امکان تولید ۵ برابری محصولات کشاورزی در کشور وجود دارد


پایگاه خبری لقمه: یک کارشناس کشاورزی با بیان اینکه به شدت در حوزه سلامت غذا تهدید می‌شویم، گفت: بیشتر منابع در بخش درمان و بهداشت هزینه می‌شود؛ در حالیکه باید در بخش غذا سرمایه گذاری شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، محمد شجاع الدینی در نشست هم اندیشی بررسی راهکارها برای ارتقای کشاورزی در دولت دوازدهم گفت: کشوری که می‌خواهد در مسیر توسعه حرکت کند، اگر دیدگاه واقعی به کشاورزی نداشته باشد، هرگز جایگاهی در توسعه ندارد؛ بر همین اساس، ما دنبال صنعتی هستیم که هنوز بخش کشاورزی آن را درست نکرده‌ایم. از همه مهمتر، وضعیت سلامت غذا در کشورمان خوب نیست و به شدت در این تهدید می‌شویم.

 

این کارشناس کشاورزی اضافه کرد: بیشتر منابع در بخش درمان و بهداشت هزینه می‌شود در حالیکه باید در بخش غذا و  سلامت غذایی سرمایه گذاری صورت گیرد، بیش از ۶۰ درصد بیماری‌های غالب کشور  در غذا منشأ دارند  و اما همچنان وزارت بهداشت مسیر خود را در پیش می‌گیرد.  

 

امکان تولید ۵ برابری محصولات کشاورزی در کشور وجود دارد 

 

در ادامه این نشست رضا ارجمندی، رئیس اسبق سازمان حفظ نباتات نیز اظهارداشت:  واقعیت برگزار نشدن جلسات خصوصی و هم اندیشی وزرا  و مدیران با  انجمن‌های تخصصی  و عدم ورود به مباحث تخصصی کشاورزی،   نبود  دانش و اطلاعات کافی نسبت به حوزه‌های تخصصی است. 

 

وی افزود: دست اندکاران باید در جریان  مسائل و مباحث حوزه کشاورزی باشند. حمایت از کشاورزان خرده پا یکی از دغدغه‌هایی است که منجر به توسعه کشاورزی روستایی می‌شود. این یک مسئله جهانی است که  کشاورزی  در روستاها باید به روز باشد. کشاورزی توسعه یافته روستایی خانوادگی مهمترین  المان و شاخصه  توسعه در  کشورهای توسعه یافته است.

 

رئیس اسبق سازمان حفظ نباتات کشور ادامه داد: در کشورهای توسعه یافته کشاورزی‌های خصوصی توسعه یافته موفق هستند نه کشت و صنعت‌های دولتی؛ وقتی  صحبت از کشاورزی روستایی در کشورمان می‌شود خرده زمین‌هایی است که برای کشاورزان هم توسعه چندانی را رقم نمی‌زد. کشاورزان روستایی در بیشتر نقاط کشور زمین‌های کوچک و پراکنده دارند  در حالیکه تجمیع این زمین‌ها منجر به بهبود شرایط می‌شود.

 

ارجمندی ادامه داد: وقتی مهندسان کشاورزی به عنوان حلقه مفقوده این صنعت  در بخش‌های دیگری فعالیت می‌کنند، ‌نه تنها صنعت کشاورزی با علم عجین نشده بلکه روز به روز از شرایط ایده آل فاصله می‌گیرد. 

 

وی با اشاره به اینکه، ‌ مشارکت‌های مدنی  در تعیین وزرا کم  است، اظهار داشت:  مدیران بخش دولتی نباید برای بخش خصوصی سنگ اندازی کنند. وقتی وزیر وارد  حوزه‌های بارزگانی شود  راه  رانت باز می‌شود.   کشورما پتانسیل بالایی در حوزه کشاورزی دارد. در سال ۱۳۵۷ تولید محصولات کشاورزی ۱۸ میلیون تن در سال بود. حالا آمارها ۱۲۰ میلیون تن در سال را اعلام می‌کنند  و این یعنی امکان تولید ۵ برابری در کشور وجود دارد. 

