طرز تهیه فالوده شیرازی


لقمه: در فصل تابستان برای از بردن گرما و عطش، معمولاً از نوشیدنی ها و دسرهای خنک مصرف می شود که یکی از آنها فالوده شیرازی است.

عکس: محمدرضا رستمی
مواد لازم برای برای شربت فالوده :
شكر/300 گرم
آب/600میلی گرم
گلاب/800 گرم
جوهرلیمو/یك چهارم قاشق چایخوری
دانه ی هل سبز/10 عدد



مواد لازم برای نیم كیلو فالوده :
نشاسته ی گل /200 گرم
آب /یك لیتر

طرز تهیه:
آب و شكر را روی حرارت ملایم قرار دهید. جوهر لیمو را در 2 قاشق سوپخوری آب حل كرده، به آب و شكر اضافه كنید. اجازه دهید شربت غلیظ شود. گلاب و دانه های هل را افزوده و بعد از چند جوش مایه را از روی حرارت بردارید و صبر كنید تا سرد شود. شربت را در فریزر قرار دهید تا ببندد، سپس در كیسه بریزید و به شكل پخ پودری در آورده و آن را تازمان سرو فالوده در فریزر بگذارید(این مایه را در دستگاه بستی ساز هم می توانید بریزید تا بلورهای یخ ریز یا پخ پودری به شما بدهد.

نشاسته و آب را با هم در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم هم بزنید تا نشاسته خوب پخته شود و بوی خامی ندهد. خمیر فالوده را كنار بگذارید تا ولرم شود. سپس آن را در قیف مخصوص بریزید و از بالا با فشار دادن قیمت آن را در آب سرد كه بلورهای یخ در آن هست بریزید. وقتی فالوده خودش را گرفت آن را با كفگیر برداشته وبا پودر یخ شربت، مخلوط و سرد كنید، یا آن كه برای سرو در زمانی دیگر آن را در فریزر قرار دهید.

نكته :
1- این دستور دارای 2000كیلو كالری انرژی و500 گرم كربوهیدارات می باشد.
2- در هنگام پخت فالوده، حرارت باید بسیار ملایم باشد تا آب خمیر فالوده دیر تبخیر شود و در حین تبخیرآب، نشاسته پخته شود. نشانه ی پخته شدن خمیر، كشدار وبراق شدن آن است.
3- اگر خمیر سفت وسفید باشد یعنی خمیر خام است و رشته های فالوده در آب خرد می شود.
4- بهترین نشاسته قابل استفاده برای تهیه فالوده نشاسته گندم است.
5- دمای خمیر فالوده باید به حدی باشد كه انگشت را بدون آن كه بسوزد بتوان در آن نگهداشت.ن
6- به طوركلی نسبت حجمی نشاسته ی گندم به آب یك هفت است كه از هفت قسمت آب، یك قسمت سرد بوده برای حل كردن نشاسته استفاده می شود، شش قسمت دیگر آب جوش آمده است كه تدریجاً نشاسته ی حل شده به آن اضافه می گردد.
7- در تولید صنعتی شربت یا مخلوط یخ و شربت (یخ در بهشت) هنگام سرو اضافه می شود تا از دوفازی شدن (دو لایه شدن مایه ی فالوده وشربت) جلوگیری گردد.

نقل از :مجله هنر آشپزی

کد: 690 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ جمعه ۲۶ خرداد بازدید: 7785 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بستنی رژیمی، ماستی یا لواشکی، کدام سالم تر است؟ ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۶ شهريور
2 بستنی های مسموم کننده کدامند؟ ۱۳۹۲ سه شنبه ۵ شهريور
3 هویج بستنی یا فالوده بستنی؟ ۱۳۹۲ شنبه ۱ تير
4 گزارش تصویری / فروش فالوده ۱۳۹۱ شنبه ۲۷ آبان
5 10 نکته برای هضم بهتر غذا ۱۳۹۱ چهارشنبه ۵ مهر
6 چه بستنی‌ و چه‌ساندویچی بخوریم‌ تا بیمار نشویم؟ ۱۳۹۱ سه شنبه ۳ مرداد
7 توصیف خانم روس از غذاهای ایرانی ۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۱ خرداد


نظرات


narsis

بسیار عالی بود

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خوردن ترشی،قهوه غلیظ و غذاهای پرادویه موثردربروز زخم معده/شلغم مانع ایجاد زخم معده می‌شود یک متخصص تغذیه و رژیم‌های درمانی، عنوان کرد: خوردن...

  ایام امتحان قهوه نخورید، اضطراب می‌آورد یک روانشناس اظهار داشت: استرس دانشجویان به هنگام گ...

  آنچه باید درباره بستنی محبوب ایرانی ها بدانیم پایگاه خبری لقمه: مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیق...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا عسل معجزه می کند؟ چند محصول در طبیعت وجود دارد که به اندازه ی عسل خواص درمانی داشته باشند؟ کدام محصول مانند عسل از چنین قدرت اعجاب انگیزی برخوردار است؟ بدیهی است می توان نام چند محصول را آورد، اما تعدادشان انگشت شمار است.
آیا خوردن میوه چربی خون را بالا می برد؟ درباره میوه‌ها پرسش‌های زیادی پرسیده می‌شود این‌که میوه و سبزی را چه زمانی از روز بخوریم که بیشترین نفع را از ویتامین‌ها و املاح معدنی آن ببریم؟ آیا هرچه بیشتر میوه بخوریم مواد مغذی بیشتری جذب بدنمان می‌شود؟ این‌که می‌گویند زیاده‌روی در مصرف میوه‌ها باعث افزایش تری‌گلیسیرید خون می‌شود صحت دارد؟ آیا می‌شود میوه و سبزی را جایگزین وعده شام کرد؟ چرا می‌گویند میوه را زود قاچ نکنید؟
آموزش دوخت سرویس دم‌کنی در این متن ما به آموزش یکی ازدم کنی ها می پر دازیم و شما در سایزهای دلخواه ومتفاوت میتوانید درست کنید.
مصرف چه مقدار قهوه کشنده است محققان می‌گویند قهوه در صورتی که در حد اعتدال مصرف شود یک داروی بی‌خطر است و در مقابل مصرف بیش از اندازه آن برابر با مرگ است.