مضرات مصرف زیاد قند و شکر/کمتر از ۱۰ درصد انرژی از مواد قندی تأمین شود


مصرف زیاد قند و شکر و مواد غذایی حاوی آنها تبعات زیادی از جمله پوسیدگی دندان در کودکان و اضافه وزن، دیابت، بیماری قلبی و آرتریت را در سنین بالاتر به دنبال دارد.

به گزارش لقمه، حامد پورآرام،کارشناس ارشد دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفت‌وگویی در مورد مضرات مصرف قند و شکر و مواد قندی اظهار داشت: امروزه متأسفانه شاهد افزایش روز افزون مصرف قند و محصولات شیرین هستیم چرا که به مرور کارخانه‌های مواد غذایی برای جذب مشتری غذاهای شیرین تولید می‌کنند و ذائقه مردم به غذاهای شیرین عادت می‌کند.

وی با اشاره به آماری که انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور بین سالهای 79 تا 81 در طرح جامع مطالعات الگوی مصرف مواد غذایی خانوار انجام داده تصریح کرد: سرانه مصرف مواد قندی در کشور 59 گرم است که حدود 8 درصد انرژی دریافتی را در بر می‌گیرد. غافل از اینکه قند و ترکیبات حاوی قند فقط کالری زیادی به بدن تحمیل کرده و مواد مغذی لازم را برای بدن تامین نمی‌کنند.

دیابت، بیماری قلبی و اضافه وزن زاییده ذائقه شیرین

پور آرام گفت: ذائقه شیرین که به طور معمول از همان کودکی ایجاد می شود. عوارض جسمانی متعددی نظیر اضافه وزن، دیابت، بیماری قلبی و آرتریت را در سنین بالاتر به دنبال خواهد داشت و سبب ایجاد پوسیدگی دندان به ویژه در کودکان می‌شود.

این کارشناس ارشد تغذیه گفت: هر گرم مواد قندی 4 کیلوکالری انرژی تولید می‌کند و در بسیاری از مطالعات مصرف زیاد قند و شکر با افزایش شیوع بعضی از سرطان‌ها مرتبط شناخته شده است.

به گفته پورآرام مصرف زیاد قندهای ساده به علت تحریک ترشح انسولین موجب افت قند خون شده که خود به تمایل بیشتر به مصرف قندهای ساده و متعاقب آن افزایش انرژی دریافتی و اضافه وزن و چاقی منجر می شود.

وی توصیه کرد تا کمتر از 10درصد انرژی روزانه از طریق قندهای ساده تأمین شود.  



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 4922 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۱ شهريور بازدید: 4207 ساعت: 8:01 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آمار پوسیدگی دندان در کودکان ایرانی نسبت به میانگین جهانی بالاتر است ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
2 چگونه از خرابی دندان پیشگیری کنیم ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ آذر
3 استفاده از دهان شویه‌ها باید با مشورت پزشک انجام شود ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر
4 راهکار اصلی پیشگیری از پوسیدگی دندان ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ آذر
5 عوارض ترکیب الکل با نوشیدنی‌های انرژی‌زا چیست؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۹ آبان
6 داشتن «لبخند هالیودی» به چه قیمتی؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
7 کم توجهی به پیشگیری و سلامت دهان و دندان در کشور ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر
8 هر روز صبح‌تان را با آب گرم و لیمو شروع کنید ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر
9 ارتباط بیماری دیابت با عفونت و پوسیدگی دندان ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور
10 ژن‌ها نقشی در پوسیدگی دندان ندارند ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ شهريور
11 آسپرین چه تاثیری بر دندان ها دارد ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  5 اشتباه رایج خانواده‌ها در رستوران‌های فست‌فود بعضی خانواده‌ها عادت دارند هر روز فست‌فود بخورند ا...

  چه نوع روغن زیتونی بخریم؟ روغن زیتون به دلیل دارا بودن چربی‌های غیراشباع، سا...

  مواد غذایی پایین آورنده کلسترول خون لقمه: افزایش کلسترول خون یکی از عواملی است که جوام...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا باید ویتامین بخوریم؟ آیا شما واقعا˝ می دانید که ویتامین هایی نظیر A و B و C و D و ... به چه کار می آیند؟ و چرا باید زحمت استفاده از آنها را بکشید؟ با ما همراه شوید تا درباره برخی دلایل مصرف این ویتامین ها به شما توضیحاتی ارائه دهیم.
6 چاشنی فوق​العاده برای تجربه زندگی احساسی بی نظیر حتما برای‌تان پیش آمده كه روزی كسالت‌بار را تجربه كنید روزی كه با بی‌حوصلگی و رخوت آغاز شود و تا پایان شب ادامه پیدا كند. معمولا در چنین حالتی نه‌تنها بی‌حوصلگی بر روابط كاری، قراردادها، رابطه دوستانه و كیفیت زندگی‌تان اثر می‌گذارد بلكه می‌تواند زندگی زناشویی شما را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد.
پوستی سالم و بدون سرطان، با این خوراکی ها هر چیزی که می‌خوریم روی تک تک سلول‌هایمان تأثیر می‌گذارد. پوست هم به عنوان یکی از ارگان‌های بزرگ از این تأثیرات بی نصیب نیست.
میزان مجاز مصرف روزانه میوه و سبزیجات چقدر است؟ محققان می‌گویند خوردن روزانه 5 میوه و سبزیجات برای سلامت بدن مفید است؛ اما چرا 5 واحد میوه و سبزیجات؟