طرز تهیه تصویری گراتن بادمجان


گراتن بادمجان، بهترین پیش غذا برای میهمانی هاست چراکه باب طبع ما ایرانی‌هاست.

مواد لازم:

بادمجان دلمه ای درشت 2 عدد
گوشت چرخ کرده 300 گرم
پیاز درشت 1 عدد
سیر 2 حبه
فلفل دلمه ای 2/1 پیمانه نگینی خرد شده
رب گوجه فرنگی 2-3 قاشق غذاخوری
نمک, فلفل
روغن زیتون کمی
پنیرپیتزا رنده شده 1 پیمانه
ارد 3 قاشق غذخوری
کره 3-4 قاشق غذاخوری

 


طرز تهیه:

در تهیه گراتن سه بخش وجود دارد . ۱- اماده کردن سبزیجات پایه که در اینجا بادمجان است. ۲- اماده کردن مایه گوشتی . ۳- اماده کردن سس سفید یا همان بشامل.


۱- آماده کردن بادمجان: اکثرا در تهیه گراتن، بادمجان راپوست کنده و سرخ میکنند که باعث روغن انداختن و پراب شدن ظرف گراتن و له شدن بادمجان میشود.بهترین روش انست که بادمجانها را با پوست شسته خشک کنید و از طول برش دهید.

 

اطراف انها را کاملا با روغن زیتون چرب کنید نمک پاشیده و در ماهیتابه بچینید و یکی دو قاشق اب اضافه کنید و در ماهیتابه را بگذارید تا کمی بخار کند و نرم شود( اگراب یا روغن بیشتری نیاز بود اضافه کنید) . در تابه را برداشته و اجازه بدید بادمجانها کمی سرخ و طلایی شوند. بادمجانهای اماده را کنار بگذارید.

 

 2- اماده کردن مایه گوشتی: پیاز را خرد کرده و با یک دوقاشق روغن زیتون کمی تفت دهید تا سبک شود . سیرپوره شده را اضافه کرده کمی تفت دهید و گوشت را اضافه کنید . گوشت را کمی سرخ کنید تا اب ان کاملا جذب شود . رب گوجه فرنگی نمک و فلفل را اضافه کنید و کمی هم بزنید تا رب خوش رنگ شود .چند قاشق اب اضافه کنید تا رب پر باز کند و سس در گوشت ایجاد کند. اگر از کراشد تومیتو استفاده میکنید مقداران را بیشتر کنید و اب اضافه نکنید.

 

3- اماده کردن سس سفید: آرد را با کره روی حرارت تفت دهید تا عطر کره سرخ شده را استشمام کنید . نیازی نیست که ارد تغییر رنگ دهد همین که روی حرارت ملایم تفت بخورد و معطر شود کافیست. اب یا شیر را کم کم در حالیکه تند تند هم میزنید اضافه کنید تا ارد گلوله نشود.کمی نمک و فلفل به سس اضافه کرده وکنار بگذارید.زمانی که بقیه مواد را اماده میکنید گاه گاهی سس را هم بزنید تا رویه نبندد.

 

 

ترکیب مواد: یک ظرف مناسب انتخاب کنید تا بتوانید با همان ظرف غذا را سر میز ببرید ( من از یک پیرکس در استفاده کردم) یک لایه بادمجان در کف ظرف بچیند به طوری که کاملا به هم چسبیده باشند و راهی برای نفوذ مواد به کف ظرف نباشد. با یک لایه گوشت روی انها را پوشانده, کمی فلفل دلمه ای و بعد سس سفید را روی ان پهن کرده و کمی پنیر رنده شده بپاشید . این مرحله را یک بار دیگر تکرار کنید تا مواد تمام شود.

 

 

 فر را با حرارت 400 درجه فارنهایت ( 200 درجه سانتیگراد) کمی گرم کنید . ظرف را در فر قرار داده و بمدت 40 دقیقه بپزید . در10 دقیقه اخرکاملا مراقب رنگ پنیر روی ان باشید چون در زیبایی گراتن خیلی موثر است . اما اگر از ترکیب سس سفید با پنیر استفاده می کنید چندان جای نگرانی نیست چون خیلی دیر رنگ عوض میکند و شاید نیاز باشد کمی بیشتر هم حرارت از بالا داشته باشید.

 

 

 

بعد از خارج کردن ظرف از فر ان را روی سطح خیس یا مرطوب نگذارید چون ظرف خیلی داغ است و سریع ترک میخورد . کمی صبر کنید تا گراتن کمی خنک و بسته شود و بعد برش بزنید.

 

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 8187 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ يکشنبه ۱۸ مرداد بازدید: 7149 ساعت: 1:26 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش تهیه گراتن چیپس و مرغ در مایکروفر ۱۳۹۳ شنبه ۲۶ مهر
2 دستور تهیه گراتن پاستا با بادمجان ۱۳۹۳ شنبه ۲۴ خرداد
3 روش تهیه گراتین سیب‌زمینی و کرفس ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۷ آذر
4 طرز پخت گراتن بادمجان با سیب‌زمینی ۱۳۹۲ پنج شنبه ۲۰ تير
5 روش تهیه گراتن مرغ دودی؛ غذایی اسپانیایی ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۷ بهمن
6 گراتن قالبی سبزیجات ۱۳۹۰ دوشنبه ۵ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چگونه با تغذیه مناسب به جنگ سرطان برویم؟ هیچ ماده غذایی واحدی نمی‌تواند خطر سرطان را کاهش د...

  سبوس گندم، برای سیستم گوارشی مفید است لقمه: سبوس گندم، فیبر غذایی است که در آب حل نمی شو...

  میوه و سبزیجات ،دوستدار سلامتی سالمندان پایگاه خبری لقمه: سبزیجات و میوه ها از اهمیت بالای...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا خوردن میوه چربی خون را بالا می برد؟ درباره میوه‌ها پرسش‌های زیادی پرسیده می‌شود این‌که میوه و سبزی را چه زمانی از روز بخوریم که بیشترین نفع را از ویتامین‌ها و املاح معدنی آن ببریم؟ آیا هرچه بیشتر میوه بخوریم مواد مغذی بیشتری جذب بدنمان می‌شود؟ این‌که می‌گویند زیاده‌روی در مصرف میوه‌ها باعث افزایش تری‌گلیسیرید خون می‌شود صحت دارد؟ آیا می‌شود میوه و سبزی را جایگزین وعده شام کرد؟ چرا می‌گویند میوه را زود قاچ نکنید؟
تجویز رژیمهای غذایی غلط در برخی مطب ها مدیر اولین جشنواره "تناسب اندام و بدنسازی، تهدید تا سلامت" معتقد است که در برخی از مطبهای پزشکان رژیمهای غذایی تجویز می شود که غلط است و کارشناسان تغذیه آنها را قبول ندارند.
چرا سویه جدید آبله میمونی می تواند خطرناک باشد پایگاه خبری لقمه: سازمان جهانی بهداشت درباره بیماری آبله میمونی، هشدار بهداشتی صادر کرده است که می تواند خطرناک باشد.
۶ عادتی که همانند سیگار کشیدن مضر است گفته می شود، علاوه بر سیگار کشیدن عادت های ناسالم دیگری نیز وجود دارد که پیامدهای آن با عوارض سیگار کشیدن فرق چندانی ندارد.