به گزارش پایگاه خبری لقمه ، منشأ دقیق دراگون فروت مشخص نیست اما احتمالاً از جنوب مکزیک، گوآتمالا، ال سالوادور و کاستاریکا آمده است. و هم اکنون در تمامی نواحی گرمسیر جهان کشت می شود. دراگون فروت طعم شیرین بسیار ملایم دارد و مزه اش بین مزه ی گلابی یا طالبی با بافت دانه دار میوه کیوی است. دراگون فروت کالری کمی دارد و دارای ویتامین C ، فسفر، کلسیم و فیبر بالا و آنتی اکسیدان می باشد.
خصوصیات گیاه شناسی دراگون فروت :
کاکتوس دراگون فروت گیاهی است با ساقه های آبدار که عادت رشد بالارونده و خزنده دارد. و دارای شاخه های فرعی زیادی است. ساقه های دراگون فروت بین 5 تا 10 متر می توانند رشد کنند. هر ساقه بندبند بوده که هر بند آن می تواند 30 تا 120 سانتیمتر طول و 10 تا 12 سانتیمتر ضخامت داشته باشد. حاشیه شاخه ها شیپورمانند و موجدار می باشد.
آرئول های این گیاه بصورت خارهای کوچک یا کرک هایی هستند که حدود 2 میلیمتر طول دارند. این کرک های روی شاخه های مسن حدود 1 تا 4 میلیمتر طول داشته و سوزنی شکل و تقریباً مخروطی هستند. کرک ها به رنگ قهوه ای مایل به خاکستری تا مشکی بوده و دارای اپیدرمی به رنگ سبز پررنگ می باشند.
گل های دراگون فروت معطر و به طول 25 تا 30 سانتیمتر و پهنای 15 تا 17 سانتیمتر بوده که در شب شکوفا می شوند. این گل ها دارای پیش برچه هایی به طول 2.5 تا 5 سانتیمتر و ضخامت 2.5 سانتیمتر و برگک هایی (براکتئول هایی) تخم مرغی شکل هستند. نهنج حدود 3 سانتیمتر ضخامت دارد. گلبرگ های بیرونی نیزه ای شکل و خطی و نوک تیز با 10 تا 15 سانتیمتر طول و 10 تا 15 سانتیمتر عرض بوده و به رنگ زرد مایل به سبز یا سفید و یا به ندرت قرمز کم رنگ می باشند. گلبرگ های درونی نیزه ای یا واژنیزه ای شکل، با بیش از 10 تا 15 سانتیمتر طول و حدود 40 سانتیمتر پهنا، نوک تیز، غیر شکننده و سفید رنگ هستند. پرچم ها نیز حدود 5 تا 10 سانتیمتر طول دارند. محفظه های حاوی شهد نیز حدود 30 میلیمتر طول دارند.
دراگون فروت دارای میوه هایی دوکی شکل تا تخم مرغی شکل، به طول 6 تا 12 سانتیمتر و ضخامت 4 تا 9 سانتیمتر، به رنگ قرمز با براکته های بزرگ و دارای پالپی سفید رنگ و خوراکی است. بذرهای درون میوه های دراگون فروت نیز به رنگ مشکی می باشند.
خواص درمانی و کاربردهای صنعتی دراگون فروت :
دراگون فروت گونه های مختلف جنس Hylocereus از جمله گونه undatus (میوه اژدها) خوراکی بوده و دارای طعم دلچسب و کمی شیرین می باشد. از این میوه ها همچنین برای تهیه نوشیدنی یا غذاهایی مانند کیک نیز استفاده می شود.
برای خوردن این میوه به صورت خام می توان ابتدا میوه را از وسط به دو نیم تقسیم نمود و سپس با استفاده از یک قاشق، گوشت میوه را خارج کرده و استفاده کرد.
این میوه سرشار از کلسیم، فیبر و ویتامین C است و کالری بسیار پایینی نیز دارد.
در جنوب چین، گل های این گیاه نیز به صورت پخته شده در سوپ استفاده می شوند.
به دلیل تولید گل ها و میوه ها جذاب و زیبا، از این گیاه به عنوان گیاهی زینتی نیز استفاده می گردد.
مزیت های سلامتی
مطالعه روی حیوانات نشان داده که میوه اژدها می تواند برای شرایط گوناگون سلامتی مفید واقع شود. یکی از دلایلش نیز وجود مقادیر زیاد از ویتامین C، فیبر و آنتی اکسیدان در این میوه است.
هر دو گونه سفید و قرمز دراگون فروت را روی موش های آزمایشگاهی مورد بررسی قرار داده و ثابت کرده اند که در کاهش میزان مقاوت به انسولین و کبد چرب بسیار موثر بوده اند. در یکی از این تحقیقات، یک رژیم غذایی چرب به موش ها داده شد. سپس عصاره این میوه را به آن ها داده و متوجه شدند که کبد چرب و التهاب را کاهش می دهد. دلیلش هم این است که در باکتری های موجود در معده و احشا، تغییرات مفید ایجاد می کند.
میوه اژدها همچنین برای کاهش نشانه های سندرم متابولیک که به دیابت نوع ۲ منجر می شود نیز موثر است.
در یک آزمایش دیگر که روی موش های دیابتی انجام شد نیز مشخص گشت پس از تزریق عصاره میوه اژدها، تا ۳۵ درصد از «مالون دی آلدئید» کاهش یافته است. البته هنوز هیچ تحقیقی صورت نگرفته تا این تاثیرات را در بدن انسان ها نیز تائید نماید.
مضرات
میوه اژدها به طور کلی ضرری برای بدن انسان به دنبال نخواهد داشت اما ممکن است برخی از انسان ها به آن حساسیت نشان دهند. به طور مثال، فقط دو مورد حساسیت گزارش شده که دو زن پس از صرف سالاد میوه که حاوی دراگون فروت هم بوده، واکنش آلرژیک از خود نشان داده اند.
گرداوری: اعظم رجب زاده
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است