کشت ۱۵۰ هزار هکتار سویا، کنجد و آفتابگردان در سال زراعی جاری


پایگاه خبری لقمه: معاون مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی از برنامه ریزی برای کشت بیش از ۵۰ هزار هکتار سویا در سال زراعی جاری خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، غلامحسین خدرایی از برنامه ریزی برای کشت بیش از ۵۰ هزار هکتار سویا در سال زراعی جاری خبر داد و افزود: در حال حاضر ۳ هزار تن بذر سویا توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و کارخانه‌های تولید کننده بذر، تهیه و آماده توزیع بین کشاورزان است.

 

وی با بیان این که گلستان، مازندران و اردبیل از استان‌های عمده کشت سویا هستند، اظهار داشت: با برنامه ریزی هایی که شده، امسال توسعه کشت سویا را در استان خوزستان و ایلام نیز خواهیم داشت.

 

خدرایی به افزایش قیمت‌های خرید تضمینی دانه‌های روغنی توسط شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی اشاره کرد و اظهار داشت: بر اساس تصمیم این شورا، قیمت خرید تضمینی هر کیلو گرم سویا از ۶,۶۰۰ تومان به بیش از ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومان افزایش یافته که عدد خوبی است.

 

وی افزود: کشت سویا از اواخر خرداد امسال آغاز می‌شود.

 

معاون مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی درباره کشت کنجد گفت: امسال کشت ۸۰ هزار هکتار کنجد هدف گذاری شده و ۱۸ استان کشور ظرفیت کشت این محصول را دارند.

 

وی ادامه داد: یکی از مشکلات در مورد کنجد، برداشت با دست بود که با توجه به بالا بودن هزینه کارگری، کشت این دانه برای کشاورزان صرف نداشت، اما ورود یک رقم مقاوم به ریزش موجب شده برداشت این محصول با کمباین انجام شود.

 

خدرایی اظهار داشت: امسال رقم مقاوم به ریزش در هفت تا هشت استان از جمله در گلستان و مازندران کشت شده، اما قصد داریم کشت این رقم را در کل کشور گسترش دهیم.

 

وی افزود: کشت کنجد در مناطق سرد از اواخر اردیبهشت، در مناطقی همچون خوزستان از اواخر تیر و در مناطق گرم از اسفند آغاز می‌شود.

 

معاون مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی گفت: از آنجایی که قیمت هر کیلو گرم کنجد در بازار بالای ۳۰ هزار تومان است، از این رو خرید این محصول به صورت توافقی انجام می‌شود.

 

وی با اشاره به برنامه ریزی کشت ۲۰ هزار هکتار آفتابگردان نیز اذعان داشت: تاکنون بیش از ۴۵۰۰ هکتار آفتابگردان کشت شده و امیدواریم برنامه کشت ۲۰ هزار هکتار محقق شود.

 

خدرایی اضافه کرد: امسال حدود ۳۰ تن بذر برای کشت آفتابگردان تهیه شده است.

 

وی در مورد کشت گلرنگ اظهار داشت: در سال زراعی جاری حدود ۵ هزار هکتار کشت گلرنگ داشتیم و برای سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ کشت ۲۵ هزار هکتار از این محصول را برنامه ریزی کرده ایم.

 

خدرایی افزود: کشت گلرنگ از مهر آغاز و تا پایان اسفند ادامه دارد.

 

وی به مشارکت ستاد فرمان اجرایی امام (ره) در کشت دیم دانه‌های روغنی اشاره کرد و گفت: در سال زراعی جاری این ستاد در کشت دیم ۳۵ هزار هکتار کلزا و گلرنگ کمک کرد.

 

معاون مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که بخشی از ۵ هزار هکتار کشت گلرنگ به صورت دیم است، اظهار داشت: عملکرد گلرنگ در اراضی دیم یک تن در هکتار و در اراضی آبی دو تن در هکتار است.

 

وی گفت: امسال با کمک ستاد فرمان اجرایی امام (ه) برای کشت کنجد در خوزستان نیز برنامه ریزی کرده ایم.

 

خبرنگار: آزاده فضلی 

 

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 14317 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۱ خرداد بازدید: 1629 ساعت: 5:24 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  8 حقیقت شگفت انگیز درباره ی میوه ها لقمه: هر روز می خوانید، می بینید، و می شنوید که با...

  ظروف تفلون کوتاه قدی می‌آورد/ ضایعات پوستی با ظروف تفلون افزایش یافت از آنجایی که استفاده از ظروف تفلون در بین مردم افز...

  داروهای گیاهی هم عوارض دارند/ عطاری‌ها سرخود تجویز نکنند رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران گفت: داروهای گیاهی ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

حلقه مکمل تنظیم بلند مدت بازار روغن نباتی از سال 1340 تا سال 1392 سهم تولید داخلی از کل روغن نباتی مصرفی از 76 درصد به كمتر از 14 درصد کاهش یافته است.
چگونه ماندگاری مواد غذایی را بیشتر کنیم؟ هر روزه حجم بالایی ازخوارکی‌ها در سراسر جهان دور ریخته می‌شوند در حالی که بسیاری از همین مواد را می‌شد با نگهداری صحیح بیشتر و بهتر استفاده کرد. راههای نگهداری صحیح برخی از این مواد را در ادامه بخوانید.
6 علت اضافه وزن در مردان اگر از خودتان می‌پرسید چرا زمانی که اکثر مردها روی ترازو می‌روند عقربه‌ی آن به سرعت شروع به چرخش می‌کند مطالعه‌ی این مطلب را از دست ندهید.
خوراکی های حرام در رستوران های تهران چه می کنند؟ تهران پر از رستوران های رنگارنگ است.رستوران هایی که با نام فرانسوی، ایتالیایی، مکزیکی، چینی و مغولی هر روز در جای جای تهران افتتاح می شوند و برای مطرح کردن خود علاوه بر دکوراسیون های عجیب و غریب گاه به سرو انواع غذا های عجیب و غریب نیز روی می آورند ، غافل از این که خوردن این غذاها در کشور اسلامی مجاز است یا خیر؟