غذاهای کنسروی تا چند روز قابل مصرفند؟


غذاهای کنسروی که خیلی از جوانان علاقه زیادی به آن دارند، می تواند مضر باشد. با باز کردن در قوطی، محتویات آن در معرض آلودگی های بیرون قرار می گیرد.

 به گزارش لقمه، هرچند با قرار دادن کنسرو باز در یخچال رشد باکتری ها کند می شود اما همچنان قادر به تکثیر هستند. اغلب غذاهای کنسروی را می توان بین ۲ تا ۷ روز پس از باز شدن مصرف کرد. کنسرو ماهی تنها تا ۲ روز پس از باز شدن و کنسرو میوه تا یک هفته ماندگاری دارد.

عواملی که در رشد باکتری تاثیر می گذارد

کنسروهای خانگی و بازاری، هر دو می تواند حامل باکتری باشد که باعث بیماری مصرف کننده می شود. کنسروهای بازاری به طور کلی حاوی ماده نگه دارنده است که خطر رشد باکتری را کاهش می دهد، در حالی که کنسروهای خانگی این ماده را ندارد. در غذاهایی مانند گوشت، مرغ، غذاهای دریایی و سبزیجات نسبت به غذاهای با اسیدیته بالا مانند میوه، خطر رشد باکتری بیشتر است. دمایی که غذای کنسروی باز شده در آن قرار دارد، در رشد باکتری تاثیرگذار است. بنابراین، برای کاهش رشد باکتری، غذاهای کنسروی باز شده را در دمای کمتر از ۴ درجه سلسیوس قرار دهید.

آلودگی باکتریایی

شیوه استریل کردن، طوری طراحی شده است که تمامی باکتری های موجود در روند تولید از بین برود اما باکتری می تواند روی وسایل آشپزخانه از جمله در بازکن رشد کند. هنگامی که با دست های نشسته به کناره قوطی دست می زنید، قوطی را با باکتری آلوده می کنید که خیلی سریع تکثیر می شود و غذا را آلوده می کند. قوطی یا شیشه غذاهای کنسروی خانگی که درست استریل نشده باشد، پس از کنسرو کردن می تواند حامل باکتری شود. به محض باز کردن قوطی کنسرو و قرار دادن آن در معرض هوا، باکتری ها با سرعت تکثیر می شوند. اغلب باکتری ها برای تکثیر شدن به هوا نیاز دارند البته باکتری هایی که بوتولیسم و... ایجاد می کنند در محیط بدون اکسیژن تکثیر پیدا می کنند. باکتری هایی که باعث مسمومیت غذایی می شود شامل ای کولای، شیگلا، استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا و... است.

علایم بیماری

علایم مسمومیت غذایی اغلب ۲ تا ۶ ساعت پس از مصرف غذای آلوده ظاهر می شود. اغلب غذاهای آلوده علایم معده روده ای ایجاد می کند از جمله حالت تهوع، استفراغ، درد معده یا اسهال. برخی علایم می تواند تاثیر سیستماتیک مانند تب، لرز، سردرد و ضعف شدید ایجاد کند.

حالت تهوع و اسهال شدید می تواند به کم آبی بدن منجر شود به ویژه در کودکان، بزرگسالان و افرادی که بیماری های تضعیف کننده دارند.

کاهش خطر

در صورت کپک زدن غذا یا داشتن ظاهر و بوی نامطبوع، غذا را دور بیندازید. قبل از باز کردن قوطی، دست ها و در بازکن را با آب گرم و مایع شست وشو بشویید. با قاشق دهانی یا قاشقی که قبلا استفاده شده، مواد داخل قوطی را خالی نکنید. هرگز مستقیما از قوطی غذا نخورید مگر این که قصد داشته باشید تمام آن را بخورید. باقی مانده کنسرو باز شده را در یک ظرف دردار قرار دهید و در یخچال نگه دارید.

به دستورات درج شده روی کنسرو به طور جدی توجه کنید.

بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :خراسان

کد: 7567 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۷ مهر بازدید: 3976 ساعت: 7:44 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مسمومیت ده‌ها فیلیپینی با خوردن لاک‌پشت در حال انقراض ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
2 نکاتی برای جلوگیری از مسموم شدن ماکارونی ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
3 ماجرای مسمومیت سه کودک با خوردن ماکارونی آلوده/ اطلاعیه سازمان ملی استاندارد درباره ماکارونی ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
4 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
5 نکات تغذیه‌ای زائران اربعین/ مراقب مسمومیت غذایی باشید ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
6 صدور کیفرخواست متهمان پرونده مسمومیت الکلی البرز در آینده نزدیک ۱۴۰۲ يکشنبه ۴ تير
7 باور غلط درباره خراب نشدن برنج پخته/ مسمومیت با پلوی مانده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين
8 شیوع مسمومیت با قارچ های سمی در فصل بهار ۱۴۰۲ چهارشنبه ۳۰ فروردين
9 رقابت تلفات الکل و کرونا در یزد ۱۳۹۹ سه شنبه ۵ فروردين
10 زدن این ماسک در هوای آلوده فایده ندارد/ علایم مسمومیت ۱۳۹۸ يکشنبه ۱۰ آذر
11 ۲۹۳ نفر با مشروبات الکلی مسموم شدند/ ۲۵ مرگ و ۳ مرگ مغزی ۱۳۹۷ يکشنبه ۸ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ورزش رمز سلامتی سالمندان پایگاه خبری لقمه: دلایل زیادی وجود دارد که باعث کم...

  صحیح و سالم پیر‌ شوید هیچ کس نمی‌تواند از پیری فرار کند، هرچند می‌شود با...

  راه‌حل‌های خوراکی برای تسکین سردرد بسیاری از مردم هنگام مواجهه با سردرد به مصرف انواع...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مصرف روزانه ۵ وعده سبزی و میوه/ توجه به نکات بهداشتی سبزی و میوه تازه فواید زیادی دارند و کارشناسان تغذیه توصیه می کنند روزانه حداقل ۵ وعده سبزی و میوه مصرف شود.
آیا خواص سبزی ها با طبخ از بین می رود؟ یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه:«برخی از اجزای غذایی و مواد مغذی سبزی ها مثل ویتامین های محلول در آب و ویتامین C نسبت به حرارت و محیط قلیایی بسیار حساس بوده و حرارت می تواند به درجاتی خواص آن را از بین ببرد.» تاکید کرد:«برای حفظ ویتامین C سبزی ها به هنگام پخت، سبزی را به ناگهان در آب جوش بریزید.»
سرکه دوست یا دشمن سلامتی؟ سرکه به طور کل برای سلامتی خوب است اما در مواردی هم یک ماده‌ی غذایی آلرژی‌زا و آسیب‌رسان به دستگاه گوارش می‌باشد.
9 نکته خوب و بد درباره کاهش وزن نتایج جدید مطالعات محققان نشان می دهد، کاهش پنج تا 10 درصد از وزن بدن علاوه بر تقویت سلامت عمومی، خطر ابتلا به بیماری قلبی و دیابت را نیز کاهش می دهد اما این کاهش وزن می تواند اثرات سوء نیز داشته باشد.