لقمه: گراتن نوعی اسنک سبک است که معمولاً برای مهمانی هایی که غذا به صورت سلف سرویس سرو می شود یا برای تولدها که چندین غذای کم حجم آماده می کنیم، مناسب است.
مواد لازم:سبزیجات شامل كدو، بادنجان، قارچ، هویج، كلم بروكلی، ذرت و... 400-500 گرمپنیر پیتزا یا موزارلا 200 گرمخمیر یوفكا یا خمیر فیلو 2-3 ورقسس مایونز 2 قاشق غذاخوریروغن، نمك و فلفل به میزان لازمآرد سوخاری یا خرده نان 2 قاشق غذاخوری
زمان آماده سازی: 20 دقیقه زمان پخت: 15 - 10 دقیقهسطح دشواری: متوسط مقدار سرو 12 گراتن: 5- 4 نفر
طرز تهیه:سبزیجات را شسته و همه را یك اندازه خرد كنید. سبزیجات را با توجه به زمان پخت آنها به ترتیب تفت دهید و كمی خنك كنید، سپس با مایونز و پنیر پیتزا مخلوط نمایید.داخل قالب ها را چرب كرده و خمیر را در قالب ها قرار دهید. از مواد آماده شده در قالب ریخته و در پایان كمی پنیر را با آرد سوخاری مخلوط روی هر قالب بپاشید و در فری كه از قبل با حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم كرده اید به مدت 10-15 دقیقه قرار دهید.
توصیه و نكات كارشناس سفره ایرانی: می توانید برای بیشتر برشته شدن خمیر زیرین آن را با اسپری روغن بپاشید.اگر خمیر شما خشك و شكننده است از مخلوط مساوی آب و روغن استفاده و با قلمو روی آن بكشید.تركیب پنیرهای مختلف مانند «گودا» طعم بهتری به این گراتن می دهد. جایگزین های احتمالی: می توان از انواع سوسیس یا مرغ خرد و پخته شده به همراه سبزیجات استفاده كرد.