
ظریف: از زبان فرهنگ نوروز بگوییم با سلطه‌گری صلح فراهم نمی شود پایگاه خبری لقمه: محمدجواد ظریف گفت: نوروز یک رویداد طبیعی نیست، یک تحول انسانی است، آن چیزی است که یونسکو در صدر برنامه‌های خود قرار داده است. یعنی تغییر نگرش ها و دیدگاه ها و اگر اساسنامه یونسکو را خوانده باشید با این شروع می‌شود که چون جنگ در اذهان مردم شکل می‌گیرد، باید صلح را هم در اذهان مردم شکل داد.
مواد غذایی مفید برای فصل سرما راه حل مقابله با خستگی‌های زمستان و کمبود انرژی در بشقاب‌های شماست. در این مقاله به 10 ماده‌ غذایی مفید که قدرت بدنی‌تان را بالا می‌برد اشاره می‌کنیم.
تغذیه زنان از کودکی تا سالمندی نسل های گذشته عادات غذایی خود را عیناً به نسل های فعلی منتقل می کنند و همان طور که پیش از این هم به آن اشاره شد عادات غذایی درست یا غلط در آغازین سال های زندگی، در دوران نوپایی و کودکی شکل می گیرد، در این دوران عدم برخورداری دختران از تغذیه مناسب، متعادل و متنوع آنها را به سمت سوءتغذیه سوق می دهد و بارزترین آثار عدم دسترسی آنها به ریزمغزهای گوناگون را می توان در بیماری های جسمی دوره های مختلف زندگیشان مشاهده کرد.