مصرف زیاد ملین به سوءتغذیه منجر می‌شود


اغلب افرادی که به دلایل مختلف از جمله سکته، ‌فلج مغزی یا معلولیت امکان تحرک ندارند با یبوست و کم‌آبی مواجه می‌شوند، اما نباید فراموش کرد مصرف زیاد ملین و غذاهای نرم زمینه سوءتغذیه را در این افراد افزایش می‌دهد.

به گزارش لقمه، احمد پور آرام، کارشناس ارشد تغذیه در گفت‌وگویی در مورد مشکلات تغذیه‌ای در معلولان به این نکته اشاره کرد که سوء تغذیه یکی از مشکلات معلولان است و معمولاً فرد معلول به مکمل‌های پرانرژی نیاز دارد و باید به دریافت انر‍ژی این افراد توجه لازم شود.

وی از دست دادن آب بدن (دهیدراتاسیون) را یکی دیگر از مشکلات عمده در معلولان عنوان کرد و گفت: این مشکل معمولاً به علت وجود مشکلاتی در مثانه و در نتیجه بی‌میلی در نوشیدن مایعات و آب ایجاد شود. از این رو باید مراقب بود که این افراد دچار کم آبی نشوند یا چنانچه مایعات را از طریق ورید دریافت می‌کنند دچار افزایش آب بدن نشوند و ثبت دقیق میزان مایعاتی که به این افراد می‌دهیم، بخش مهمی از مراقبت‌های تغذیه‌ای است.

پور آرام ادامه داد: در عین حال برخی معلولان شخصاً قادر به نوشیدن نیستند که باید وسایل مناسبی برای راحت نوشیدن، تهیه و در دسترسشان قرار گیرد چرا که مصرف مایعات در پیشگیری از عفونت‌های ادراری و سنگ کلیه مهم است.

پورآرام به این نکته اشاره کرد که به علت کاهش قدرت حرکت و تحریک‌پذیری اعصاب، حرکات روده کند می‌شود و معمولاً معلولان به ویژه افراد فلج دچار اختلال در دفع مواد زاید و یبوست می‌شوند که مواد غذایی مانند آلو به ویژه در ابتدای صبح، آبلیمو و میوه‌هایی که هسته چوبی دارند در رفع یبوست موثرند.

به گفته این کارشناس ارشد تغذیه گنجاندن مقدار کافی فیبرغذایی در رژیم غذایی معلولان، سبزی و میوه‌های خام مثل سیب، هویج مرکبات و غلات کامل نیز به رفع یبوست کمک می‌کند.

وی در پاسخ به اینکه داروهای ملین چقدر می‌تواند برای این دسته افراد برای رفع یبوست موثر باشد گفت: وابستگی زیاد بیمار به داروهای ملیّن می‌تواند به کمبود مواد مغذی منجر شود.

این کارشناس ارشد تغذیه گفت: از طرفی معلولان ممکن است در نتیجه پرخوری از یک سو و کاهش فعالیت فیزیکی از سوی دیگر به چاقی مبتلا شوند و در این بیماران به دلیل مصرف زیاد غذاهای نرمِ فرآیند شده و پرهیز از مصرف میوه و سبزی تازه، خطر کمبود ویتامین C بسیار زیاد است.  



بازگشت به صفحه نخست 


نقل از :فارس

کد: 5875 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۶ آذر بازدید: 2721 ساعت: 3:36 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نوشیدن شیر به رفع یبوست کمک می کند؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
2 این خوراکی قوی تر از ویاگرا است ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۱ مرداد
3 یبوست در سفر را چگونه از بین ببریم؟ ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۷ فروردين
4 بازار و تجارت محصولات کشاورزی؛ چالش‌ها و رهیافت‌ها ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۰ آذر
5 شش گیاه دارویی مفید برای لاغر شدن ۱۳۹۲ دوشنبه ۲۷ آبان
6 آناناس میوه سرشار از خاصیت ۱۳۹۲ شنبه ۶ مهر
7 فواید درمانی طالبی ۱۳۹۲ پنج شنبه ۹ خرداد
8 مکمل طبیعی برای لاغری را بشناسید ۱۳۹۱ دوشنبه ۳۰ بهمن
9 بهترین موادغذایی برای تسکین سرماخوردگی ۱۳۹۱ دوشنبه ۶ آذر
10 با خواص دارویی پنیرک آشنا شوید ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۷ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین زمان برای خوردن سالاد مسئله مهمی که مورد سؤال بسیاری از افراد می‌باشد، ب...

  مکمل یاری در سرطان،از علم تا جدال پایگاه خبری لقمه: بیش از ٨٠درصد بزرگسالان مبتلا به...

  با خوراکی‌های سرطان‌زا آشنا شوید بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، ابتلا به 80 درص...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تغییراتی ساده برای کاهش وزن بسیاری از مردم با صرف هزینه های بسیار زیاد سعی در لاغر شدند دارند در این مطلب ما با راه هایی ساده و ارزان برای کاهش وزن آشنا می شوید.
میوه‌ها و تنقلات شب یلدا چیست+ تصاویر قرن‌هاست که مردم آغاز زمستان را که برابر با شامگاه سی‌ام آذر و بامداد یکم دی است به نام شب یلدا یا شب چله جشن می‌گیرند و تنقلات و میوه صرف می‌کنند.
با غذایمان چه چاشنی بخوریم؛ دوغ؟ نوشابه؟ در حقیقت این خوراکی ها در صورت کم چرب و کم نمک بودن، از لحاظ ارزش غذایی تفاوت چندانی با هم ندارند و توصیه کلی این است که در وعده های روزانه، تنوع غذایی را رعایت کرده و از همه این خوراکی ها به اندازه استفاده کنید.
دریافت چربی های گیاهی طول عمر را افزایش می دهد پایگاه خبری لقمه: مطالعه روی بیش از ۴۰۰ هزار نفر که تا ۲۴ سال تحت نظر بودند، نشان می‌دهد کسانی که چربی رژیم غذایی خود را از گیاهان در مقایسه با حیوانات دریافت کرده‌اند، با احتمال مرگ بسیار کمتری روبرو بودند.