از سوی علی دارابی انجام شد؛
ابلاغ مراتب ثبت ملی ۱۰ میراث‌فرهنگی ناملموس و یک میراث در خطر به استاندار کرمانشاه


پایگاه خبری لقمه: قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور در نامه‌ای مراتب ثبت ملی ۱۰ میراث‌فرهنگی ناملموس و یک میراث در خطر و نیازمند پاسداری فوری را به استاندار کرمانشاه ابلاغ کرد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، به‌گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی، در نامه علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور به بهمن امیری مقدم استاندار کرمانشاه آمده است: 

در اجرای مواد «۱۱ و ۱۲» از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون حراست از میراث‌فرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی و مواد «۲ و ۳» آئین‌نامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۱۳۸۷ هیئت محترم وزیران و همچنین آیین‌نامه مشارکت در پاسداری از میراث‌فرهنگی ناملموس شهرها و روستا مصوب ۱۴۰۰ هیئت محترم وزیران، مراتب ثبت عناصر به شرح زیر، در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس ایران اعلام می‌شود. هرگونه اقدام که موجب حراست و پاسداری این میراث شود، مورد تأکید است. 
فهرست معرف
۱- برف اندیل (برفندیل)، برف چال، پرژین ورو (ورف)، ورف چال؛ دانش و فنون سنتی بهره برداری ازمنابع آب (منطقه‌ای به پیشنهاد خراسان شمالی) به شماره ۲۵۹۷، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵، 
۲- مهارت سنتی هالوین هیزه؛ بهسازی و مقاوم‌سازی خیک (منطقه‌ای به پیشنهاد کرمانشاه) به شماره ۲۵۹۸، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵، 
۳- مهارت تهیه گنم شیر/ بوغدا قورقاسی-قوورقا/ گندم برشته/ گنم شیره/ گندم شیر (منطقه‌ای به پیشنهاد کرمانشاه) به شماره ۲۵۹۹، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵، 
۴- مهارت تهیه شیرینی سنتی شکرلمه (منطقه‌ای به پیشنهاد کرمانشاه) به شماره ۲۶۰۰، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵، 
۵- مهارت پخت غذای سنتی سوختی به شماره ۲۶۰۱، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵، 
۶- مهارت پخت نان تیری (ارجاع به شماره ثبت ۱۰۶۲.۱۶۰۷) به شماره ۲۶۰۲، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵، 
۷- مهارت پخت نان تفتان به شماره ۲۶۰۳، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵، 
۸- مهارت پخت غذای سنتی کرفیله به شماره ۲۶۰۴، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵، 
۹- مهارت پخت برنج و هلیره به شماره ۲۶۰۵، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵، 
۱۰- فن و مهارت ساخت اوسه سنتی / جنگر/ شه‌ن/ اوسین؛ چنگک کشاورزی (منطقه‌ای به پیشنهاد کهگیلویه و بویراحمد) به شماره ۲۶۲۶، در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵، 
فهرست در خطر و نیازمند پاسداری فوری
۱ - مهارت سنتی ساخت ساج به شماره ۱۳۵ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی




کد: 14897 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ شنبه ۴ تير بازدید: 869 ساعت: 6:23 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کدام وزیران بیشترین مخالف را در مجلس دارند؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
2 تسهیل صدور مجوز کسب و کار تنها برای هتل و بوم گردی‌ها ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
3 جزئیات تهیه پرونده میراث جهانی هگمتانه ۱۴۰۳ دوشنبه ۸ مرداد
4 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند
5 آش بوشهری؛ غذا و نذری محبوب جنوبی‌ها ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور
6 «پتله پلو» همدانی در فهرست آثار ناملموس کشور ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين
7 برگزاری هشتمین جشنواره سمنو در پایتخت سمنوی ایران ۱۴۰۱ يکشنبه ۳۰ بهمن
8 همه‌چیز درباره آیین «خدیر» جشن زمستانی اردبیل و غذاهای آن ۱۴۰۱ پنج شنبه ۶ بهمن
9 جزییات پرونده ثبت ملی کوفته تبریزی ۱۴۰۱ جمعه ۳۰ دي
10 نشست مشترک معاونت میراث‌فرهنگی و شورای فرهنگ عمومی با موضوع یلدای جهانی برگزار شد ۱۴۰۱ شنبه ۳ دي
11 آشنایی با شیرینی سنتی ایلامی‌ها در شب یلدا ۱۴۰۱ جمعه ۲۵ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  اطلاعیه و هشدار وزارت بهداشت برای تب کریمه کنگو پایگاه خبری لقمه: طبق اعلام روابط عمومی سازمان دام...

  مشخصات وعوارض رژیم‌های غذایی غلط رژیم‌های نادرست و غیر علمی در ابتدا بسیار جالب به ...

  خودسرانه ژلوفن نخورید یک کارشناس ارشد داروسازی در خراسان جنوبی گفت: ژلوف...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تصفیه آب تهران با وایتکس یا آب ژاول !؟ استفاده از آب ژاول در حالی مورد انتقاد قرار گرفته که مسئولات تامین و تصفیه آب پایتخت معتقدند این روشی شناخته شده و مورد استفاده در سطح بین‌المللی است و ایجاد حساسیت برای افکار عمومی در این زمینه بی مورد است.
آشنایی با رژیم‌های لاغری و کاهش وزن منسوخ متأسفانه خیلی وقت‌ها کاهش وزن و لاغری همه خواب و خوراک فرد می‌شود و به کلی فراموش می‌کند که سلامتی و زنده بودن چیزی فراتر از چاقی و لاغری است.
تاثیر روانی تغذیه بر انسانها چگونه است ؟ تا به حال به این موضوع فكر كرده‌اید كه در شبانه‌روز، چقدر وقت‌تان صرف خوردن و آشامیدن یا فكركردن به این دو موضوع می‌شود؟ سعی كنید یك روز، زمانی را ‌كه صرف آماده‌‌‌كردن یا خوردن غذا و فكر كردن در مورد این موضوع می‌كنید، ثبت كنید. احتمالا این زمان بسیار بیشتر از زمانی خواهد بود كه صرف كارهای دیگر می‌كنید.
این غذاها به شدت کاهنده وزن هستند بسیاری از خوراکی ها و سبزیجات و میوه ها هستند که کالری منفی دارند و یا سوخت و ساز بدن در مواجهه با آنها کاهش دهنده انرژی بدن است.