نخستین طرح تحقیقاتی کشت پاییزه چغندر قند در خراسان رضوی اجرا شد


رییس بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: طرح تحقیقاتی توسعه کشت پاییزه چغندرقندر برای نخستین بار در 850 هکتار از دشت های گرم استان به اجرا درآمد.

به گزارش لقمه، ˈمسعود احمدیˈ روز یکشنبه به ایرنا افزود : این طرح در جهت امکان توسعه کشت پاییزه چغندر قند در خراسان رضوی با توجه به محدودیت های منابع آبی و مانند آن انجام شده است.

وی اظهار داشت: این محصول در استان های خراسان همواره از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده چنانکه 10 کارخانه چغندرقند در این سه استان فعال است و در صورت آبیاری کامل، راندمان محصول تولیدی بیش از دو برابر کنونی می شود.

وی با بیان اینکه در10 تا 15 سال گذشته بر روی این موضوع بررسی های لازم انجام شد، گفت: نتایج حاکی ازآن بود که امکان کشت پاییزه این محصول به جای بهاره وجود دارد ضمن آنکه کیفیت و عیار آن در سطح بالا حفظ می شود.

احمدی افزود: در اجرای این طرح مصرف آب بیش از 50 درصد کاهش دارد و خسارت آفات از جمله پوسیدگی و ˈنماتدˈ ریشه و علف های هرز هم کاهش قابل توجهی یافت ضمن آنکه اشتغال در دو بخش کشاورزی و فعالیت کارخانجات و طول بهره برداری آن ها افزایش می یابد.

وی ادامه داد: بر این مبنا تصمیم به عملیاتی کردن این کشت گرفتیم و از کشاورزان و کارخانجات قند درخواست شد تا این کشت را به عنوان شیوه جدید استفاده کنند که امسال یکی از کارخانجات قند با همکاری کشاورزان 850 هکتار از اراضی استان را به این کشت اختصاص داده است.

وی ادامه داد : پیش از این کشت پاییزه در برخی مناطق چون خوزستان به صورت آزمایشی اجرا شده بود اما کیفیت محصول بسیار پایین بود اما در این طرح تحقیقاتی کیفیت محصول بالا است و فعلا برای مناطق گرم استان پیش بینی شده و در بخش هایی از رشتخوار، تربت حیدریه و مانه و سملقان اجرا شده است.

وی با بیان اینکه کل سطح زیر کشت چغندر قند هم اینک در استان حدود 15 هزار هکتار است، گفت: تا حدود شش سال قبل این میزان 45 هزار هکتار بود که به علت هزینه های بالای داشت و برداشت و نیز واردات غیراصولی عملا این سطح زیر کشت کاهش محسوسی یافت.

وی با اشاره به اهمیت کاهش هزینه ها اظهار داشت: امسال به منظور کاهش هزینه ها در هکتار برای نخستین بار در کشور برداشت مکانیزه این محصول در استان البته در سطحی محدود انجام شد که با موفقیت همراه بود.  



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 5877 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۶ آذر بازدید: 3170 ساعت: 3:55 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آبیاری نوین؛ راهکاری برای نجات کشاورزی در بحران کم‌آبی/سرمایه‌گذاری‌ دولتی افزایش یابد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
2 کافه موکا در کاخ چهل و سومین جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۸ بهمن
3 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
4 آغاز نظارت بر بازار شب یلدا/ الزام درج برچسب قیمت در واحدهای صنفی ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ آذر
5 واریز یارانه یلدایی صحت ندارد ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
6 چراغ مجله «تنور» روشن شد/ رویکرد فرهنگی و اجتماعی به غذا ۱۴۰۳ شنبه ۱۹ آبان
7 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
8 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
9 اوضاع بحرانی آزمایشگاه‌های پزشکی/ سوءاستفاده بیمه‌های تکمیلی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
10 امسال؛ برگزاری جشن خودکفایی با تولید ۱۵ میلیون تن گندم ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
11 طرح دریابست از دوم تا نهم مهرماه ۱۴۰۳ اجرا می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهای مفید برای سرماخوردگی/شلغم را با پودر آویشن بخورید یک متخصص تغذیه گفت: برای دفع مخاط سرماخوردگی نوشید...

  رابطه خام‌خواری با خنگ بودن اجداد انسان! اجداد انسان تا زمانی که یاد بگیرند غذا را می‌توان ...

  پیتزای سالم را در خانه تهیه کنید برلیانت بزرگمهر در گفت‌وگویی اظهار داشت: پیتزا به ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ایران دومین تـولـیـدكـنـنـده پـستـه در جهـان سالانه حدود 600 هزار تن پسته در جهان تولید می‌شود كه ایران با تولید 200 هزار تن، اولین تولیدكننده این محصول به شمار می‌رفت اما از سال گذشته دومین رقیب تولید از ایران پیشی گرفت و كشورمان دومین تولیدكننده پسته شده است.
چگونه با زیره لاغر شویم مصرف بیش از حد کالری عامل اصلی چاقی است و زیره می‌تواند با خاصیت شکستن مولکول چربی و پیشگیری از ترشح برخی هورمون‌ها سبب کاهش وزن شود.
طعم بی رقیب غذاهای ایرانی انگشت‌هایی كه قبلا با آبگوشت‌های چرب و پردنبه خورده می‌شد و دل‌هایی كه قبلا برای قورمه‌سبزی‌های جا افتاده و خوش‌عطر غنج می‌رفت، حالا با پیتزاهای رنگ و وارنگ خورده می‌شود و برای لازانیا، سوشی و تاكو از حال می‌رود.
داروهای گیاهی کاهش وزن حاوی شیشه هستند دکتر ناصحی با هشدار نسبت به مصرف داروهای لاغری در زنان گفت: :« عده ای از افراد سودجو از تمایل خانم ها برای کاهش وزن استفاده می کنند و با توصیه های غیر علمی و تجویز برخی از داروها که به عنوان داروهای گیاهی مطرح می شوند و حاوی مواد محرک روانی هستند انها را به ورطه اعتیاد میکشانند.