به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه ، بهتر است تغذیه روزانه به جای3 وعده در روز به 5 وعده افزایش یابد.. افزایش وعده های غذایی سبب کاهش کلسترول خون و سبب می شود قند خون در سطح مناسبی قرار بگیرد.
آب زیاد بنوشید، زیرا مصرف آب سبب کاهش افسردگی و خستگی آنان می شود.
مصرف مواد حاوی ویتامین E نظیر: جوانه گندم، محصولات تهیه شده از غلات کامل به ویژه نانهای تهیه شده از گندم و جو و حبوباتی نظیر لوبیا، نخود، عدس، ماش و منابع حیوانی نظیر ساردین، ماهی تن، زرده تخم مرغ، جگر حیوانات جوان، سبزیجات دارای برگ سبز تیره و گوجه فرنگی؛ منجر به اکسیژن رسانی به مغز می شود.
مصرف مواد حاوی مواد معدنی همچون کلسیم، منیزیم، آهن، روی سلنیوم نقش کلیدی در افزایش توان یادگیری و تقویت نیروی دفاعی و سرعت بخشیدن به روند رشد دارند و عبارتند از گردو، ماهی، مرغ، جگر، گوشت، گندم جوانه زده و محصولات تهیه شده از آردهای سبوس دار.
زنجبیل و نعناع با افزایش خونرسانی مغزسبب تقویت یادگیری میشود.
مصرف عسل و خرما همراه با شیر علاوه بر رساندن انرژی به دانشآموزان كنكوری به كاهش اضطراب و استرس آنها نیز كمك میكند . خرما دارای فسفر و كلسیم فراوان است و مصرف آن موجب سرزندگی سلولهای عصبی و تقویت مغز میشود .
مصرف انواع مركبات و میوههایی مانند موز كه سرشار از سروتونین است موجب آرامش آنها میشود.
بهترین میانوعده آب هویج است كه موجب افزایش تمركز میشود.
سبزیجات تازه باعث می شود که افراد كمتر دچار فراموشی و تضعیف حافظه میشوند.
دختران برای افزایش تمركز در دوران كنكور (تحت نظر پزشک) مكمل آهن مصرف كنند. كمخونی باعث كاهش تمركز و قدرت یادگیری دانشآموزان میشود.
مصرف غذاهای آرامبخشی چون شیر، ماست، دوغ، سوپ جو، سوپ تره فرنگی و سوپ قارچ را در شب قبل از امتحان.
حذف صبحانه برای دانشآموزان چه ضررهایی دارد؟
افراد در اثر نخوردن صبحانه، دچار کاهش قندخون میشوند و همانطور که میدانید یکی از مهمترین عوامل کاهش تمرکز و یادگیری، افت قندخون است. با به تاخیر انداختن صبحانه نیز وعدههای غذایی جابهجا میشوند که این موضوع نیز باعث اختلال در یادگیری خواهد شد. پس به تمامی داوطلبان کنکور توصیه میکنم در این روزهای باقیمانده تا کنکور، هیچ وعده غذایی بهخصوص صبحانه را حذف نکنند.
بهترین میانوعده برای نیمهشب چیست؟
بهترین میانوعده برای نیمهشب، یک میانوعده سنتی مانند نان و پنیر و گردو، نان و پنیر و سبزی، نان و پنیر و خیار و گوجه یا یک ساندویچ کوچک تخممرغ است. هر کدام از این موارد میتوانند حدود 300 تا 400 کیلوکالری انرژی داشته باشند که برای یک میانوعده، کاملا مناسب است و مانع کاهش عملکرد ذهن میشود.
عدم مصرف زیاد موادی نظیر:
پرهیز در استفاده از قندهای ساده مانند قند، شکر، مربا، نوشابه و شکلات نیز در حفظ آرامش و تمرکز داوطلبان تاثیر دارد. مصرف اینگونه مواد سبب بالا رفتن ناگهانی قند خون شده که با بالارفتن سطح انسولین متعاقب آن افت قند خون، خستگی، بی حوصلگی و سردرد را در پی خواهد داشت که برای داوطلبان کنکور مصرف آنها توصیه نمی شود و به جای آن مواد حاوی فیبر مانند خرما به عنوان یک منبع مناسب تأمین قند خون توصیه می شود.
مصرف زیاد خوردن ماست ترش و دوغ، خوردن زیاد مقدار پنیر، سیب ترش، مقدار زیادی گشنیز هر کدام به طریقی فعالیت های فکری را دشوار یا حافظه و سرعت انتقال را موقتا کند می کند.
کاهش استرس کنکور با موادغذایی
1- كنكوریها برای كاهش استرس شیر و خرما بخورند
یك متخصص تغذیه به كنكوریها پیشنهاد میكند كه برای كاهش استرس كنكور شیر و خرما بخورند.
غلامرضا مردانی با تاكید بر اینكه خوردن یك عدد خرما قبل از خواب آرامشزاست، گفت: خرما میوهای انرژیزاست به طوری كه 100 گرم از آن حاوی 160 كالری انرژی است.
وی با اشاره به اینكه خرما حاوی 25 درصد ساكاروز و 50 درصد گلوكز، 1 تا 3 درصد پروتئین و 2 تا 6 درصد فیبر است، افزود: خرما دارای ویتامین های آ- ب1 و ب2 است ضمن اینكه خرما دارای مقادیر زیادی پتاسیم، كلر، كلسیم ، مس، گوگرد، فسفر، آنزیم، اسیدهای آلی است كه این عناصر در تجدید قوای جسمانی و ایجاد آرامش مفید هستند.