 

ارجمندی با تاکید بر اینکه بحران‌های  حوزه زیست محیطی و آب حاصل نبود مدیریت کارآمد است، تصریح کرد: وزیر کشاورزی باید حامی بخش خصوصی بوده  و حداقل در یکی از رشته‌های بخش کشاورزی متخصص باشد. بعضی‌ها می گویند کشاورزی  تخصص نمی‌خواهد در حالیکه افراد غیر متخصص وقتی وارد حوزه کشاورزی می‌شوند به جنگ با طبیعت می‌روند. وزیر کشاورزی باید به دانش مدیریت، محیط زیست و تحولات  توسعه پایدار را مسلط باشد.

 

وی در پایان خاطر نشان ساخت:  سلامت جامعه را باید در مزرعه دید اگر غذای سالم  به  دست مردم برسد هزینه‌های درمانی به شدت کم می‌شود. ما یک درصد کشاورزی دنیا  را داریم و یک درصد سموم دنیا را مصرف می‌کنیم. هم از نظر وزن و قیمت در دسته پر مصرف‌ترین‌ها هستیم. همین موضوع یکی از دلایل عدم صادرات محصولات کشاورزی است.    

 

۴۳ هزا هکتار از کل تولیدات کشاورزی زیر کشت ارگانیک قرار دارد

 

همچنین سید رضا نورانی رئیس انجمن ارگانیک ایران در ادامه برنامه  با اشاره به وضعیت محصولات ارگانیک در کشور گفت: عوارض و عواقب محصولات تراریخته بارها از سوی انجمن ارگانیک اعلام شده است. آیا می‌توان پنج و نیم میلیارد محصول ترایخته را وارد کشور کرد بدون اینکه مردم بدانند چه محصولاتی را مصرف می‌کنند. 

 

 وی ادامه داد: تولید ما نسبت به سطح کشاورزی پایین است ۴۳ هزار هکتاراز کل تولیدات کشاورزی زیر کشت ارگانیک قرار دارد. البته این به غیر از  ۳۸ هزار هکتار منابع طبیعی مثل پسته وحشی و توت وحشی و سایر محصولاتی است که به صورت خودرورشد می‌کند و کود و سم در پای انها ریخته نمی‌شود.

 

نورانی اضافه کرد: ما اگر بخواهیم جامعه سالمی داشته باشیم باید به سمت محصولات سالم و ارگانیک پیش برویم درست است که هیچ وقت نمی‌توانیم بگوییم صد درصد محصولات در آینده ارگانیک هستند اما در هر صورت باید مصرف محصولات سالم فرهنگسازی شود.

 

البته محصولات سالم هم توانسته است جای خودش را باز کند محصولات سالم محصولاتی هستند که سم و کودشان در حد استاندارد جهانی است. در تمام دنیا نمی‌توانید جایی را پیدا کنید که تمام محصولاتشان ارگانیک باشد اما با این وجود محصولات ارگانیک می‌تواند روی اقتصاد دنیا تأثیر بگذارد و فرهنگسازی تقاضا را بالا می‌برد.

 

 بعد از ۴۰ سال مشکل سیب زمینی و پیاز در کشور ما حل نشده است!

 

در ادامه این نشست کیومرث فتح الله کرمانشاهی عضو هیئت مدیره انجمن ارگانیک نیز گفت:توسعه اتفاقی شکل نمی‌گیرد؛ برای  توسعه در همه ابعاد  باید با برنامه کار کرد. کشور از نظر برنامه غنی است.  

 

وی تصریح کرد: موضوع ورود  به بازارهای صادراتی  مهم است اما استمرار حضور دشوارتر از آن است. متاسفانه بعد از ۴۰ سال مشکل سیب زمینی و پیاز را در این کشور حل نکردیم. یک سال معمولاً سیب زمینی زیاد است ویک سال پیاز؛ با این روش‌ها نمی‌توان استمرار صادرات را تحقق بخشید.

 

کرمانشاهی ادامه داد:  قرار است بخش دولتی تصدی گری نکند و سیاست گذار باشد و پارلمان بخش خصوصی قرار است تصدیگر باشد  اگر همین را بپذیریم باید بگوییم که بخش دولتی ما برای سیاست گذاری و تصمیم گیری  از این خرد جمعی بخش خصوصی باید استفاده کند.

