به گزارش لقمه، حامد پورآرام،کارشناس ارشد دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفتوگویی در مورد مضرات مصرف قند و شکر و مواد قندی اظهار داشت: امروزه متأسفانه شاهد افزایش روز افزون مصرف قند و محصولات شیرین هستیم چرا که به مرور کارخانههای مواد غذایی برای جذب مشتری غذاهای شیرین تولید میکنند و ذائقه مردم به غذاهای شیرین عادت میکند. وی با اشاره به آماری که انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور بین سالهای 79 تا 81 در طرح جامع مطالعات الگوی مصرف مواد غذایی خانوار انجام داده تصریح کرد: سرانه مصرف مواد قندی در کشور 59 گرم است که حدود 8 درصد انرژی دریافتی را در بر میگیرد. غافل از اینکه قند و ترکیبات حاوی قند فقط کالری زیادی به بدن تحمیل کرده و مواد مغذی لازم را برای بدن تامین نمیکنند. دیابت، بیماری قلبی و اضافه وزن زاییده ذائقه شیرین پور آرام گفت: ذائقه شیرین که به طور معمول از همان کودکی ایجاد می شود. عوارض جسمانی متعددی نظیر اضافه وزن، دیابت، بیماری قلبی و آرتریت را در سنین بالاتر به دنبال خواهد داشت و سبب ایجاد پوسیدگی دندان به ویژه در کودکان میشود. این کارشناس ارشد تغذیه گفت: هر گرم مواد قندی 4 کیلوکالری انرژی تولید میکند و در بسیاری از مطالعات مصرف زیاد قند و شکر با افزایش شیوع بعضی از سرطانها مرتبط شناخته شده است. به گفته پورآرام مصرف زیاد قندهای ساده به علت تحریک ترشح انسولین موجب افت قند خون شده که خود به تمایل بیشتر به مصرف قندهای ساده و متعاقب آن افزایش انرژی دریافتی و اضافه وزن و چاقی منجر می شود. وی توصیه کرد تا کمتر از 10درصد انرژی روزانه از طریق قندهای ساده تأمین شود. بازگشت به صفحه نخست