پخت «نان شیرینی» در واحدهای نان صنعتی ممنوع است/مشکلات فرهنگی در تولید و مصرف نان صنعتی


پایگاه خبری لقمه: مجری طرح توسعه نان صنعتی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: طبق قانون، پخت و فروش «نان شیرینی» در واحدهای نان صنعتی به ویژه واحدهای دارای ظرفیت بالای 20 تن ممنوع است. سازمان های تعزیرات و حمایت، اتحادیه ها و ستاد تنظیم بازار باید بازرسی و نظارت کنند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، ضرغام فولادوند روز چهارشنبه در گفت وگویی، درباره استفاده برخی واحدهای نان صنعتی از امکانات دولتی و گرایش به سمت تولید نان شیرینی و عرضه محصولات با بالاترین قیمت ها افزود: ممکن است برخی واحدهای پنج تنی مجوز پخت نان ماشینی گرفته باشند اما خودسرانه تغییر کاربری داده و نان شیرینی تولید می کنند که اقدام آنها غیرقانونی است و باید توسط اتحادیه پیگیری شود.
وی توضیح داد: منظور از نان صنعتی، نان های حجیم و نیمه حجیمی که توسط دستگاه های استاندارد به شکل کیفی و سالم تولید می شوند؛ درواقع نان ماشینی جزء نان های صنعتی نیست و آنها مجوز خود را از وزارت صنعت دریافت می کنند. همچنین نان های حجیم ونیمه حجیم براساس قطر به میلی متر تعریف می شوند.
مشکلات فرهنگی در تولید و مصرف نان صنعتی
این مقام مسئول با بیان اینکه نان صنعتی تضمین کننده سلامت، کیفیت و کاهش ضایعات و هزینه هاست، افزود: هم اکنون تولید کیفی و مصرف نان صنعتی در کشور با مشکلات فرهنگی مواجه است؛ تلاش داریم با برگزاری دوره های آموزشی برای تولیدکنندگان و همکاری با رسانه های جمعی، به افزایش مصرف و عرضه نان های صنعتی در مراکز خاص کمک کنیم.
فولادوند یادآورشد: در سال 1386 برخی تولیدکنندگان نان صنعتی مجوز ساخت ظرفیت بالای 20 تن را دریافت کردند که هم اکنون تعداد آنها در کشور به 28 واحد رسیده است؛ بخشی فعالند و بخشی به دلیل وجود مشکلات، در دست احداث هستند.
وی گفت: به دلیل وجود تحریم ها و شرایط اقتصادی، واحدهای صنعتی دارای ظرفیت بالای 20 تن با مشکلات عدیده ای از جمله نوسانات نرخ ارز، معوقات و استمهال بانکی و اجرایی نشدن بخش هایی از قانون هدفمندی یارانه ها مواجه اند که ما به دنبال رفع این مشکلات هستیم.
مجری طرح توسعه نان صنعتی شرکت بازرگانی دولتی ایران، ظرفیت تولید روزانه اسمی واحدهای نان صنعتی کشور را 1365 تن برشمرد و اضافه کرد: روزانه آمار تولید و عرضه واحدهای نان صنعتی فعال در کشور توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران رصد می شود اما نظارتی برواحدهای آزاد نداریم.
به گفته فولادوند، برخی واحدهای تولید نان صنعتی زیر 20 تن از وزارت صنعت مجوز دریافت می کنند که البته از طریق شرکت بازرگانی دولتی ایران به بانک های عامل همچون تجارت، مهر اقتصاد و کوثر معرفی می شوند.
پیشنهادی برای حمایت مالی از تولیدکنندگان نان صنعتی
وی به پیشنهاد جدید شرکت بازرگانی دولتی ایران برای کاهش ظرفیت واحدهای تولید نان صنعتی در کشور اشاره کرد و گفت: برای حمایت مالی و بکارگیری از ماشین آلات داخلی برای تولید نان صنعتی در کشور، بتازگی برخی طرح ها از جمله کاهش ظرفیت 20 تن به بالای پنج تن واحدهای نان صنعتی تهیه و به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ارائه شده تا در صورت تصویب و تخصیص اعتبارات، این امر عملیاتی شود.
وی تصریح کرد: زیرا تولیدکنندگان نان صنعتی با ظرفیت بالای 20 تن امکان بازپرداخت از وام های کلان را ندارند.
به گفته مجری طرح توسعه نان صنعتی شرکت بازرگانی دولتی ایران، هنوز بودجه ای از سوی سازمان مدیریت برنامه ریزی کشوربه این بخش اختصاص نیافته است تا بتوان کارخانجات را فعال و مجوزهای جدید صادر شود.
نظارت بر عملکرد، وظیفه دو سازمان تعزیرات و حمایت، اتحادیه ها و ستاد تنظیم بازار است
فولادوند ادامه داد: واحدهای نان ماشینی که از دولت امکانات گرفته اما برای خود ساخت و ساز دیگری داشته اند ربطی به تولیدکنندگان نان صنعتی ندارد.
وی افزود: کنترل و بازرسی بر چگونگی عملکرد واحدهای نان سنتی، صنعتی و حجیم و نیمه حجیم برعهده سازمان تعزیرات، سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان، وزارت صنعت، معدن و تجارت و ستاد تنظیم بازار و اتحادیه های مربوطه است.
به گزارش ایرنا، چندی پیش مهدی خان محمدی رئیس انجمن نان های صنعتی استان تهران درباره تعیین تکلیف اراضی واگذار شده به واحدهای تولیدی نان صنعتی در سال های گذشته گفته بود: یک زمانی برای واحدهای تولیدی پنج تنی نان صنعتی، دولت کمک و تسهیلاتی ارائه داد به طوری که متقاضیان، زمین رایگان و تسهیلاتی برای ساخت و ساز دریافت کردند و در همین زمینه، زمین شهری نیز همکاری های خوبی در این بخش داشت.
وی ادامه داد: همچنین متقاضیانی که دارای زمین بودند نیز توانستند بدون پرداخت عوارض به شهرداری، تسهیلاتی را برای ساخت و ساز واحدهای تولید پنج تنی نان صنعتی دریافت کنند اما متاسفانه تسهیلات دریافت شده در اراضی تعیین شده هزینه نشد و یا با تغییر کاربری واگذار شد.
خان محمدی افزود: ممکن است در هر طرحی تقلب هایی انجام شود تا به شکل درست اجرا نشود؛ براین اساس مکاتباتی با وزارت صنعت، معدن و تجارت داشتیم تا در نهایت دولت در این زمینه پاسخگو باشد.
رئیس انجمن نان های صنعتی استان تهران افزود: اتحادیه نانوایان نیز در این زمینه خواهان پیگیری و تعیین تکلیف وضعیت زمین های واگذار شده برای تولید واحدهاهی پنج تنی تولید نان صنعتی است.
وی درباره احداث واحدهای 20 تنی نان صنعتی نیز گفت: در این طرح نیز قرار بود 10 واحد نان سنتی تجمیع و به یک واحد 20 تنی تبدیل شود؛ معتقدیم این امر سبب افزایش تجدید نظارت ها و ارتقای کیفیت نان می شد اما متاسفانه این طرح نیز با مشکلاتی همراه بود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 8628 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ چهارشنبه ۹ دي بازدید: 3002 ساعت: 9:44 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند
2 مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد ۱۴۰۲ جمعه ۶ بهمن
3 یارانه گندم و نان و مسئله محدودیت فروش نان ۱۴۰۲ شنبه ۳۰ دي
4 اینفوگرافیک | حضور زنان در عرصه علم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
5 آزادی نامحدود واردات دام برای مرزنشینان+تصویر بخشنامه ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ دي
6 اجرای طرح هدفمندی یارانه آرد و نان در کشور با دستاورد 27 هزار میلیارد تومانی ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
7 صادرات نان صنعتی ممنوع است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
8 چگ.نه 1.5 میلیون تن‌ آرد یارانه‌ای در کشور صرفه‌جویی شد؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
9 آرد کامل نداریم/ سوءاستفاده و دروغ تجاری! ۱۴۰۲ شنبه ۲۷ آبان
10 یک ماه از تشنگی و گرسنگی مردم غزه گذشت ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
11 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  اعتقاد به شانس شما را چاق می‌كند نتایج یك مطالعه جدید نشان داده است افرادی كه به شا...

