خطر مصرف زیاد عسل و مربا در صبحانه


پایگاه خبری لقمه: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص صبحانه و تغذیه سالم توضیحاتی داد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، گلبن سهراب، در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما، گفت: اگرچه مصرف نوشیدنی‌ها و مواد غذایی شیرین انتخاب‌های محبوب افراد برای صبحانه به شمار می‌روند، مصرف زیاد از حد این مواد غذایی در وعده صبحانه، می‌تواند چالش‌هایی برای سلامت فیزیکی و روانی افراد ایجاد کند.
 
وی ادامه داد: وقتی افراد نوشیدنی‌ها و یا مواد غذایی شیرین مانند: مربا و عسل را در مقادیر بالا مصرف می‌کنند، ترشح انسولین در خون به شدت افزایش میابد و به دنبال آن، افت سریع قند خون اتفاق می‌افتد که باعث افزایش اشتها و گرسنگی می‌شود.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌های شیرین در وعده صبحانه می‌تواند باعث تغییرات خلقی منفی و اختلالات تمرکز در طول روز شود، بنابراین با جایگزین کردن کربوهیدرات‌های پیچیده مانند نان سبوسدار به همراه تخم مرغ یا پنیر به جای مواد غذایی شیرین، می‌توان از افت و خیز ناگهانی قند خون در طول روز جلوگیری کرد.
 
وی تاکید کرد: اگر چه اثرات منفی مصرف مواد غذایی شیرین در وعده صبحانه ثابت شده است ولی پزشکان هرگز خودداری کامل از این نوع مواد غذایی را توصیه نمی‌کنند و افزود: مطالعات علمی، افراد را مجاز به تأمین ۱۰ درصد از انرژی روزانه خود از طریق مواد غذایی شیرین می‌دانند.
 
سهراب افزود: با اینکه مصرف مواد غذایی شیرین با آزاد ساختن سروتونین در مغز و ایجاد احساس آرامش در فرد همراه خواهد بود، توصیه کرد: مصرف بیش از حد این گونه مواد در طولانی مدت، از عوامل ایجاد افسردگی در افراد محسوب می‌شود.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در پاسخ به این سوال که یک وعده صبحانه کامل و سالم شامل چه مواد غذایی است، گفت: اولین ماده غذایی مهم پروتئین است که یکی از بهترین منابع آن، تخم مرغ است، ماده مهم بعدی فیبر است.
 
گلبن توصیه کرد: سبزیجات در یک صبحانه سالم حضور پر رنگی داشته باشند.
 
وی همچنین از نان‌های فیبردار به عنوان بهترین نوع نان مصرفی نام برد و خاطر نشان کرد: یک رژیم غذایی سالم باید روزانه شامل ۴ واحد میوه (هر واحد ۱۰۰ گرم) باشد، تا املاح و ویتامین‌های لازم بدن تأمین شود. همچنین افزود: کره بادام زمینی به دلیل نداشتن مقادیر بالای نمک، و داشتن اسیدهای چرب مهم، جایگزین بسیار مناسبی به جای پنیر در وعده صبحانه محسوب می‌شود، به ویژه اگر همراه با نان سبوس‌دار مصرف شود.
 
گلبن در مورد تأثیر بخشی و ایمنی رژیم‌های غذایی نوین، افزود: به خاطر حمایت مقالات علمی از این رژیم‌ها، استفاده از این روش‌ها در جامعه افزایش یافته است. یکی از انواع این رژیم‌ها، رژیم ۱۶ ساعته است، که در این ۱۶ ساعت تنها ماده غذایی مجاز برای استفاده فرد، مایعات بدون کالری است.
 
سهراب ادامه داد: برخی از مخاطبین اصلی این رژیم‌ها عبارتند از مبتلایان به سرطان که در حال شیمی درمانی هستند و می‌خواهند اثرات مطلوب‌تری از درمان خود مشاهده کنند و حتی در افرادی که در کم کردن وزن با مشکل روبرو شده اند و نمی‌توانند از وزن خود بکاهند.
 
این متخصص تغذیه افزود: اینگونه رژیم‌ها ذاتاً موقتی هستند و نمی‌توان از آنها به عنوان شیوه زندگی استفاده کرد.
 
سهراب گفت: روش‌های نوین فستینگ برای کودکان و نوجوانان در سن رشد و مبتلایان به دیابت اکیداً توصیه نمی‌شود.

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15327 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۹ مرداد بازدید: 622 ساعت: 6:03 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاثیر پتاسیم در جلوگیری از فیبریلاسیون دهلیزی بعد از جراحی قلب ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
2 خطرات مصرف داروی کتامین برای زنان باردار ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
3 چرا سویه جدید آبله میمونی می تواند خطرناک باشد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
4 کمک روغن ماهی به سالمندان پرخطر در پیشگیری از آلزایمر ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
5 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
6 چه وزن و شاخص توده بدنی نشانگر سلامتی است! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
7 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
8 مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد ۱۴۰۲ جمعه ۶ بهمن
9 صید شب چراغی، زنگ خطری برای صیادان هرمزگانی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
10 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  10 ماده غذایی که سالم ترین خوراکی‌هادر سیاره زمین هستند پایگاه خبری لقمه: دیلی میل با انتشار یک گزارش 10 م...

  10 نکته برای مصرف بیشتر لبنیات کم چرب گروه لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر، و شیرسویای غنی ش...

  باز هم معجزه ماست روزانه چقدر ماست می خورید؟

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

راهنمای خرید گردو/گردوی ایرانی یا خارجی؟ پایگاه خبری لقمه: در این مقاله به نکاتی پرداختیم که قبل از خرید گردو باید مد نظر داشته باشید.
گوشت کوسه حرام است / برخورد جدی با فروشندگان آبزیان حرام مسئول حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: گوشت کوسه بر اساس فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی و سایر مراجع عظام تقلید حرام است.
لیپوساکشن برای چه کسانی مناسب است؟ این اقدام در نواحی مختلف بدن می تواند انجام گردد...
دستور تهیه 10 جوشانده ضد سرما خوردگی رایج ترین نوشیدنی ما چای است اما به گفته متخصصان طب سنتی زیاده روی در مصرف آن توصیه نمی شود، بنابراین بد نیست در کنار آن نوشیدنی های جایگزین مانند انواع جوشانده ها و دم نوش های گیاهی را هم امتحان کنید که هم راحت تهیه می شوند و هم هر نوع سلیقه ای را پوشش می دهند. جوشانده ها از جوشیدن دانه، ریشه یا برگ گیاهان در آب جوش تهیه می شوند. حالا شاید این سوال پیش بیاید که چه تفاوتی بین دم نوش و جوشانده وجود دارد؟