تفاوت بین عدم تحمل لاکتوز و حساسیت به شیر


پایگاه خبری لقمه: حساسیت به شیر با سیستم ایمنی بدن انسان در ارتباط است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، در این شرایط، یک آنتی بادی به نام ایمونوگلوبولینE، پروتئین های موجود در شیر را به عنوان مواد مضر شناسایی می کند تا آن ها را از بین ببرد.اگرهربارپس ازمصرف شیردچار اسهال می شوید، احتمالا یک بیماری زمینه ای وجود دارد که این شرایط را ایجاد می کند. عدم تحمل لاکتوز و حساسیت به شیر ممکن است از عوامل اصلی در این زمینه باشد.

 

عدم تحمل لاکتوز

هنگامی که با کمبود آنزیم لاکتاز که مسئول گوارش لاکتوز دردستگاه گوارش است، مواجه باشید، دچار عدم تحمل لاکتوز می شوید. افراد مبتلا توانایی گوارش لاکتوز موجود در شیر را ندارند و از این رو، معمولا پس از مصرف آن دچار اسهال می شوند. عدم تحمل لاکتوز می تواند علایمی بسیار ناخوشایند را در پی داشته باشد که به طور معمول 15 دقیقه تا دو ساعت پس از مصرف شیر یا دیگر غذاهای حاوی لاکتوز پدیدار می شود. از دیگر علایم رایج عدم تحمل لاکتوز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

گرفتگی های شکمی

نفخ

حالت تهوع

استفراغ

گاز معده

حساسیت به شیر

 

به نقل از "نیو هلث ادوایزر"، حساسیت به شیر زمانی شکل می گیرد که بدن به پروتئین شیر، چه وی و چه کازئین، واکنش نشان می دهد. اسهال یکی از رایج‌ترین علایم حساسیت به شیر است. در شرایطی که شیر تهیه شده ازهرپستانداری می تواند موجب این شرایط شود، شیر گاو عامل اصلی شناخته می شود. نشانه ها وعلایم به طور معمول بین پنج دقیقه تا سه ساعت پس از خوردن یا نوشیدن غذای حاوی شیر پدیدار می شود.

علایم فوری شامل موارد زیر است:

خس خس کردن

کهیر زدن

استفراغ

گرفتگی های شکمی

مدفوع شل

مدفوع خون آلود

آبریزش بینی

سرفه

راش پوستی، معمولا اطراف دهان

تفاوت بین عدم تحمل لاکتوز و حساسیت به شیر

اگر به عدم تحمل لاکتوز مبتلا باشید ،در گوارش قند موجود در شیر با مشکل مواجه هستید. این یک مشکل گوارشی محسوب می شود. اگرچه حساسیت به شیر و عدم تحمل لاکتوز مشابه به نظر می رسد، اما در واقع متفاوت است و خود فرد قادر به تشخیص مشکل نیست. باید دانست که اسهال پس از نوشیدن شیر علامت مشترک برای هر دو شرایط محسوب می شود و تنها پزشک می تواند تشخیص دهد بیمار از کدام یک رنج می برد.

 

چگونگی پیشگیری از اسهال در نتیجه عدم تحمل لاکتوز

عدم تحمل لاکتوز قابل درمان نیست، اما می توان آن را کنترل کرد. روش های مختلفی برای کنترل علایم و پرهیز از محرک ها وجود دارد. ممکن است پیش از این که روش مناسب را برای خود پیدا کنید، مجبور باشید گزینه های مختلف را امتحان کنید:

 

کاهش مصرف شیر و محصولات لبنی

یک فرد عادی می تواند روزانه 10 گرم لاکتوز مصرف کند، از این رو، شما باید شیر بدون چربی یا کم چرب را که حاوی لاکتوز کمتر است، مصرف کنید. همچنین، شما می توانید مصرف پنیر چدار را که در هر وعده تنها 0.9 گرم لاکتوز دارد مد نظر قرار دهید. ابتدا مقدار اندکی مصرف کنید تا ببینید واکنش بدن چگونه است.

