خصوصیات و خواص درمانی دراگون فروت را بشناسید


پایگاه خبری لقمه: دراگون فروت گیاهی از خانواده کاکتوس است که هم جنبه های زینتی دارد و هم برای میوه های خوراکی اش کشت می شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، منشأ دقیق دراگون فروت مشخص نیست اما احتمالاً از جنوب مکزیک، گوآتمالا، ال سالوادور و کاستاریکا آمده است. و هم اکنون در تمامی نواحی گرمسیر جهان کشت می شود. دراگون فروت طعم شیرین بسیار ملایم دارد و مزه اش بین مزه ی گلابی یا طالبی با بافت دانه دار میوه کیوی است. دراگون فروت کالری کمی دارد و دارای ویتامین C ، فسفر، کلسیم و فیبر بالا و آنتی اکسیدان می باشد.

 

خصوصیات گیاه شناسی دراگون فروت :

 

کاکتوس دراگون فروت گیاهی است با ساقه های آبدار که عادت رشد بالارونده و خزنده دارد. و دارای شاخه های فرعی زیادی است. ساقه های دراگون فروت بین 5 تا 10 متر می توانند رشد کنند. هر ساقه بندبند بوده که هر بند آن می تواند 30 تا 120 سانتیمتر طول و 10 تا 12 سانتیمتر ضخامت داشته باشد. حاشیه شاخه ها شیپورمانند و موجدار می باشد.

 

آرئول های این گیاه بصورت خارهای کوچک یا کرک هایی هستند که حدود 2 میلیمتر طول دارند. این کرک های روی شاخه های مسن حدود 1 تا 4 میلیمتر طول داشته و سوزنی شکل و تقریباً مخروطی هستند. کرک ها به رنگ قهوه ای مایل به خاکستری تا مشکی بوده و دارای اپیدرمی به رنگ سبز پررنگ می باشند.

 

گل های دراگون فروت معطر و به طول 25 تا 30 سانتیمتر و پهنای 15 تا 17 سانتیمتر بوده که در شب شکوفا می شوند. این گل ها دارای پیش برچه هایی به طول 2.5 تا 5 سانتیمتر و ضخامت 2.5 سانتیمتر و برگک هایی (براکتئول هایی) تخم مرغی شکل هستند. نهنج حدود 3 سانتیمتر ضخامت دارد. گلبرگ های بیرونی نیزه ای شکل و خطی و نوک تیز با 10 تا 15 سانتیمتر طول و 10 تا 15 سانتیمتر عرض بوده و به رنگ زرد مایل به سبز یا سفید و یا به ندرت قرمز کم رنگ می باشند. گلبرگ های درونی نیزه ای یا واژنیزه ای شکل، با بیش از 10 تا 15 سانتیمتر طول و حدود 40 سانتیمتر پهنا، نوک تیز، غیر شکننده و سفید رنگ هستند. پرچم ها نیز حدود 5 تا 10 سانتیمتر طول دارند. محفظه های حاوی شهد نیز حدود 30 میلیمتر طول دارند.

 

دراگون فروت دارای میوه هایی دوکی شکل تا تخم مرغی شکل، به طول 6 تا 12 سانتیمتر و ضخامت 4 تا 9 سانتیمتر، به رنگ قرمز با براکته های بزرگ و دارای پالپی سفید رنگ و خوراکی است. بذرهای درون میوه های دراگون فروت نیز به رنگ مشکی می باشند.

 

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی دراگون فروت :

 

دراگون فروت گونه های مختلف جنس Hylocereus از جمله گونه undatus (میوه اژدها) خوراکی بوده و دارای طعم دلچسب و کمی شیرین می باشد. از این میوه ها همچنین برای تهیه نوشیدنی یا غذاهایی مانند کیک نیز استفاده می شود.

 

برای خوردن این میوه به صورت خام می توان ابتدا میوه را از وسط به دو نیم تقسیم نمود و سپس با استفاده از یک قاشق، گوشت میوه را خارج کرده و استفاده کرد.

 

این میوه سرشار از کلسیم، فیبر و ویتامین C است و کالری بسیار پایینی نیز دارد.

 

در جنوب چین، گل های این گیاه نیز به صورت پخته شده در سوپ استفاده می شوند.

 

به دلیل تولید گل ها و میوه ها جذاب و زیبا، از این گیاه به عنوان گیاهی زینتی نیز استفاده می گردد.

