نگرانی از افزایش مجدد قیمت و کاهش سرانه مصرف با آزادسازی قیمت شیر


رئیس هیئت مدیره اتحادیه سراسری دامداران گفت: با آزادسازی قیمت شیر نگرانی از افزایش قیمت و کاهش سرانه مصرف وجود دارد و دولت نباید برای رهایی از شر دامداران و کارخانه‌ها چنین تصمیمی بگیرد.

به گزارش لقمه، سیروس روستا در پاسخ به اینکه تصمیم کارگروه ویژه برای آزادسازی قیمت شیر آیا موجب افزایش قیمت نمی‌شود؟ گفت:‌ تولیدکنندگان به هیچ عنوان به دنبال افزایش قیمت نیستند، زیرا افزایش قیمت با میزان مصرف رابطه معکوس دارد و با افزایش قیمت میزان درآمد تولیدکنندگان کمتر می‌شود.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه سراسری دامداران در پاسخ به اینکه طی دو سال گذشته 200 درصد قیمت شیر افزایش یافته و نگرانی از کاهش سرانه مصرف وجود دارد، گفت: افزایش قیمت به دلیل حذف یارانه شیر با اجرای هدفمندی یارانه‌ها، نوسان نرخ ارز و بالا رفتن قیمت نهاده‌ها و هزینه‌های کارگری بود.

وی ادامه داد: اکنون نیز با اعلام قیمت جدید خوراک دام از سوی شرکت پشتیبانی و امور دام پیش‌بینی افزایش 30 درصدی قیمت محصولات لبنی وجود دارد.

روستا گفت: تنها دو قلم خوراک دام را شرکت پشتیبانی امور دام و آن هم بسیار ناچیز می‌دهد و بقیه اقلام از بازار سیاه تأمین می‌شود.

وی با انتقاد از تصمیم‌گیران آزادسازی قیمت شیر گفت: باید برنامه‌های این آزادسازی و حمایت‌های تولیدکننده و مصرف‌کننده هم در کنار این مشخص شود وگرنه تنها تصمیم صرف قیمت را افزایش خواهد داد.

روستا تاکید کرد:‌ برای جلوگیری از افزایش قیمت باید بسته‌های حمایتی در نظر گرفته شود.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه سراسری دامداران در پاسخ به اینکه برخی می‌گویند آزادسازی قیمت شیر اتفاقا به دلیل رقابتی که ایجاد می‌شود، قیمت را کاهش خواهد داد، گفت: اشتباه کسانی که این موضوع را مطرح می‌کنند، این است که محصولات لبنی را همانند محصولات صنعتی در نظر می‌گیرند.

وی ادامه داد: اگر یک محصول صنعتی چند ماه هم در بازار بماند، مشکلی ایجاد نمی‌شود، اما شیر بیشتر از یک روز امکان ماندگاری ندارد.

روستا تاکید کرد: اگر هدف تصمیم‌گیران این طرح این باشد که از شر دامداران و کارخانه‌های لبنی رها شوند و مرتب در مورد قیمت‌های آنها تصمیم‌گیری نکنند، کار اشتباهی است.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه سراسری دامداران گفت: دولت باید به فکر سرانه مصرف جامعه باشد و برای شیر و محصولات لبنی به عنوان دارو، محصول پیشگیرانه از بیماری و سلامت‌آور برای جامعه نگاه کند.

روز گذشته کارگروه ویژه تصمیم گرفت قیمت شیر آزاد شود البته نتیجه نهایی امروز در جلسه ستاد تنظیم بازار مشخص می‌شود. برخی نگران هستند با آزادسازی قیمت شیر سرانه مصرف کاهش یابد.

سرانه مصرف شیر در کشور 80 کیلوگرم یعنی نصف میانگین جهانی است و البته بعد از هدفمندی یارانه‌ها برخی آمار حاکی از کاهش 22 درصدی سرانه مصرف شیر است.

در برنامه پنجم توسعه پیش‌بینی شده است، سرانه مصرف 165 کیلوگرم برسد. اما هنوز نه تنها افزایشی صورت نگرفته بلکه کاهش هم یافته است. در برخی کشورهای اروپایی سرانه مصرف 400 کیلوگرم است. 


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 5352 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۱۵ مهر بازدید: 2760 ساعت: 1:20 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
2 قیمت جدید شیر ۱۸ هزار تومان اعلام شد ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
3 صنعت گاو شیری ایران در رقابت با برترین‌های جهان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
4 ترس از عملیات خونخواهی ایران اقتصاد اسرائیل را بهم ریخته ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
5 شرایط اهدای شیرمادر چگونه است ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
6 تکذیب صدور مجوز برای تولید پنیر با شیر الاغ ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
7 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند
8 ۱۰۰ میلیون دلار به بازار شیر خشک تخصیص یافت ۱۴۰۲ سه شنبه ۷ آذر
9 خورشت سبزی که قورمه سبزی نیست!/همه چیز در مورد خورشت کرفس ۱۴۰۲ دوشنبه ۶ آذر
10 لاغری با تزریق بوتاکس!؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
11 رشد ۷۷ درصدی تامین ارز واردات شیرخشک ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شیرینی خورها بخوانند! غالبا اکثر مردم به دنبال این هستند که چگونه از هوس...

  اختلال بی‌اشتهایی عصبی چیست؟ یک روانپزشک با بیان دلایل اختلال بی‌اشتهایی عصبی،‌...

  امکان جلوگیری از سرطان کبد با مصرف گوجه فرنگی پایگاه خبری لقمه: بر اساس نتایج به دست آمده در تحق...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت