افزایش ۲۵۰ درصدی قیمت برنج خارجی از گمرک تا بازار!


پایگاه خبری لقمه: گرچه واردات بی‌رویه برنج طی سال‌های گذشته متوقف شده است اما قیمت برنج خارجی نیز طی این سال‌ها چندین برابر افزایش پیدا کرده که البته این افزایش قیمت از گمرک تا بازار مصرف حدود ۲۵۰ درصد است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، در نخستین ماه امسال ۸۵ هزار و ۲۷۰ تن به ارزش ۷۳ میلیون و ۶۵۴ هزار و ۳۱۳ دلار از کشورهای مختلف به ایران وارد شد که حدود ۹۶ درصد آن به کشورهای هند با ۶۳ درصد، پاکستان با ۳۰ درصد و امارات با سه درصد اختصاص دارد اما حساب و کتاب ساده‌ای نشان می‌دهد که قیمت هر کیلوگرم برنج ایرانی با در نظر گرفتن نرخ متوسط ۳۳۰۰ تومانی دلار، ۲۸۰۰ تومان معادل ۸۶ سنت است، در حالی که این محصول در بازار مصرف داخلی با ۲.۵ برابر معادل ۲۵۰ درصد افزایش کیلویی حدود ۷۰۰۰ تومان عرضه می‌شود که به هیچ وجه منطقی به نظر نمی‌رسد.

 

البته این وضعیت بازار برنج خارجی در حالی اتفاق افتاده و ماه‌هاست وضعیت بر همین منوال است که کاوه خاکسار - مدیرکل دفتر غلات وزارت جهاد کشاورزی - می‌گوید قیمت برنج در بازار خرده‌فروشی منطقی نیست اما به کمبود این محصول هیچ ارتباطی ندارد و اگر کاهش واردات و کمبود محصول عامل گرانی برنج بود، چرا برنج خارجی گران‌تر نشده و تنها برنج ایرانی افزایش قیمت داشته است.

 

به نظر می‌رسد وزارت جهاد کشاورزی که مجری و مدافع قانون تمرکز وظایف بخش کشاورزی است و از لغو این قانون با لایحه احیای وزارت بازرگانی ناراضی است، باید هر چه سریع‌تر فکری برای ساماندهی بازار محصولات کشاورزی پرمصرفی مانند برنج کند تا به مصرف‌کنندگان اجحاف نشود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 10341 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ خرداد بازدید: 32 ساعت: 1:01 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قیمت برنج سر به فلک کشیده/در آینده به خودکفایی صدرصدی برنج میرسیم ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳۱ خرداد
2 نقاشی‌های سه بُعدی در شالیزارهای برنج ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ خرداد
3 کشفیات جدید درباره فواید سبوس ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ خرداد
4 تماری-زوشی (سوشی گرد لقمه ای) ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ خرداد
5 ایران تولیدکننده 61 درصد برنج آسیای مرکزی و غربی است ۱۳۹۶ شنبه ۲۷ خرداد
6 بهره برداری از 43طرح تولیدی و خدماتی کشاورزی مازندران ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۴ خرداد
7 نشای شالی برنج در 213هزار هکتار از زمین های مازندران ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ خرداد
8 مکانیزه شدن برداشت برنج در استان های گیلان و مازندران ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ خرداد
9 مصرف برنج سفید در دوران بارداری ممنوع ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۱ خرداد
10 رنج برنج در استان مازندران ۱۳۹۶ يکشنبه ۷ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  سم زدایی از بدن با گل کلم گل کلم، گیاه بومی شمال شرق مدیترانه در حال حاضر در...

  هفت ماده غذایی برای تقویت سلامت جسمی این منابع غذایی سرشار از ویتامین ‍‍C و E ، آهن و ک...

  نکات مهم در رژیم درمانی بیماران سلیاکی پایگاه خبری لقمه: با رعایت رژیم غذایی فاقد گلوتن ع...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

"پای مرغ" منبعی سرشار از کلسیم و فسفر یک متخصص تغذیه، مصرف لبنیات، قلم و پای مرغ را منبعی سرشار از کلسیم و فسفر عنوان و خاطرنشان کرد: متاسفانه مردم کشورمان بسیار کم از پای مرغ استفاده می‌کنند در حالی که سالانه به کشورهای دیگر صادر می‌شود.
خواص انار این میوه كه از آن به عنوان میوه‌ای بهشتی یاد می‌شود از قدیم الایام مورد توجه اطباء بوده و برای آن خواص بی‌شماری برشمرده‌اند. در علم نوین پزشكی نیز خواص انار به اثبات رسیده است.
آجیل بوداده یا خام، کدام بهتر است؟ ترکیب آجیل هرچه باشد، مجموعه‌‌ای از مغزها است که همگی فواید تغذیه‌‌ای بسیار زیادی داشته و سرشار از مواد مغذی هستند. چربی موجود در انواع آجیل از نوع اشباع‌ نشده است که کلسترول خون را پایین آورده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌‌دهد.
از کجا متوجه تازگی مرغ شویم؟ یکی از نکته‌های مهمی که می‌تواند نشان‌دهنده کهنه بودن مرغ باشد، ‌بوی نامطلوب قسمت زیر بال آن است. اگر می‌خواهید از تازه بودن مرغ مطمئن باشید، باید قسمت زیر بال آن را بالا بزنید و بو کنید. بوی بد این قسمت، حاکی از کهنه بودن مرغ است. در مواردی هم فساد مرغ، از نوک بال‌های آن شروع می‌شود.