تقدیر معاون وزیر از تلاش کشاورزان برای تأمین امنیت غذایی کشور


پایگاه خبری لقمه: معاون وزیر و رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره خطرپذیربودن فعالیت در بخش کشاورزی و اینکه میانگین تولید هر کشاورز در سال ۳۰ تن است، گفت: بخش کشاورزی در تولید، اقتصاد و تجارت پر ریسک است و کسی که به کشاورزی روی می‌آورد، برای تأمین امنیت غذایی کشور جهاد می‌کند.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، شاهپور علائی‌مقدم روز پنجشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۱ در آیین شکرگزاری و آغاز سال زراعی جدید که در سالن اجتماعات جهاد کشاورزی قزوین برگزار شد، اظهار کرد: امروزه کشاورزان ایرانی رکورددار تولید محصولات باغی و کشاورزی هستند. امروز که جمعیت کشور بالغ‌بر ۸۵ میلیون نفر است، ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار بهره‌بردار در سطح کشور فعالیت دارند و هر کشاورز ۳۰ تن محصول تولید می‌کند.

 
معاون وزیر افزود: امنیت غذایی به معنی غذای سالم، در دسترس، کافی برای همه مردم است و ما باید به اقتدار غذایی ایران توجه داشته باشیم. البته سرانه غذایی در دسترس هر شهروند ایرانی ۱۵۰۰ کیلوگرم که این خود نشان‌دهنده اقتدار غذایی جمهوری اسلامی است.
 
این مسئول با اشاره به تبیین الگوی کشت برای جامعه، افزود: افزایش بهره‌وری و ارتقای ضریب اقتصادی و همچنین بهبود راندمان مصرف آب از مسائلی است که وزارت جهاد کشاورزی آن را به‌عنوان مهم‌ترین اولویت‌های کاری دنبال می‌کند.
 
وی گفت: سال گذشته میزان خرید گندم ۴ میلیون تن و میزان سن زدگی غلات ۳۸ هزار تن بود و امسال هفت میلیون و ۴۰۰ هزار تن گندم خریداری‌شده و میزان سن زدگی هفت هزار تن بوده که خیلی مهم است و اهتمام کشاورزان را می‌رساند.
 
علائی‌مقدم بابیان اینکه، بخش کشاورزی در تولید، اقتصاد و تجارت پر ریسک است و کسی که به کشاورزی روی می‌آورد باخدا و اقلیم و جغرافیا معامله انجام می‌دهد چراکه کشاورزی با صنعت تفاوت‌های زیادی دارد و تمام داده‌های کشاورز در معرض انواع مخاطرات طبیعی است.
 
وی افزود: در کشوری که میزان بارش‌ها کمتر از ۵۰۰ میلی‌متر باشد مملکتی خشک است از همین رو کشاورزی در ایران پر ریسک بوده؛ اما علی‌رغم تمام مشکلات کشاورزان پای تأمین امنیت غذایی کشور ایستاده‌اند که قدردان زحماتشان هستیم.
 
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: طبق تحقیقات ۷۰ ساله سازمان هواشناسی، میزان بارش در ایران ۲۴۰ میلی‌متر است و در سال زراعی ۹۹ و ۱۴۰۰ کشور عزیزمان ایران سومین کشور کم بارش دنیا بوده است.
 
وی با بیان اینکه میزان بارندگی در سال جاری مقداری بهبودیافته، افزود: در حال حاضر یازدهمین کشور کم بارش جهان هستیم و در این وضعیت نامطلوب، تولید محصول داریم.
 
این مسئول عنوان کرد: ارزش آب امروزه در جهان بسیار بالا است. به‌طوری‌که در بازارهای مجازی برای آب، محاسبات انجام می‌دهند و محصول نهایی را مدنظر قرار نمی‌دهند.
 
وی ادامه داد: میزان بهره‌وری از آب برای کشور ما بسیار مهم است. در ایران پتانسیل آبی ۴۰۰ میلیارد مترمکعب بوده که از این میزان ۱۳۰ میلیارد مترمکعب قابل ذخیره و تجدید پذیر است و ۲۷۰ میلیارد مترمکعب تبخیر و از دسترس ما خارج می‌شود.
 
علائی‌مقدم افزود: در سال ۱۳۰۰ هر ایرانی ۱۳ هزار مترمکعب سرانه آبی داشت که با افزایش جمعیت، نیاز روزافزون به غذا، تغییرات اقلیمی و تغییر الگوی کشت امروز سرانه تجدید پذیر، هر ایرانی حدود ۱۴۰۰ مترمکعب یعنی ۱۰ درصد سال ۱۳۰۰ است.
 
وی گفت: سرانه مصرف آب در کشور ما بالا است و در مصرف روغن، شکر و ضایعات نان بالاتر از میانگین جهانی قرار داریم. میانگین سرانه مصرف روغن در جهان ۱۱ کیلوگرم است درحالی‌که این میزان در کشور ما ۱۷ کیلوگرم است.
 
