مضرات مصرف زیاد قند و شکر/کمتر از ۱۰ درصد انرژی از مواد قندی تأمین شود


مصرف زیاد قند و شکر و مواد غذایی حاوی آنها تبعات زیادی از جمله پوسیدگی دندان در کودکان و اضافه وزن، دیابت، بیماری قلبی و آرتریت را در سنین بالاتر به دنبال دارد.

به گزارش لقمه، حامد پورآرام،کارشناس ارشد دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفت‌وگویی در مورد مضرات مصرف قند و شکر و مواد قندی اظهار داشت: امروزه متأسفانه شاهد افزایش روز افزون مصرف قند و محصولات شیرین هستیم چرا که به مرور کارخانه‌های مواد غذایی برای جذب مشتری غذاهای شیرین تولید می‌کنند و ذائقه مردم به غذاهای شیرین عادت می‌کند.

وی با اشاره به آماری که انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور بین سالهای 79 تا 81 در طرح جامع مطالعات الگوی مصرف مواد غذایی خانوار انجام داده تصریح کرد: سرانه مصرف مواد قندی در کشور 59 گرم است که حدود 8 درصد انرژی دریافتی را در بر می‌گیرد. غافل از اینکه قند و ترکیبات حاوی قند فقط کالری زیادی به بدن تحمیل کرده و مواد مغذی لازم را برای بدن تامین نمی‌کنند.

دیابت، بیماری قلبی و اضافه وزن زاییده ذائقه شیرین

پور آرام گفت: ذائقه شیرین که به طور معمول از همان کودکی ایجاد می شود. عوارض جسمانی متعددی نظیر اضافه وزن، دیابت، بیماری قلبی و آرتریت را در سنین بالاتر به دنبال خواهد داشت و سبب ایجاد پوسیدگی دندان به ویژه در کودکان می‌شود.

این کارشناس ارشد تغذیه گفت: هر گرم مواد قندی 4 کیلوکالری انرژی تولید می‌کند و در بسیاری از مطالعات مصرف زیاد قند و شکر با افزایش شیوع بعضی از سرطان‌ها مرتبط شناخته شده است.

به گفته پورآرام مصرف زیاد قندهای ساده به علت تحریک ترشح انسولین موجب افت قند خون شده که خود به تمایل بیشتر به مصرف قندهای ساده و متعاقب آن افزایش انرژی دریافتی و اضافه وزن و چاقی منجر می شود.

وی توصیه کرد تا کمتر از 10درصد انرژی روزانه از طریق قندهای ساده تأمین شود.  



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 4922 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۱ شهريور بازدید: 5662 ساعت: 8:01 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دلیل پوسیدگی فزاینده دندان‌های کودکان چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
2 رعایت نکاتی برای پیشگیری از پوسیدگی دندانِ کودکان ۱۴۰۰ جمعه ۱۸ تير
3 آمار پوسیدگی دندان در کودکان ایرانی نسبت به میانگین جهانی بالاتر است ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
4 چگونه از خرابی دندان پیشگیری کنیم ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ آذر
5 استفاده از دهان شویه‌ها باید با مشورت پزشک انجام شود ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر
6 راهکار اصلی پیشگیری از پوسیدگی دندان ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ آذر
7 عوارض ترکیب الکل با نوشیدنی‌های انرژی‌زا چیست؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۹ آبان
8 داشتن «لبخند هالیودی» به چه قیمتی؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
9 کم توجهی به پیشگیری و سلامت دهان و دندان در کشور ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر
10 هر روز صبح‌تان را با آب گرم و لیمو شروع کنید ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر
11 ارتباط بیماری دیابت با عفونت و پوسیدگی دندان ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سفیدکننده های طبیعی دندان سفیدی دندان ها به واسطه انواع خوراکی و سیگار و قهو...

  تغذیه بیماران PKUدر مواقع اضطراری پایگاه خبری لقمه: عفونت، سرماخوردگی، اسهال، تزریق ...

  برای جلوگیری از بیماری‌های غذایی چه کنیم بیماریهای ایجاد شده توسط غذا قابل پیشگیری می‌‌باشن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خوردن مواد آرایشی و جذب میکروب‌های خطرناک درباره لوازم آرایشی و عوارض استفاده مکرر از آن‌ها مطالبی شنیده‌اید و خوانده‌اید، اما متاسفانه با وجود اطلاعات کم و بیش افراد به ویژه زنان درباره تاثیر مضر این لوازم بر پوست، هم چنان مصرف لوازم آرایشی در کشور ما بسیار بالاست.
در یخچال تان را به روی کپک ببندید میوه، نان و هر خوردنی دیگری پس از مدتی کپک می زند. اصلا اگر چند روز از یخچال تان غافل شوید و در آن را باز نکنید تنها یک راه حل برای فرار از بوی بد یخچال تان برای تان باقی می ماند و آن راه حل هم ریختن مواد غذایی فاسد شده داخل سطل زباله است!
اگر زیاد عرق می کنید، بخوانید برخی از مواد غذایی مانند سیر و پیاز می تواند روی بوی بد عرق تاثیرگذار باشد و موجب افزایش و تغییر در بوی آن شود.
رفع مشکلات گوارشی در خانم های باردار با توصیه های طب سنتی پایگاه خبری لقمه: یکی از شکایت‌های شایع خانم‌های باردار معضل درد معده، نفخ، سوزش و رفلاکس است. «مژگان تن‌ساز» پزشک و متخصص طب سنتی برای مادران عزیز در این دوران توصیه‌هایی کاربردی دارد.