وزیر بهداشت:
جریمه متخلفان مواد غذایی شوخی است


بین کسی که چاقو به دست می‌گیرد و به دیگری حمله می‌کند با فردی که به طور عمدی و با علم به موضوع، محصول غذایی ناسالم و خطرناک به دست مردم می‌دهد، فرق چندانی در ماهیت کارشان وجود ندارد.

 به گزارش لقمه، اما به نظر می‌رسد مجازات‌های این دو جرم از زمین تا آسمان با یکدیگر فرق می‌کند؛ تا آنجا که به گفته وزیر بهداشت، در بعضی موارد جرائم متخلفان حوزه غذا 5000 یا 10هزار تومان است که این بیشتر شبیه شوخی است تا اعمال مجازات.

حسن هاشمی به خبرگزاری صداوسیما بصراحت گفته است که ما دستگاه‌های نظارتی خوبی در زمینه موضوع غذا نداریم و در عین حال عملکرد مناسبی هم از آنها شاهد نیستیم.

این مقام مسئول، جریمه‌های سنگین تر را در حوزه تخلفات مربوط به غذا خواستار شد و تاکید کرد حتما باید در مجلس قوانینی گذارده شود که اگر کسی تخلف کرد متناسب با تخلفش با او برخورد شود.

از نگاه وزیر بهداشت، راه حل رفع مشکلات حوزه غذا از راه همکاری می‌گذرد. به باور هاشمی، اگر همه حمایت کنند و درعین حال قوانین بازدارنده‌ای وجود داشته باشد، هم وزارت بهداشت، هم سازمان استاندارد و هم وزارت جهاد کشاورزی می‌توانند مشکلاتی را که در حوزه غذا وجود دارد، سامان دهند. این قوانین بازدارنده‌ای که وزیر بهداشت از آن صحبت کرده است، نه تنها در حوزه تخلفات غذایی، بلکه در دیگر تخلفات حوزه مواد آشامیدنی و کالاهای بهداشتی هم رواج دارد؛ طوری که تولید و توزیع اقلام نامرغوب و نامطمئن در این بخش‌ها، بخوبی از ضعف نظارت‌ها و بازدارنده نبودن قوانین حکایت می‌کند.

شکی نیست که وجود قوانین سفت و سخت در رابطه با تخلفات مواد غذایی، جسارت به ارتکاب تخلف را کاهش می‌دهد، اما حسین باقرزاده، کارشناس بهداشت محیط در گفت‌وگو با جام‌جم از زاویه دیگری به موضوع نگاه می‌کند و می‌گوید: درست است که قوانین بازدارنده می‌تواند حجم تخلف‌های غذایی را کاهش دهد، اما مهم‌تر از وضع قوانین، آموزش و آگاهی‌رسانی به فعالان این صنایع است.

رئیس سابق بهداشت محیط دانشگاه تهران معتقد است بخش زیادی از تخلف‌های غذایی، به دلیل ناآگاهی تولیدکننده اتفاق می‌افتد و در واقع، خیلی از تولیدکننده‌های متخلف از روی عمد این کار را انجام نمی‌دهند. به همین دلیل است که باقرزاده تاکید دارد که باید همه فعالان صنایع غذایی و آشامیدنی در «دوره‌های آموزش بهداشت عمومی» شرکت کنند. در این دوره‌ها مبانی بهداشت غذا و بهداشت محیط کار به فعالان صنایع مختلف تولیدی آموزش داده می‌شود.

گرچه در قانون، حضور فعالان صنایع تولیدی غذا در این کلاس‌های آموزشی الزامی است، اما باقرزاده می‌گوید بعضی وقت‌ها برخی شاغلان این صنایع به اجبار و فقط برای گرفتن مدرک پایان دوره، وارد این کلاس‌ها می‌شوند و تمایل باطنی برای افزایش آگاهی‌های بهداشتی خود ندارند، در حالی که باید رسانه‌های مختلف، اهمیت بهداشت غذایی و اهمیت آموزش‌های بهداشتی را به فعالان این صنایع گوشزد کنند.

جریمه‌های فعلی؛ بین 9 تا 180 هزار تومان

سال 79 را می‌توان نقطه عطفی در حوزه صنایع غذایی به حساب آورد؛ طوری که در این سال، قوانین مقابله با تخلفات غذایی بازنگری شد.

