کنجد از نظر ارزش مواد غذایی در سطح بالایی قرار دارد


مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی وبهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: دانه های روغنی پس از غلات، دومین ذخایر غذایی جهان را تشکیل می دهند. همچنین یکی از دانه های روغنی که دارای قدمت زیادی در جهان به ویژه در آسیا ست، کنجد است.

به گزارش لقمه، دکتر رضا مورکیان افزود: دانه های کنجد از نظر ارزش مواد غذایی در سطح بالایی قرار دارند. این دانه های کوچک حاوی حدود 54-42 درصد روغن با کیفیت، 25-22 درصد پروتئین، 25-20 درصد کربوهیدرات و 6-4 درصد کنجاله است.
وی افزود: کنجد حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است که از فساد روغن آن جلوگیری می کند و در صنایع غذایی که از آنتی اکسیدان های مصنوعی به وفور استفاده می شود، تقاضا برای چنین محصولات طبیعی در حال افزایش است.
مورکیان به خواص تغذیه ای این دانه روغنی اشاره و اظهار کرد: این دانه روغنی حاوی مقادیر زیادی ویتامین های گروه B شامل تیامین، فولیک اسید، ویتامینB1، ویتامین B6 و مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی همچون پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم، آهن، زینک و سدیم است که در میان آن ها، پتاسیم بیشترین مقدار را دارد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی وبهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد در ادامه گفت: اولئیک اسید حدود 50 درصد میزان اسیدهای چرب این دانه را تشکیل می دهدکه به کاهش LDL یا کلسترول بد و افزایش HGL یا کلسترول خوب کمک می کند.
مورکیان استان یزد را در زمینه تولید محصولات کنجدی، شناخته شده ترین منطقه در سطح ایران دانست و گفت: می توان یزد را قطب صنعتی محصولات کنجدی ایران نامید.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از 150 واحد تولیدی صنفی و صنعتی در زمینه تولید فرآورده های کنجدی در حال فعالیت هستند که از این تعداد 20 واحد صنعتی و مابقی به صورت صنفی مشغول به کار هستند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی وبهداشتی یزد با ابراز خوشبختی از آغاز طرح ساخت مجتمع کارگاهی تولید محصولات کنجدی در شهرک صنعتی اردکان گفت: تعداد واحدهایی که در حال تغییر وضعیت از صنفی به صنعتی هستند، در حال افزایش است.

مورکیان با اشاره به اینکه پیش بینی می شود بیش از 800 نفر در این حوزه مشغول به فعالیت شوند، افزود: در شش ماهه دوم سال با توجه به اینکه این محصول به صورت فصلی تولید می شود این تعداد تا 2000 نفر نیز افزایش می یابد.
گفتنی است: بیش از 80 درصد این واحدها درشهرستان اردکان متمرکز هستندو عمده محصولات تولیدی در این مجموعه ها شامل حلوا ارده که حدود 50 درصد ، روغن ارده و روغن کنجد حدود 30 درصد، ارده، کرم ارده، ارده شکلاتی و شیرینی های کنجدی و سایر مشتقات کنجد حدود 20 درصد است و در حال حاضر بر اساس ضوابط وزارت بهداشت(سازمان غذا ودارو) تولیدکارگاهی ارده، حلوا ارده و روغن کنجد مشمول دریافت شناسه نظارت بهداشتی است و تولید سایر محصولا کنجدی همچون کرم کنجد، ارده شکلاتی مشمول دریافت پروانه ساخت بهداشتی ومختص واحدهای صنعتی دارای مسوول فنی دائم وآزمایشگاه کنترل است.



بازگشت به صفحه نخست


 


نقل از :پایگاه خبری سازمان غذا و دارو

کد: 7861 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۳ بهمن بازدید: 3132 ساعت: 1:52 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کشت ۱۵۰ هزار هکتار سویا، کنجد و آفتابگردان در سال زراعی جاری ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۱ خرداد
2 تأثیر معجزه‌آسای‌ روغن کنجد در تقویت پیاز مو ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
3 با این راه ساده سریع چاق شوید ۱۳۹۶ دوشنبه ۶ شهريور
4 درآمد کشور از صادرات روغن کنجد چقدر بوده است؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۳۰ مرداد
5 مزاج سردها در این ماه خیار نخورند! ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد
6 78 درصد کودکان ایرانی از کمبود ویتامین D3 رنج می برند/آسم در کودکان جنبه آلرژیک دارد ۱۳۹۴ پنج شنبه ۱۹ آذر
7 عرضه نان سنگک 5000 تومانی در تهران! ۱۳۹۴ سه شنبه ۲۹ ارديبهشت
8 طرز تهیه سالاد کلم kale با کنجد و پرتقال ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۲ آبان
9 پالم از لبنیات حذف شد ۱۳۹۳ جمعه ۴ مهر
10 روش تهیه مقلوبه؛ غذای لبنانی ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱۳ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دریافت چربی های گیاهی طول عمر را افزایش می دهد پایگاه خبری لقمه: مطالعه روی بیش از ۴۰۰ هزار نفر ک...

  مواد غذایی خواب آور را بشناسید خوردن غذاهای بخصوص و یا ترکیبی از غذاها در وعده شا...

  فایده شام دسته‌ جمعی برای کودکان شاید باور این موضوع كمی دشوار باشد، ولی صرف شام در...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

با خوراکی‌های سرطان‌زا آشنا شوید بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، ابتلا به 80 درصد سرطان‌ها مستقیم به سبک زندگی ما بستگی دارد.
کارخانه‌های مواد غذایی هر روز محصولات شیرین‌تری را روانه بازار می‌‌کنند/ شکر سم سفید بدون آنکه متوجه باشیم قند و شکر بر سر سفره ایرانی، از صبحانه گرفته تا میان وعده‌ها جا خوش کرده است؛ غافل از اینکه این ماده غذایی می‌تواند زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌ها از جمله دیابت،‌ چاقی و حتی سرطان باشد.
چالش‌ها و آسیب‌ها در صادرات زعفران ایرانی پایگاه خبری لقمه: در یک یادداشت کوتاه، به مهم‌ترین مشکلات و چالش‌های صادرات زعفران ایرانی از منظر مقالات و تحقیقاتی که در آمریکا منتشر شده پرداخته ایم.
مقصود از فایده‌های نهفته در نوشابه‌های الکلی خداوند متعال اراده فرمود تا با بیان واژه «منافع للناس» در آیه 219 سوره بقره، بندگانش را مورد آزمایش قرار دهد که تا چه حد می‌توانند خود را از گناه نوشیدن خمر و لذت و طرب ظاهری آن حفظ کنند.