 

مصرف شیر و محصولات لبنی به همراه غذاهای دیگر

گاهی اوقات مصرف شیر یا محصولات لبنی به همراه نوع دیگری از مواد غذایی می تواند علایم عدم تحمل لاکتوز را از بین ببرد. به عنوان مثال، مصرف جو دوسر با شیر یا پنیر به همراه نان ممکن است شدت واکنش بدن را کاهش دهد.

 

چگونگی پیشگیری از اسهال ناشی از حساسیت به شیر

اگر اسهال در نتیجه حساسیت به شیر باشد، تنها روش مقابله با آن پرهیز از مصرف شیر و محصولات مرتبط با آن است. از آن جا که از شیر در غذاهای مختلفی استفاده می شود، این کار می تواند دشوار باشد. برخی افراد می توانند برخی محصولات تهیه شده از شیر حرارت دیده مانند غذاهای پخته یا شیر فرآوری شده مانند ماست را مصرف کنند. پزشک می تواند در شناسایی غذاهایی که باید از مصرف آن خودداری کنید، به شما کمک کند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت نیوز

کد: 10296 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ پنج شنبه ۸ تير بازدید: 2286 ساعت: 10:32 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند
2 ۱۰۰ میلیون دلار به بازار شیر خشک تخصیص یافت ۱۴۰۲ سه شنبه ۷ آذر
3 خورشت سبزی که قورمه سبزی نیست!/همه چیز در مورد خورشت کرفس ۱۴۰۲ دوشنبه ۶ آذر
4 لاغری با تزریق بوتاکس!؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
5 رشد ۷۷ درصدی تامین ارز واردات شیرخشک ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان
6 جان باختن جوان ۲۵ ساله شیروانی در استخر کشاورزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
7 توزیع شیر استریل و با کیفیت در مدارس ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
8 ارتقای سرانه مصرف لبنیات با اجرای طرح توزیع شیر در مدارس ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
9 امضای تفاهم‌نامه با سازمان غذا و دارو برای تسریع ترخیص فرآورده‌های دارویی ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۹ مرداد
10 الزام توزیع شیر رایگان در مدارس ابتدایی ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
11 چرایی افزایش قیمت محصولات لبنی/ عرضه لبنیات در غرفه‌های میادین میوه و تره بار تهران ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۷ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  هفت ماده غذایی برای تقویت سلامت جسمی این منابع غذایی سرشار از ویتامین ‍‍C و E ، آهن و ک...

  آیا مصرف قرص روغن ماهی، سکته قلبی را کاهش می دهد؟ مطالعات اخیر نشان می دهند که خوردن قرص روغن ماهی خ...

  آمادگی برای شروع درمان سرطان پایگاه خبری لقمه: سرطان به‌عنوان یک بیماری مزمن و ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کالری مورد نیاز بدنتان را بدانید برای تغذیه درست انرژی باید از منابع چربی‌ها، قندها و پروتئین‌ها فراهم شود.
تاثیر ازدواج در چاقی زنان و مردان شاید از خواندن خبری که می‌خواهیم برایتان بگوییم خوشحال نشوید اما تحقیقات كارشناسان نشان می‌دهد که الگوی چاق شدن زنان و مردان بعد از ازدواج و طلاق متفاوت است. آنها معتقدند كه ازدواج و طلاق هر دو فاكتورهایی مضر برای اندازه دور كمر هستند چون زنان بعد از ازدواج و مردان پس از جدایی دچار چاقی و اضافه وزن می‌شوند.
میزان ماندگاری گوشت قرمز و ماهی متخصصان تغذیه می گویند: گوشت یخ زده پس از یکسال از زمان ذبح تمام ارزش غذایی خود را از دست داده و به تفاله تبدیل می‌شود اما در موارد زیادی گوشت‌های یخ زده وارداتی تنها چند روز مانده به یکسال در کشور به فروش می‌روند.
چرا اکثر میوه‌ها گرد هستند؟ تا به حال به این فکر کرده‌اید که چرا اکثر میوه‌ها گرد یا بیضی شکل هستند؟ (سیب، لیمو، پرتقال، هندوانه، خربزه …) به عبارت دیگر، چرا اکثر میوه‌ها دوست دارند گرد شوند؟!