باقرزاده یادآوری می‌کند که از سال 46 تا سال 79، جریمه‌های تخلف غذایی براساس قوانین قدیمی اعمال می‌شد و متخلفان بین پنج تا ده هزار تومان جریمه می‌شدند، اما با بازنگری این قانون در سال 79، جریمه‌های فعلی بین 9 تا 180 هزار تومان تعیین شده است.البته به گفته این کارشناس، این جریمه‌ها برای ارتکاب اولیه تخلف‌های غذایی صورت می‌گیرد و برای تکرار جرایم، قاضی می‌تواند جریمه‌های بیشتری را به نسبت تشخیصش اعمال کند. مثلا در صورتی که قاضی تشخیص دهد، متخلف صنعت تولید غذا از روی ناآگاهی به تولید مواد غذایی ناسالم دست زده است، احتمال دارد که قاضی، مجازات کمتری را برای متخلفان در نظر بگیرد.همچنین هر چند سال یکبار نیز جریمه مقابله با تخلفات غذایی افزایش پیدا می‌کند، اما با این وجود هم به نظر نمی‌رسد که افزایش سالانه جریمه ها، متخلفان غذایی را از ارتکاب جرم، دور کرده باشد.



بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :روزنامه جام جم

کد: 7995 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ جمعه ۴ ارديبهشت بازدید: 2770 ساعت: 8:56 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آقای معاون برنج ایرانی نزدیک ۳۰۰ هزار تومان؛ همچنان انکار می‌کنید؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت
2 ۲ سوال ملی از وزیر میراث فرهنگی و گردشگری اعلام وصول شد ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
3 توسعه همکاری‌های دارویی ایران و چین ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
4 هدایت کشتی های حامل کالای اساسی به بندر امام خمینی(ره) ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
5 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
6 وعده وزیر درباره نرخ خرید گندم/ قیمت نان گران می‌شود؟ ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۵ فروردين
7 جهان شهر مراغه به شبکه جهانی شهرهای سالم پیوست ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
8 دولت می‌تواند با هدایت صحیح منابع، کمبود پزشک در مناطق محروم را جبران کند ۱۴۰۳ چهارشنبه ۷ آذر
9 برآورد تولید ۹۲۳ هزار تن گوشت قرمز در سال جاری ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
10 رفع موانع صادرات پنیر ایرانی به ژاپن به زودی ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
11 کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  باورهای تغذیه‌ای/ آیا هسته‌ی سیب حاوی سیانور است؟ در این مطلب به بررسی این باورها و درست و غلط بودن ...

  آیا سیب‌زمینی سرخ کرده و یخ و نوشابه دوست دارید؟ آیا می‌دانستید مصرف بیش از اندازه برخی مواد غذایی...

  بهار نارنج، برای رفع تپش قلب مفید است بهارنارنج همان گل های درخت نارنج است که دارای بوی ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چربی های ترانس را بشناسید روغن‌های گیاهی که از دانه‌های روغنی گرفته می‌شوند، مانند بسیاری از خوراکی‌ها تاریخ مصرف دارند و باید در دمای خاصی آنها را نگه داشت.
آشنایی با خواص میوه کاکتوس چند سالی است میوه‌های عجیب و غریبی به کشورمان راه یافته است. میوه‌هایی با اشکال و طعم‌های متفاوت که هر ذائقه‌ای را با طعم منحصر به فردش مجذوب می‌کند. یکی از این عجایب دنیای زمینی میوه کاکتوس است. در ایران به آن گلابی خاردار یا انجیر کاکتوس گفته می‌شود.
نگهداری طولانی غذا در فریزر، مواد غیر پروتئینی را سرطانی می‌کند یک متخصص تغذیه، با تاکید بر خودداری از نگهداری طولانی مدت مواد غذایی در یخچال و فریزر گفت: نگهداری مواد غیرپروتئینی در فریزر برای مدت طولانی، ترکیباتی ایجاد می‌کند که سرطان‌زا هستند.
شش خوراکی زمستانی شگفت انگیز را بشناسید بسیاری از محصولات غذایی زمستان ممکن است برای مردم ناآشنا باشند اما غذاهایی که می توان با آنها تهیه کرد، برای بالا بردن سیستم ایمنی بدن بسیار مفید هستند.