مزیت های سلامتی

 

مطالعه روی حیوانات نشان داده که میوه اژدها می تواند برای شرایط گوناگون سلامتی مفید واقع شود. یکی از دلایلش نیز وجود مقادیر زیاد از ویتامین C، فیبر و آنتی اکسیدان در این میوه است.

 

هر دو گونه سفید و قرمز دراگون فروت را روی موش های آزمایشگاهی مورد بررسی قرار داده و ثابت کرده اند که در کاهش میزان مقاوت به انسولین و کبد چرب بسیار موثر بوده اند. در یکی از این تحقیقات، یک رژیم غذایی چرب به موش ها داده شد. سپس عصاره این میوه را به آن ها داده و متوجه شدند که کبد چرب و التهاب را کاهش می دهد. دلیلش هم این است که در باکتری های موجود در معده و احشا، تغییرات مفید ایجاد می کند.

 

میوه اژدها همچنین برای کاهش نشانه های سندرم متابولیک که به دیابت نوع ۲ منجر می شود نیز موثر است.

 

در یک آزمایش دیگر که روی موش های دیابتی انجام شد نیز مشخص گشت پس از تزریق عصاره میوه اژدها، تا ۳۵ درصد از «مالون دی آلدئید» کاهش یافته است. البته هنوز هیچ تحقیقی  صورت نگرفته تا این تاثیرات را در بدن انسان ها نیز تائید نماید.

 

مضرات

 

میوه اژدها به طور کلی ضرری برای بدن انسان به دنبال نخواهد داشت اما ممکن است برخی از انسان ها به آن حساسیت نشان دهند. به طور مثال، فقط دو مورد حساسیت گزارش شده که دو زن پس از صرف سالاد میوه که حاوی دراگون فروت هم بوده، واکنش آلرژیک از خود نشان داده اند.

گرداوری: اعظم رجب زاده

 شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10467 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ خرداد بازدید: 2387 ساعت: 11:38 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رفع کم خونی و یبوست با آلو ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
2 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
3 خوردن خربزه و هندوانه را از دست ندهید ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
4 خواص و طرز تهیه بهترین نوشیدنی برای رفع عطش تابستانی ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
5 خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
6 خواص دود کردن گیاهان در کاهش عوارض آلودگی هوا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۴ دي
7 خواص درمانی لبو را بدانید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
8 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
9 مصرف بادام سبب تقویت سلامت روده ها می شود ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
10 آشنایی با برخی خواص انار ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۸ مهر
11 از خواص نارنگی پاییزی غافل نشوید ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۶ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  افراد چاق، عرق نعنا بخورند/ عسل و آبلیمو معده را قوی می‌کند مدیر انجمن علمی طب سنتی ایران به افرادی که تمایل د...

  تنظیم غلظت خون با تغذیه استفاده‌ی فراوان از میوه‌ها و سبزی‌های تازه در روز...

  شکلات شیری یا شکلات تلخ! لقمه: شکلات حاوی آنتی اکسیدان های مختلفی از جمله ف...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چند دلیل خوب برای مصرف بیشتر سیر سیر برای پیشگیری از دیابت نوع 2 نیز موثر است. به خاطر این که ترکیبات آن به کبد کمک می‌کند تا مازاد قند خون را دفع کند.
گوشت پرندگان سموم هوا را دفع می‌کند/تقویت ریه با سنگک یک متخصص طب سنتی توصیه کرد: در ایام آلوده هوا بهتر است مواد غذایی دارای ویتامین A، E و C مصرف شود. غلات سبوس‌دار مانند نان سنگک، ریه را تقویت می‌کند و گوشت ماهی و پرنده نیز در جذب اکسیژن و خنثی‌کردن آلرژن‌های محیطی مؤثر هستند.
مصرف شیر هیچ جایگزینی ندارد از اصلی ترین عوارض مصرف نکردن یا حتی کم مصرف کردن شیر و دیگر فرآورده های لبنی در سنین پایین، ابتلا به کوتاه قدی و پوسیدگی دندان ها و در بزرگسالی پوکی استخوان است.
راز خوشرنگ و خوشمزه تر شدن خورشت فسنجان می خواهیم فوت کوزه گری یک خورشت فسنجان بسیار خوشمزه و البته خوشرنگ را بر ملا کنیم که با شیوه ای بسیار ساده و باور نکردنی امکان پذیر است پس با ما همراه باشید :