نخستین طرح تحقیقاتی کشت پاییزه چغندر قند در خراسان رضوی اجرا شد


رییس بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: طرح تحقیقاتی توسعه کشت پاییزه چغندرقندر برای نخستین بار در 850 هکتار از دشت های گرم استان به اجرا درآمد.

به گزارش لقمه، ˈمسعود احمدیˈ روز یکشنبه به ایرنا افزود : این طرح در جهت امکان توسعه کشت پاییزه چغندر قند در خراسان رضوی با توجه به محدودیت های منابع آبی و مانند آن انجام شده است.

وی اظهار داشت: این محصول در استان های خراسان همواره از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده چنانکه 10 کارخانه چغندرقند در این سه استان فعال است و در صورت آبیاری کامل، راندمان محصول تولیدی بیش از دو برابر کنونی می شود.

وی با بیان اینکه در10 تا 15 سال گذشته بر روی این موضوع بررسی های لازم انجام شد، گفت: نتایج حاکی ازآن بود که امکان کشت پاییزه این محصول به جای بهاره وجود دارد ضمن آنکه کیفیت و عیار آن در سطح بالا حفظ می شود.

احمدی افزود: در اجرای این طرح مصرف آب بیش از 50 درصد کاهش دارد و خسارت آفات از جمله پوسیدگی و ˈنماتدˈ ریشه و علف های هرز هم کاهش قابل توجهی یافت ضمن آنکه اشتغال در دو بخش کشاورزی و فعالیت کارخانجات و طول بهره برداری آن ها افزایش می یابد.

وی ادامه داد: بر این مبنا تصمیم به عملیاتی کردن این کشت گرفتیم و از کشاورزان و کارخانجات قند درخواست شد تا این کشت را به عنوان شیوه جدید استفاده کنند که امسال یکی از کارخانجات قند با همکاری کشاورزان 850 هکتار از اراضی استان را به این کشت اختصاص داده است.

وی ادامه داد : پیش از این کشت پاییزه در برخی مناطق چون خوزستان به صورت آزمایشی اجرا شده بود اما کیفیت محصول بسیار پایین بود اما در این طرح تحقیقاتی کیفیت محصول بالا است و فعلا برای مناطق گرم استان پیش بینی شده و در بخش هایی از رشتخوار، تربت حیدریه و مانه و سملقان اجرا شده است.

وی با بیان اینکه کل سطح زیر کشت چغندر قند هم اینک در استان حدود 15 هزار هکتار است، گفت: تا حدود شش سال قبل این میزان 45 هزار هکتار بود که به علت هزینه های بالای داشت و برداشت و نیز واردات غیراصولی عملا این سطح زیر کشت کاهش محسوسی یافت.

وی با اشاره به اهمیت کاهش هزینه ها اظهار داشت: امسال به منظور کاهش هزینه ها در هکتار برای نخستین بار در کشور برداشت مکانیزه این محصول در استان البته در سطحی محدود انجام شد که با موفقیت همراه بود.  



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 5877 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۶ آذر بازدید: 3298 ساعت: 3:55 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
2 فعلا شارژ کالابرگ دهک‌های چهارم تا هفتم در دستور کار نیست ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
3 آغاز مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۱۴۰۴ چهارشنبه ۵ تير
4 نقشه جامع کاربری اراضی کشاورزی در حال تهیه و تدوین است ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
5 نتیجه جلسه ستاد تنظیم بازار گوشت در هاله‌ای از ابهام ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
6 جزئیات پویش مردمی چله خدمت/نظر شهید رئیسی در مورد خیرین ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۶ ارديبهشت
7 توسعه همکاری‌های دارویی ایران و چین ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
8 اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشارکتی برای افزایش عملکرد گندم در استان تهران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
9 آبیاری نوین؛ راهکاری برای نجات کشاورزی در بحران کم‌آبی/سرمایه‌گذاری‌ دولتی افزایش یابد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
10 کافه موکا در کاخ چهل و سومین جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۸ بهمن
11 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شما هم چای را داغ داغ می نوشید؟ نوشیدن چای داغی که بخار از آن بلند می شود، خطر ابت...

  رژیمی برای شفاف سازی پوست استفاده از انواع کرم‌های شیمیایی آرایشی، می‌تواند...

  بخور نخورهای شب امتحان امسال روزهای امتحان کمی زودتر از همیشه فرارسیده‌ان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

قند خون پایین، احتمال بروز زوال عقل را افزایش می‌دهد تحقیقات جدید نشان داد پایین بودن قند خون در افراد سالخوردۀ مبتلا به دیابت نوع دوم ممکن است خطر بروز زوال عقل را افزایش دهد.
10 تکنیک در پخت خورش قیمه خوش رنگ و خوش طعم برای طبخ عالی این غذای اصیل، نکته‌های ریزی وجود دارد که در این مطلب به آن‌ها اشاره خواهیم کرد زیرا برای اینکه لپه‌ها شکل اصلیشان را از دست ندهند یا قیمه رنگ زیبایی پیدا کند و تلخ نشود، همواره سۆال‌های فراوانی از سوی خانم‌ها مطرح می‌شود.
بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل پایگاه خبری لقمه: با توجه به تنوع فرهنگ‌ها و مناطق در ایران، هر روستا و منطقه می‌تواند غذاهای محلی خاصی داشته باشد. غذاهایی که در منوی هیچ رستورانی مشابهش یافت نمی شود و خوردن آن می‌تواند تجربه بی‌نظیری باشد. نکته ی اصلی اینجاست که برای مزه کردن غذاهای خاطره انگیز بهتر است رستوران های جذاب را رها کرده و مانند محلی ها غذا بخورید. بهترین غذاها در مقصدی که به آن سفر می کنید آنهایی هستند که مردم همان منطقه می خورند.
جوانسازی مغز با یک سبزی منحصربفرد در این مطلب به شما می‌گوییم كه چگونه می توانید سلول‌های مغز خود را 10سال جوان‌تر كنید.