مواد لازم
گوشت چرخكرده: 500 گرم لپه: یك پیمانه زردچوبه: یك قاشق چایخوری برنج: نصف پیمانه زعفران ساییده شده: نصف قاشق چایخوری نمك و فلفل: به میزان لازم پیاز بزرگ: سه عدد تخممرغ: دو عدد آلو خشك: به میزان لازم رب گوجهفرنگی: یك قاشق سوپخوری گردو: نصف پیمانه تخممرغ پخته شده: دو عدد سبزی شامل (تره، مرزه و جعفری): 400 گرم روغن مایع: به میزان لازم
طرز تهیه
برنج را كه از قبل با نمك خیساندیم، در آب جوش میریزیم تا نیمپز شود، سپس آبكش میكنیم. گوشت چرخكرده را همراه لپه نیمپز یك بار دیگر از چرخ گوشت رد میكنیم. یكی از پیازها را خرد كرده و همراه با سبزی ریز خرد شده به گوشت اضافه میكنیم. پس از افزودن برنج نیمپز، نمك و فلفل به مواد گوشتی، تخممرغها را نیز یكی یكی داخل مایه كوفته ریخته و نیمی از زعفران حل شده را به مواد افزوده و خوب مایه كوفته را ورز میدهیم تا چسبندگی ایجاد شود.
از مایه كوفته به اندازه دلخواه برداشته آن را باز كرده، در میان آن از مغز گردو و آلو خشك كه از قبل خیساندهایم و تخممرغ پخته شده میگذاریم، كوفته را مجددا جمع میكنیم.
دو عدد پیاز دیگر را به صورت خلالی ریز كرده و در قابلمه مناسب با مقدار كمی روغن تفت میدهیم، سپس رب گوجهفرنگی و زردچوبه را افزوده، پس از تفت دادن به آنها زعفران و نمك را نیز اضافه كرده و درون آن آب میریزیم. زمانی كه آب جوش آمد، كوفته را داخل قابلمه قرار میدهیم. ابتدا حرارت را زیاد كرده و كمی كه گوشت خودش را گرفت، حرارت را كم كرده تا پخته شود. پس از پخت، كوفته را با سس آن كه مقداری غلیظ شده سرو میكنیم.
نکات: در هر دستوری كه برای كوفته نیاز به برنج بود، منظور برنج آبكش شده است. اگر در دستور كوفته لپه داشت، لپه باید پخته شده و از چرخ گوشت عبور داده یا كوبیده شود. حتما باید كوفتهها را در آب جوش انداخت. ابتدا باید حرارت زیاد و در قابلمه باز باشد، بعد از چند جوش در قابلمه بسته و حرارت كم شود. استفاده از سبزیهای خشك مانند ترخون، مرزه و نعنا بهتر از تازه آنهاست. در داخل كوفتهها میتوان از مغز گردوی درسته، آلو بخارا، زرشك، پیازداغ، تخممرغ پخته شده درسته یا نیمه، بلدرچین پخته شده و حتی مرغ كوچك پخته شده نیز استفاده كرد. برای پخت كوفتههای بزرگ حتما باید كوفته را در تنظیف گذاشت، گره زد و بعد در سس قرار داد
مدت زمان پخت: 60 دقیقه
بازگشت به صفحه نخست