افزایش ریسک سرطان روده در خویشاوندان غیر از درجه اول


پایگاه خبری لقمه: خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در خانواده ها وجود دارد و تنها ابتلای والدین یا خواهر و برادر به این بیماری ریسک سرطان روده را افزیش نمی دهد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، به گفته محققان، اگر یک خویشاوند درجه دوم یا سوم دارید که در سنین پایین مبتلا به سرطان روده بزرگ بوده است، احتمال ابتلای شما به این بیماری به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد.

 
اقوام درجه یک شامل والدین، فرزندان و خواهر و برادر می‌شوند. اقوام درجه دو شامل عمه‌ها، عموها، پدربزرگ و مادربزرگ‌ها، نوه‌ها، خواهرزاده‌ها و برادرزاده‌ها هستند. خویشاوندان درجه سوم شامل پسرعموهای رده اول، پدربزرگ و مادربزرگ والدین و نتیجه‌ها هستند.
 
«هیدر اوچز بالکوم»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه بوفالو نیویورک، در این باره می‌گوید: «مطالعه ما بینش جدیدی را در مورد میزان خطر برای بستگان دورتر مبتلایان به سرطان روده بزرگ و به ویژه برای بستگانی که قبل از ۵۰ سالگی مبتلا به این سرطان شده اند، ارائه می‌دهد.»
 
وی در ادامه می‌افزاید: «این کار با توجه به افزایش نرخ سرطان روده بزرگ در مراحل اولیه مهم است.»
 
بستگان درجه یک افرادی که مبتلا به سرطان روده بزرگ هستند، شش برابر بیشتر در معرض ابتلاء به سرطان روده بزرگ قبل از ۵۰ سالگی هستند. به گفته محققان، بستگان درجه دوم سه برابر بیشتر و بستگان درجه سوم حدود ۱.۵ برابر بیشتر با این خطر روبرو هستند.
 
در این مطالعه، بیش از ۱۵۰۰ مورد ابتلاء به سرطان روده بزرگ در مراحل اولیه بررسی شد.
 
این یافته‌ها نشان می‌دهد که غربالگری کولونوسکوپی قبل از ۵۰ سالگی نه تنها برای اعضای نزدیک خانواده، بلکه برای بستگان درجه دوم و احتمالاً بستگان درجه سوم افرادی که به سرطان روده بزرگ مبتلا شده اند مفید باشد.

 

خبرنگار: آزاده فضلی

 

 

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 14442 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ جمعه ۲۶ شهريور بازدید: 1200 ساعت: 8:58 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش ریسک مرگ دیابتی ها با غذاهای فوق فرآوری شده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۶ مرداد
2 بالا رفتن ریسک نارسایی قلبی با کبد چرب ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ آبان
3 کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
4 تقدیر معاون وزیر از تلاش کشاورزان برای تأمین امنیت غذایی کشور ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۱ مهر
5 یکی از فایده های مصرف کم کالری مشخص شد ۱۳۹۸ دوشنبه ۲۴ تير
6 زیاد کباب زغالی نخورید ۱۳۹۷ سه شنبه ۱۷ مهر
7 کبد چرب و بایدها و نبایدهایش ۱۳۹۷ سه شنبه ۲۱ فروردين
8 کاهش ریسک ابتلا به بیماری قلبی با مصرف ماست ۱۳۹۶ يکشنبه ۶ اسفند
9 آیا اختلال در عملکرد کلیه منجر به دیابت می شود؟ ۱۳۹۶ شنبه ۱۶ دي
10 کاهش خطر تصلب شریان با مصرف دوز بالای ویتامین D ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۴ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  5 اشتباه رایج خانواده‌ها در رستوران‌های فست‌فود بعضی خانواده‌ها عادت دارند هر روز فست‌فود بخورند ا...

  چرا زنان باردار باید قرص اسیدفولیک بخورند؟ کمبود اسید فولیک در دوران بارداری باعث بروز بیماری...

  تاثیر طب سنتی در ناباروری جالب است بدانید در گزارشی که وزارت بهداشت استرالیا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

افرادی که برچسب مواد غذایی را می‌خوانند، لاغرتر هستند تحقیقات نشان می دهند که خواندن برچسب مواد غذایی موجب پیشگیری از چاقی به ویژه در زنان می شود.
شاگرد زرنگ‌ها چه می‌خورند؟ بعضی پدر و مادرها می‌گویند وقتی مدرسه‌ها دوباره باز می‌شود و سال تحصیلی جدیدی در پیش است، یکی از سخت‌ترین کارها و وظایفی که به عهده دارند، انتخاب میان‌وعده‌های مناسب برای فرزندشان است. آنها یا نمی‌دانند کدام از مواد غذایی می‌تواند بهترین انتخاب برای میان وعده دانش‌آموزان باشد یا نمی‌توانند فرزندشان را متقاعد کنند که در ساعت‌های درس و مدرسه از مواد غذایی مناسب استفاده کند.
آیا خوردن میوه چربی خون را بالا می برد؟ درباره میوه‌ها پرسش‌های زیادی پرسیده می‌شود این‌که میوه و سبزی را چه زمانی از روز بخوریم که بیشترین نفع را از ویتامین‌ها و املاح معدنی آن ببریم؟ آیا هرچه بیشتر میوه بخوریم مواد مغذی بیشتری جذب بدنمان می‌شود؟ این‌که می‌گویند زیاده‌روی در مصرف میوه‌ها باعث افزایش تری‌گلیسیرید خون می‌شود صحت دارد؟ آیا می‌شود میوه و سبزی را جایگزین وعده شام کرد؟ چرا می‌گویند میوه را زود قاچ نکنید؟
شکم شما به 9 دلیل بزرگ می شود از منظر محققان هلندی كسانی كه شكمی چاق دارند، فشار خون‌شان هم بالاتر است و بیشتر به مشكلات كلیوی دچار می‌شوند.