 

وی افزود:  در اول  انقلاب ارزش صادراتی محصولات بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون دلار بود امروز  این میزان به ۵۰ میلیارد دلار هم رسیده اما صادرات بخش کشاورزی عددی ۵ تا ۶ میلیارد دلار است.   که بخش عمده آن مربوط به صادرات دولتی است. حجم صادرات ۸۰ برابر شده پس توانایی داریم شرکت‌های کوچک متوسط محل توسعه کشور هستند.   اگر  به این بخش توجه بیشتری شود. شرایط مطلوب‌تری پیش می‌آید.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 10476 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ خرداد بازدید: 1268 ساعت: 9:39 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
2 برای میزان کشت و صادرات برنامهای نداریم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۹ آذر
3 صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از آذربایجان‌شرقی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
4 وضعیت صادرات محصولات کشاورزی و غذایی در ۸ ماه اول امسال ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
5 ایران برای تصاحب جایگاه دهم تولید دنیا در محصولات کشاورزی ارگانیک چه برنامه‌ای دارد؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۴ آذر
6 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
7 آیا تراکتورهای موجود پاسخگوی بهره‌وری محصولات کشاورزی است ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
8 با توزیع بار جدید در بازار قیمت گوجه فرنگی کاهش یافت ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
9 احتمال کاهش قیمت محصولات پروتئینی در صورت تداوم سیر نزولی قیمت نهاده‌های دامی ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
10 تخصیص 90 درصد تسهیلات بانک به بخش کشاورزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳۰ آبان
11 اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی در بازار ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  چگونه کودک را به خوردن میوه و سبزی ترغیب کنیم؟ تغذیه ناسالم دلیل اصلی افزایش هزینه‌های سلامت در ب...

  شیر مادر بهترین غذا علیه باکتری ها لقمه: بندناف یکی از مهمترین مکانها برای استقرار با...

  تغذیه مناسب در فصل تابستان یک متخصص تغذیه با اشاره به افزایش نیاز به مایعات د...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

استخوان و پوست گاو و پاستیل های خوشمزه استخوان و پوست گاو ، ژلاتین می شود و بعد پاستیل و سووال های فراوان که آیا پاستیل ها برای استخوان و مفاصل خوب است و اصلا ارزش تغذیه ای دارد یا نه؟
«نذری دادن» سنت دیرینه ماه محرم/ یک دیگ و هزاران هزار نیت ماه محرم از ایامی است که نذریهای زیادی در آن ادا می شود؛ آیین نذری دادن به عزاداران امام حسین(ع) سنتی دیرینه و پسندیده در میان اکثر مسلمانان و به خصوص شیعیان دنیاست که در کشورمان رواج بیشتری دارد و شب و روز تاسوعا و عاشورا به اوج خود می رسد.
گزارشی از كارایی برنامه جهاد كشاورزی برای افزایش تولید گوشت وزارت جهاد كشاورزی، برنامه‌های خود برای افزایش تولید گوشت را اعلام كرده است اما این تمایل به افزایش تولید، درشرایطی وجود دارد كه بهره‌وری پایین تولید گوشت در ایران، آینده منابع و همچنین امنیت غذایی كشور را به خطر انداخته است.
فست فودها و اختلال در سوخت و ساز بدن پایگاه خبری لقمه: پیر، جوان، کودک، چاق، لاغر، عادی، در هر شرایطی که هستید باید از خطرهای هر روز و هر شب رفتن به همبرگر فروشی و پیتزا فروشی آگاه باشید و سعی کنید دفعات این برنامه‌ها را به حداقل برسانید. اما اگر چاق هستید، به دانسته‌هایتان این را هم اضافه کنید، خطر فست فودها، علاوه بر چاق کردن افراد و افزایش خطر بیماری‌های قلبی، اختلال در سوخت و ساز بدن است که به ویژه در افراد چاق بیشتر است. یعنی آدم هایی که چاق هستند، بیشتر از افراد لاغر، از این غذاها آسیب می بینند.