  ازخواص انواع گوشت چه می دانید؟ شکم سیر باشد، چه گندم چه جو این اصطلاحی است که ما ...

  بعد از شیرمادر بهترین جایگزین شیرنارگیل است پایگاه خبری لقمه: محققان ادعا می کنند شیر نارگیل م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

سبزیجات غنی از پروتئین را بشناسید پروتئین به عنوان جزء مهمی از ساختار هر سلول برای ادامه حیات بدن ضروری و برای رشد و حفظ سلامت حائز اهمیت است.
ملخ دریایی کلسترول دارد؟ اگر زیاد به چشم‌های ریز و سیاه و آن سبیل بلند و باریک و پاهای سوسکی‌اش زل نزنید و حس کنجکاوی‌تان باعث نشود بدنش را لمس کنید شاید بتوانید برای یک‌بار هم که شده مزه‌اش را بچشید‌. با این ملخ دریایی که به آن میگو می‌گویند غذاهای متنوعی مانند میگو پلو، قلیه میگو، میگو سوخاری، خورش میگو و چیپس میگو تهیه می‌کنند.
هزار دلیل برای نوشیدن یک استكان چای داغ شاید در حین نوشیدن چای هیچ وقت ذهنتان را درگیر چنین قضیه‌ای نکرده باشید اما واقعیت درباره چای در بسیاری نکته‌ها نهفته بسیاری درباره چای است که بعید نیست خیلی از آدم‌های چای خور هم از اصل ماجرا بی‌خبر باشند. آنچه که معمول است نوشیدن یک فنجان چای داغ برای رفع خستگی و کسالت مفید است یا یک پذیرایی معمول از مهمان‌های خودمانی برای این که عده‌ای دور هم جمع شده و می‌خواهند گپ دوستانه‌ای بزنند و در این میان یک فنجان چای داغ هم جمع را گرم و گیراتر می‌کند.
پرخوری موجب درد مفاصل/کم‌خوری باعث پیری زودرس یک متخصص طب سنتی گفت: در پرخوری جذب غذا به‌درستی صورت نمی‌پذیرد و موجب ضعف معده، تنگی نفس و درد مفاصل شده،همچنین در کم‌خوری و تداوم آن، قوای بدن تحلیل رفته ضعف در بدن بروز می‌کند که سوءتغذیه یا کم‌خوری منجر به پیری زودرس می‌شود.