علائی‌مقدم افزود: باید الگوها را رعایت کرده و خودمان را به نرم جهانی نزدیک کنیم چون خیلی از کشورهای خشک دنیا که زمانی بزرگ‌ترین واردکننده گندم بودند، امروز صادرکننده شده‌اند.
 
معاون وزیر اضافه کرد: در جهان به ازای هر مترمکعب آب مصرفی ۲ و نیم کیلو محصول تولید می‌شود ولی در کشور ما به ازای هر مترمکعب ۹۰۰ گرم محصول تولید می‌شود و ما کشور خشکی هستیم.
 
این مسئول افزود: میانگین مصرف سرانه شبانه‌روز آب در جهان ۷۰ لیتر و در کشور ما ۲۲۰ لیتر است و به فرهنگ‌سازی برای مصرف بهینه آب در خدمت تولید نیاز داریم.
 
وی عنوان کرد: با این وضعیت آبی، کشاورزان ما سنگ تمام گذاشتند و در سال ۱۳۵۰ حدود ۵۶ میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می‌کردیم و امسال با این اقلیم ۱۲۵ میلیون تن انواع محصولات تولیدشده است.
 
این مسئول در پایان گفت: قزوین استانی پر پتانسیل است و تنوع اقلیم زیادی دارد. این استان، استعداد انتقال صیفی و محصولات تابستانی به گلخانه را دارد و ۸۰ هکتار گلخانه برای قزوین کم است.

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 14975 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۱ مهر بازدید: 880 ساعت: 2:49 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کشف بیش از ٧٠٠ تن برنج احتکاری در تهران ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
2 چگونه آسیب پذیری اقتصادی را کاهش دهیم؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
3 نگاه به بخش خصوصی به عنوان مجرم اجازه توسعه نمی‌دهد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
4 تأثیر آداب و رسوم یلدا بر تثبیت اقتصاد کشاورزان ایرانی ۱۴۰۳ پنج شنبه ۲۹ آذر
5 ترس از عملیات خونخواهی ایران اقتصاد اسرائیل را بهم ریخته ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
6 امنیت غذایی کشور؛ از برنامه تا عمل ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۹ خرداد
7 دامن زدن به نابودی زمین‌های کشاورزی با انفعال بنیاد مسکن ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان
8 سه راهکار برای ‌تحول در بخش کشاورزی و رشد امنیت غذایی ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۵ مهر
9 کمک به امنیت غذایی با استفاده کود شیمیایی در کشاورزی ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
10 کمیسیون کشاورزی مجلس از امنیت غذایی و کشاورزان حمایت می کند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۱ تير
11 حفظ امنیت غذایی در کشور لازمه رسیدن به جامعه شاد است ۱۴۰۲ پنج شنبه ۸ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بخور تا زانویت خوب شود درد زانو مردافكن است و مانع انجام بسیاری از فعالیت...

  شیر موز یا شیر نارگیل ؟ شیرموز و شیرنارگیل نوشیدنی‌های دلچسب و گوارایی است...

  غذاهای نذری تا چند روز قابل نگهداری اند؟ یک متخصص تغذیه با اشاره به مدت زمان نگهداری غذاهای...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آنچه باید درباره خوراک مرغ بدانید آیا جگر مرغ حاوی هورمون است؟ پوست مرغ باعث افزایش موهای زائد می‌شود؟ مصرف سنگدان برای مبتلایان به بیماری‌های التهابی خطر دارد؟ مضرات بال و گردن مرغ در چیست؟ این‌كه می‌گویند پای مرغ باعث غضروف‌سازی می‌شود، صحت دارد؟ اصلا چرا كارشناسان تغذیه و متخصصان صنایع غذایی خوردن فرآورده‌های جانبی طیور را زیاد توصیه نمی‌كنند؟
کارآفرینی با یک گیاه کدو شکل پایگاه خبری لقمه: «محمدرضا صابری» کارآفرین فعالی ست که تصمیم گرفت کشاورزی را به شیوه‌ای نوین به کار بگیرد و با تولید محصولات خاص در این زمینه فعالیت کند.
خوراکی‌های ضد استرس را بشناسید پایگاه خبری لقمه: «غذای راحت»،«غذای آرام بخش»؛ آیا با این دو اصطلاح آشنا هستید؟ فکر می کنید میان این دو نوع غذا چه تفاوتی وجود دارد؟کدام یک می تواند قدری از استرس ها و تشویش های زندگی امروز را کم کند؟
مهمترین عامل خطرزای سرطان پروستات دبیر علمی نخستین کنگره بین‌المللی نفرولوژی و اورولوژی گفت: اثر حفاظتی مصرف گوجه فرنگی (به‌ویژه به‌صورت پخته و رب گوجه فرنگی) در جلوگیری از سرطان پروستات به اثبات رسیده است.