دارخوین شادگان دارای شهرک تخصصی فرآوری خرما می شود


رییس اتاق بازرگانی اهواز از جزپیات احداث شهرک تخصصی فرآوری خرما در منطقه دارخوین شادگان با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی سخن گفت.

عکس تزپینی است
به گزارش پایگاه خبری لقمه، شهلا عموری در نشست بررسی طرح ایجاد شهرک تخصصی فرآوری خرما در دارخوین، که در محل سرسرای اتاق بازرگانی اهواز برگزار شد بیان کرد:با احداث این شهرک که در گام نخست آن، زمینی به مساحت ۲۴ هکتار از سوی شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان به سرمایه‌گذار آن اختصاص خواهد یافت،زمینه اشتغال بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم فراهم خواهد شد.
وی با بیان اینکه طرح توجیهی این طرح از سوی کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اهواز تهیه شده گفت:پس از واگذاری زمین مربوطه، سرمایه‌گذار فرآیند اجرای طرح را آغاز کرده و از سال آینده در زمینه خرید توافقی محصول نخیلات خوزستان مشارکت خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه این شهرک تخصصی خرما با استفاده از ماشین آلات روز در زمینه فرآوری و بسته‌بندی فعالیت خواهد داشت اضافه‌کرد: محصولات فرآوری شده این شهرک، از طریق مرزهای زمینی و هوایی به دیگر کشورهای متقاضی خرمای با کیفیت خوزستان صادر خواهد شد.
وی گفت: بخش عمده محصول خرمای خوزستان در دیگر استان‌های کشور بسته‌بندی، فرآوری و سپس به خارج کشور صادر می‌شود که دلیل عمده آن نبود واحدهای بسته‌بندی استاندارد و مطابق با سلیقه بازارهای هدف در خوزستان است.
دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان با بیان اینکه سالانه بین ۱۸۰ هزار تا ۲۰۰ هزار تن خرما از نخلستان‌های خوزستان برداشت می‌شود افزود: ۶۰ درصد این میزان با هدف صادرات توسط واحدهای بسته‌بندی و فرآوری خرما خریداری می‌شود.
عموری ادامه داد: بررسی‌ صورت گرفته نشان می‌دهد ۴۰ درصد از سهم صادرات خرمای ایران از خوزستان است.
وی به چالش هرساله استان خوزستان در زمینه قیمت‌گذاری و خرید توافقی خرما اشاره‌کرد و گفت: محصول امسال خرمای خوزستان در آستانه برداشت است، اما هنوز قیمت گذاری این محصول در استان نهایی نشده است.
رییس اتاق بازرگانی اهواز افزود:به نتیجه نرسیدن مذاکرات بین سازمان جهادکشاورزی و اتحادیه خشکبار خوزستان در قیمت گذاری خرمای امسال موجب شده تا نخلداران در بلاتکلیفی به سر برند.
عموری ادامه داد:پیش‌بینی می‌شود با تاسیس و راه‌اندازی شهرک تخصصی خرما، بخش مهمی از چالش‌ ایجاد شده در زمینه تولید و همچنین خرید توافقی محصول خرما برطرف شود.

صنایع بسته‌بندی در خوزستان همچنان سنتی هستند

 
دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان با بیان اینکه روند تولید خرما از نخلستان‌های خوزستان در سال‌های اخیر روبه رشد بوده گفت: با این وجود، صنایع بسته‌بندی و فرآوری خرما در استان رشد نکرده و همچنان به صورت سنتی است.
وی افزود: در استان خوزستان ۱۳ واحد صنایع تبدیلی خرما و ۶۰ واحد بسته بندی خرما وجود دارد که به شکل سنتی فعالیت دارند.
رییس اتاق بازرگانی اهواز گفت: از دستگاه‌های اجرایی مربوطه خواسته می‌شود تا به منظور حمایت از بخش تولید و همچنین فعالیت‌ صادراتی، در روند صدور مجوز مربوط به این سرمایه‌گذاری همکاری داشته باشند.
عموری ادامه‌داد: ارزش افزوده‌ای که این شهرک تخصصی برای خوزستان فراهم می‌کند، کمتر از فعالیت دیگر صنایع سنگین در استان نیست لذا حمایت از ایجاد آن ضروری است.
وی اضافه‌کرد: گام نخست احداث این شهرک، در حوزه فرآوری و بسته‌بندی است و به مرور زمان، این شهرک در افزایش سطح زیر کشت نخلستان‌های خوزستان مشارکت خواهد کرد.
سالانه بیش از ۵۰ هزار تن انواع خرما از ۱۲ هزار هکتار نخلستان بارور شهرستان شادگان در جنوب خوزستان برداشت و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه شد.
استان خوزستان به‌عنوان دومین تولیدکننده خرمای کشور، ۴۲ هزار هکتار نخیلات دارد و تعداد بهره‌برداران از این نخلستان‌ها بیش از ۴۰ هزار نفر هستند. متوسط خرید خرمای صادراتی خوزستان سالانه ۹۰ هزارتن است که ارزش تقریبی آن ۱۰۰ میلیون دلار است.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

  بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :ایرنا

کد: 14409 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ شهريور بازدید: 1511 ساعت: 7:54 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از آذربایجان‌شرقی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
2 افزایش ریسک مرگ دیابتی ها با غذاهای فوق فرآوری شده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۶ مرداد
3 سوسیس و کالباس فاسد را چگونه تشخیص دهیم؟ دلایل مضر بودن گوشت فراوری شده ۱۴۰۰ پنج شنبه ۲۰ آبان
4 شهیدزاده: شرکت‌های دانش بنیان اولویت تسهیلاتی بانک کشاورزی هستند ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۱ آبان
5 حضور کنسرسیوم صادراتی خوشه فراوری انگور قزوین در نمایشگاه مسکو ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ شهريور
6 بازدید نمایندگان اتحادیه اروپا از روند صید و صادرات آبزیان درهرمزگان ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۴ خرداد
7 ایران می تواند گیاهان دارویی فراوری شده را به بازارجهانی عرضه کند ۱۳۹۲ شنبه ۷ ارديبهشت
8 در مصرف کشک به این نکات توجه کنید ۱۳۹۱ يکشنبه ۱۳ اسفند
9 آقایان قبل از نزدیکی چه بخورند؟ ۱۳۹۱ شنبه ۲۸ بهمن
10 گزارش تصویری / کارگاه سنتی پخت نیشکر ۱۳۹۱ شنبه ۱۶ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  در هوای آلوده پیاز زیاد بخورید محقق طب سنتی اعلام کرد:پیاز خام برای رفع ناراحتی‌ه...

  عادات ممنوعه بعد از صرف غذا به خاطر اینکه باید به معده‌تان فرصتی بدهید تا غذای...

  نان هایی که مانع جذب روی می شوند یک متخصص تغذیه با بیان اینکه:« کمبود روی رشد را به...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

قبل از رژیم گرفتن حتما بخوانید/ محتویات یک رژِیم خوب رژیم غذایی به آنچه که فرد در طول روز می‌خورد یا می‌آشامد اطلاق می‌شود. زمانی که برای رژیم گرفتن برنامه‌ریزی می‌کنید، باید متوجه باشید که مقدار کالری مناسب شما چقدر است.
برخی مایکروفرها غذا را کامل نمی‌پزند کارشناسان آمریکایی در یک مطالعه جدید هشدار دادند استفاده از مایکروفرهای کم وات باعث می‌شود که مواد غذایی به اندازه کافی طبخ نشوند و همین امر می‌تواند سلامت کاربران را به خطر بیندازد.
چه بخوریم تا ام اس نگیریم؟ بحران ویتامین دی این روزها در جماعت ایرانی به اوج خود رسیده و هشدارهای اهالی سلامت کشور را در پی داشته است.
غذاهای ایرانی سالم ترند/لزوم تهیه لیستی از غذاهای سنتی هر استان/غذاهای صنعتی را جایگزین غذاهای سنتی نکنید رییس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران گفت:«روند رو به گسترش بیماری های ناواگیر متولیان سلامت را نگران کرده است ومتاسفانه سن ابتلا به بیماری هایی که در این دسته جا می گیرند نیز در حال کاهش اس تا جایی که بعضی از متخصصان قلب شاهد جراحی های عروق قلب در سنین پایین تر از 40 سال هستند.»