به گزارش لقمه، احمد پور آرام، کارشناس ارشد تغذیه در گفتوگویی در مورد مشکلات تغذیهای در معلولان به این نکته اشاره کرد که سوء تغذیه یکی از مشکلات معلولان است و معمولاً فرد معلول به مکملهای پرانرژی نیاز دارد و باید به دریافت انرژی این افراد توجه لازم شود. وی از دست دادن آب بدن (دهیدراتاسیون) را یکی دیگر از مشکلات عمده در معلولان عنوان کرد و گفت: این مشکل معمولاً به علت وجود مشکلاتی در مثانه و در نتیجه بیمیلی در نوشیدن مایعات و آب ایجاد شود. از این رو باید مراقب بود که این افراد دچار کم آبی نشوند یا چنانچه مایعات را از طریق ورید دریافت میکنند دچار افزایش آب بدن نشوند و ثبت دقیق میزان مایعاتی که به این افراد میدهیم، بخش مهمی از مراقبتهای تغذیهای است. پور آرام ادامه داد: در عین حال برخی معلولان شخصاً قادر به نوشیدن نیستند که باید وسایل مناسبی برای راحت نوشیدن، تهیه و در دسترسشان قرار گیرد چرا که مصرف مایعات در پیشگیری از عفونتهای ادراری و سنگ کلیه مهم است. پورآرام به این نکته اشاره کرد که به علت کاهش قدرت حرکت و تحریکپذیری اعصاب، حرکات روده کند میشود و معمولاً معلولان به ویژه افراد فلج دچار اختلال در دفع مواد زاید و یبوست میشوند که مواد غذایی مانند آلو به ویژه در ابتدای صبح، آبلیمو و میوههایی که هسته چوبی دارند در رفع یبوست موثرند. به گفته این کارشناس ارشد تغذیه گنجاندن مقدار کافی فیبرغذایی در رژیم غذایی معلولان، سبزی و میوههای خام مثل سیب، هویج مرکبات و غلات کامل نیز به رفع یبوست کمک میکند. وی در پاسخ به اینکه داروهای ملین چقدر میتواند برای این دسته افراد برای رفع یبوست موثر باشد گفت: وابستگی زیاد بیمار به داروهای ملیّن میتواند به کمبود مواد مغذی منجر شود. این کارشناس ارشد تغذیه گفت: از طرفی معلولان ممکن است در نتیجه پرخوری از یک سو و کاهش فعالیت فیزیکی از سوی دیگر به چاقی مبتلا شوند و در این بیماران به دلیل مصرف زیاد غذاهای نرمِ فرآیند شده و پرهیز از مصرف میوه و سبزی تازه، خطر کمبود ویتامین C بسیار زیاد است. بازگشت به صفحه نخست