این استاد دانشگاه با تاكید براینكه آنزیمهای موجود در شیر در افزایش آرامش بسیار مفید است، گفت: شیر غذای كاملی است كه میتواند به راحتی املاح و ویتامینهای مورد نیاز بدن جوانان را فراهم كند....
2- جوشانده لیمو عمانی و گلگاوزبان
یك متخصص تغذیه نیز با تاكید بر اینكه جوشانده لیمو عمانی و گلگاوزبان میتواند استرس كنكوریها را كاهش دهد، گفت: استرس سبب درد شكم، سردرد و حالت تهوع میشود.
حمید خیراندیش افزود: وجود كمی استرس برای حضور در آزمون كنكور طبیعی و خوب است اما وقتی میزان این استرس افزایش مییابد سبب بروز اختلالاتی میشود كه ممكن است زحمت چندین ماهه داوطلبان را هدر دهد.
وی با تاكید بر اینكه در روزهای نزدیك به آزمون كنكور داوطلبان باید از غذاهای سبك و مقوی استفاده كنند، گفت: استرس ممكن است سبب سردرد داوطلبان كنكور شود كه به هیچ وجه در این شرایط دارویی به جز استامینوفن توصیه نمیشود.
این متخصص تغذیه به داوطلبانی كه رژیم میگیرند، تاكید كرد: در روزهای نزدیك به آزمون سراسری رژیم غذایی را فراموش كنند چرا كه رژیم غذایی برای لاغر شدن و كاهش كالری مورد نیاز بدن سبب كاهش قند خون میشود كه این مورد بازدهی آموختهها را مختل میكند.
3- عسل، خرما و پنیر صبحانهای مناسب
یك فوق تخصص تغذیه نیز با بیان اینكه داوطلبان بهتر است در شب كنكور غذای سبكی بخورند، گفت: عسل، خرما و پنیر مواد غذایی بسیار خوبی هستند كه داوطلبان میتوانند در صبح آزمون كنكور استفاده كنند.
احمد خداداد با اشاره به اینكه بهتر است تغذیه روزانه به جای 3 وعده در روز به 5 وعده افزایش یابد، افزود: توصیه میشود داوطلبان آب زیاد بنوشند چرا كه مصرف آب سبب كاهش افسردگی و خستگی داوطلبان میشود.
وی با تاكید بر اینكه افزایش وعدههای غذایی سبب كاهش كلسترول خون میشود، گفت: افزایش وعدههای غذایی سبب میشود كه قند خون در سطح مناسبی قرار بگیرد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشكی تهران با بیان اینكه آرامش در موفقیت آزمون كنكور نقش بسیار مهمی را ایفا میكند، افزود: خواب و لباس راحت عواملی هستند كه میتوانند سبب كاهش نگرانی و استرس داوطلبان شوند.
خداداد به داوطلبان سفارش كرد: در روز آزمون با خود تعدادی خرما همراه داشته باشند چرا كه قند موجود در خرما گلوكز مورد نیاز مغز را تامین میكند.
وی با اشاره به اینكه دوش آب ملایم باعث كاهش استرس میشود به داوطلبان توصیه كرد كه میوههایی همچون سیب و موز در رژیم غذایی خود قرار دهند.
4- كنكوریها ماهی بخورند
اما رئیس انجمن تغذیه ایران به كنكوریها تاكید میكند غذاهایی بخورند كه دربردارنده اسیدهای چرب امگا3 باشد، سیدضیاءالدین مظهری گفت: مغز با اسیدهای چرب امگا3 بهتر و عمیقتر عمل میكند و این اسیدها در ماهی و آبزیان به وفور دیده میشود.
وی افزود: در زمان امتحان كه استرس و نگرانی بیشتر است نیازهای تغذیهای فرق میكند و باید موادی استفاده شود كه نیازهای مغز به اكسیژن، ویتامین و انرژی بدن را تامین كند.
رئیس انجمن تغذیه ایران افزود: استفاده از قندهای ساده به دلیل اینكه سبب افزایش قند خون میشود انسولین موجود در خون افزایش مییابد، انسولین قند را به داخل سلولها میكشد و این عمل سبب افت تمركز، خستگی و خوابآلودگی میشود.
وی با اشاره به اینكه استفاده از آبزیان در رژیم تغذیه میتواند امگا3 مورد نیاز مغز را تامین كند، گفت: سبزیجات و میوهها دربردارنده ویتامینهای مورد نیاز مغز هستند و به مغز كمك میكنند تا بتوانند مواد مورد نیاز خود را بهتر تامین كند.
رئیس انجمن تغذیه ایران با بیان اینكه تعدادی از داوطلبان برای بیدار ماندن در شب از قهوه و كافئین استفاده میكنند، گفت: استفاده كافئین نه تنها كمكی به یادگیری نمیكند بلكه در ساعات اول افراد را سرحال میآورد اما پس از مدتی فرد را دچار خستگی شدید میكند.
وی به داوطلبان توصیه كرد كه با انجام ورزشهای سبك خونرسانی به مغز را راحتتر و بهتر كنند.
مظهری استفاده از سالادهای فصل را در افزایش یادگیری موثر دانست و تاكید كرد داوطلبان از آجیلهایی همچون بادام،پسته و تخمههای بونداده استفاده كنند.
وی با تاكید براینكه بهترین صبحانه در روز آزمون كنكور مجموعهای از غلات، حبوبات و لبنیات است، گفت: در كنكور مغز باید دریافت منظم انرژی داشته باشد،انرژی مغز از گلوكز حاصل میشود و گلوكز غلات میتواند در زمان بلندتری وارد خون شود.
گرداوری: اعظم رجب زاده
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست