افزایش ریسک سرطان روده در خویشاوندان غیر از درجه اول


پایگاه خبری لقمه: خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در خانواده ها وجود دارد و تنها ابتلای والدین یا خواهر و برادر به این بیماری ریسک سرطان روده را افزیش نمی دهد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، به گفته محققان، اگر یک خویشاوند درجه دوم یا سوم دارید که در سنین پایین مبتلا به سرطان روده بزرگ بوده است، احتمال ابتلای شما به این بیماری به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد.

 
اقوام درجه یک شامل والدین، فرزندان و خواهر و برادر می‌شوند. اقوام درجه دو شامل عمه‌ها، عموها، پدربزرگ و مادربزرگ‌ها، نوه‌ها، خواهرزاده‌ها و برادرزاده‌ها هستند. خویشاوندان درجه سوم شامل پسرعموهای رده اول، پدربزرگ و مادربزرگ والدین و نتیجه‌ها هستند.
 
«هیدر اوچز بالکوم»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه بوفالو نیویورک، در این باره می‌گوید: «مطالعه ما بینش جدیدی را در مورد میزان خطر برای بستگان دورتر مبتلایان به سرطان روده بزرگ و به ویژه برای بستگانی که قبل از ۵۰ سالگی مبتلا به این سرطان شده اند، ارائه می‌دهد.»
 
وی در ادامه می‌افزاید: «این کار با توجه به افزایش نرخ سرطان روده بزرگ در مراحل اولیه مهم است.»
 
بستگان درجه یک افرادی که مبتلا به سرطان روده بزرگ هستند، شش برابر بیشتر در معرض ابتلاء به سرطان روده بزرگ قبل از ۵۰ سالگی هستند. به گفته محققان، بستگان درجه دوم سه برابر بیشتر و بستگان درجه سوم حدود ۱.۵ برابر بیشتر با این خطر روبرو هستند.
 
در این مطالعه، بیش از ۱۵۰۰ مورد ابتلاء به سرطان روده بزرگ در مراحل اولیه بررسی شد.
 
این یافته‌ها نشان می‌دهد که غربالگری کولونوسکوپی قبل از ۵۰ سالگی نه تنها برای اعضای نزدیک خانواده، بلکه برای بستگان درجه دوم و احتمالاً بستگان درجه سوم افرادی که به سرطان روده بزرگ مبتلا شده اند مفید باشد.

 

خبرنگار: آزاده فضلی

 

 

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 14442 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ جمعه ۲۶ شهريور بازدید: 1961 ساعت: 8:58 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پزشک هوش مصنوعی اپل چقدر قابل اعتماد است؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۴ فروردين
2 افزایش ریسک مرگ دیابتی ها با غذاهای فوق فرآوری شده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۶ مرداد
3 بالا رفتن ریسک نارسایی قلبی با کبد چرب ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ آبان
4 کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
5 تقدیر معاون وزیر از تلاش کشاورزان برای تأمین امنیت غذایی کشور ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۱ مهر
6 یکی از فایده های مصرف کم کالری مشخص شد ۱۳۹۸ دوشنبه ۲۴ تير
7 زیاد کباب زغالی نخورید ۱۳۹۷ سه شنبه ۱۷ مهر
8 کبد چرب و بایدها و نبایدهایش ۱۳۹۷ سه شنبه ۲۱ فروردين
9 کاهش ریسک ابتلا به بیماری قلبی با مصرف ماست ۱۳۹۶ يکشنبه ۶ اسفند
10 آیا اختلال در عملکرد کلیه منجر به دیابت می شود؟ ۱۳۹۶ شنبه ۱۶ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهای پرچرب و سرخ كرده سبب ضعف سیستم ایمنی می‌شود مصرف غذاهای حاوی چربی های اشباع مانند چربی های گوش...

  راهکارهای تغذیه ای کنترل چربی خون پایگاه خبری لقمه: حمید حاجی فرجی ضمن تشریح دلایل ا...

  6 دلیل مهم برای خوردن شکلات مطالعات دانشمندان آمریکایی نشان می دهد ، هر چه مرد...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

كدام موادغذایی را باید در یخچال گذاشت؟ برای خریدكردن از خانه خارج می‌شوید، خریدهایتان را می‌كنید و به خانه برمی‌گردید، همه چیزهایی را كه خریده‌اید در جای خودشان قرار می‌دهید و موادغذایی را در یخچال و فریزر می‌گذارید و سپس راحت مقابل تلویزیون دراز می‌كشید اما صبر كنید، دست نگه دارید، می‌دانید برخی از موادغذایی اگر در یخچال و فریزر نگهداری شوند، ارزش غذایی خود را از دست می‌دهند و زودتر خراب می‌شوند؟ این را هم می‌دانید كه برخی از موادغذایی كه در محیط خانه و در فضای معمول نگه می‌دارید از فریزشدن سود خواهند برد؟
برای کاهش سریع وزن برنامه روزانه بریزید اگر می خواهید به سرعت وزن خود را کم کنید و کمی لاغر شوید باید برای روزتان برنامه داشته باشید.
افراد چاق خوشحال‌ ترند/ ژن چاقی افسردگی را کاهش می‌دهد تحقیقات علمی جدیدی نشان می دهد که برای چرایی شاد بودن افراد چاق شواهد ژنتیکی وجود دارد.
بو کردن قرص برنج مرگ آور است هر چند قرص برنج برای از بین بردن آفت های برنج مورد استفاده قرار می گیرد اما سوء مصرف آن توسط برخی افراد باعث مرگ آنان شده و كارشناسان می گویند حتی بو كردن آن هم ممكن است شخص را به دیار باقی بفرستد.