مکانیزه شدن برداشت برنج در استان های گیلان و مازندران


پایگاه خبری لقمه: مدیر کل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۱۰۰ درصد برداشت برنج در استان های گیلان و مازندران تا پایان برنامه ششم توسعه مکانیزه می شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، کاوه خاکسار گفت: سال گذشته ۸۱ درصد کل برداشت در استان مازندران و ۷۰ درصد در گیلان به صورت مکانیزه انجام شد. همچنین پیش بینی می‌شود امسال سطح برداشت مکانیزه این محصول در مازندران با ۵ درصد افزایش به ۸۶ درصد و گیلان به ۸۰ درصد برسد.

 

خاکسار، توسعه مکانیزاسیون در شالیزارهای استان های شمالی را از برنامه های طرح افزایش ضریب خوداتکایی برنج به منظور ارتقای بهره وری دانست و اظهار داشت: امسال در استان گیلان ۲۳۸ هزار هکتار کشت نشایی برنج صورت گرفته که از این سطح نزدیک به ۹۵ هزار هکتار آن کشت مکانیزه و ۱۴۳ هزار هکتار کشت سنتی بوده است.

 

وی با بیان این که سطح نشاء کاری این محصول در مازندران ۱۸۵ هزار هکتار است، تصریح کرد: ۳۸ هزار هکتار از این سطح، مکانیزه و مابقی به صورت سنتی کشت می شود.

 

خاکسار درباره کشت مجدد و رتون نیز گفت: سال ۹۵ در استان مازندران ۳۴ هزار هکتار کشت مجدد و ۵۳ هزار هکتار پرورش رتون داشتیم و احتمال می دهیم امسال سطح هر دو کشت افزایش یابد.

 

خاکسار افزود: سطح پرورش رتون در استان گیلان نیز در سال گذشته ۷۰ هزار هکتار بود و پیش بینی می کنیم امسال سطح آن افزایش پیدا کند.

 

وی پیش بینی کرد امسال با احتساب سطح زیر کشت شالیزارها و همچنین کشت های مجدد و رتون در دو استان شمالی، بین دو میلیون و ۱۰۰ هزارتن تا دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج سفید بدست آید.

 

مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی معاونت امور زراعت، افزایش بهره وری به ازای مصرف هر متر مکعب آب را از دیگر برنامه های مهم در قالب طرح افزایش ضریب خود اتکایی برنج عنوان و پیش بینی کرد تا پایان برنامه ششم توسعه به ازای هر متر مکعب آب، بیش از ۵۰۰ گرم از این محصول تولید شود.

 

وی گفت: امیدواریم تا سال ۱۴۰۴ با مجموع اقدام ها و برنامه ریزی ها، تولید برنج به ازای هر متر مکعب آب به ۷۰۰ گرم برسد.

 

خاکسار یادآور شد: در استان های گیلان و مازندران در حال حاضر به ازای مصرف هر متر مکعب آب حداکثر ۳۶۰ گرم برنج تولید می شود و این رقم در استان های غیر شمالی ۱۲۰ تا ۱۸۰ گرم است.

 

وی همچنین بر استفاده از ارقام جدید در اراضی شالیزاری تاکید و اذعان کرد: ما برای افزایش تولید به ارقام جدید پرمحصول نیاز داریم که موسسه تحقیقات برنج روی آن کار می کند.

 

خاکسار ادامه داد: سال گذشته سطح کشت ارقام پرمحصول در استان گیلان ۱۱ هزار هکتار بود که با دو برابر افزایش امسال به ۲۰ هزار هکتار رسیده است.

 

وی سطح کشت ارقام پر محصول در مازندران را در سال گذشته ۵۰ هزار هکتار و در سال جاری ۷۰ هزار هکتار عنوان کرد.

 

توزیع ۱۲۰۶ تن بذر گواهی شده

 

مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی معاونت امور زراعت درباره توزیع بذرهای گواهی شده نیز اعلام کرد: امسال در استان های گیلان و مازندران به ترتیب ۵۰۰ تن و ۹۰۰ تن بذر گواهی شده میان تولیدکنندگان برنج توزیع شد.

 

وی با بیان اینکه برای هر کیلوگرم بذر گواهی شده بین یک هزار تا ۱۲۰۰ تومان یارانه نیز پرداخت کرده ایم، گفت: برای سال آینده ۲۵۰۰ تن بذر گواهی شده میان برنجکاران توزیع شود.

 

وی اذعان داشت: تا پایان برنامه ششم توسعه، توزیع بیش از ۸ هزار تن بذر گواهی شده برنج هدفگذاری شده است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 10479 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ خرداد بازدید: 1881 ساعت: 8:39 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برداشت ۶ هزار تن نخود از دیم‌زارهای هشترود ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
2 بازگشت ارز ترجیحی برای نهاده‌های دامی و برخی کالاهای اساسی ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
3 برداشت کلزا در فارس آغاز شد ۱۴۰۴ شنبه ۳۱ فروردين
4 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
5 عکس های برداشت مرکبات در روستای حاجی کلا مازندران ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
6 عکس های برداشت مرکبات از باغات بابلسر ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۰ آبان
7 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
8 صندوق سبز برای نخستین‌بار در کشور ایجاد می‌شود ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
9 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
10 چاه‌های مجاز دارای کنتور چقدر پول آب می‌دهند؟ ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
11 ثبت سفارش چای سامانه ای شد ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  فوت های کوزه گری برای یک چای خوش طعم فوت های کوزه گری برای یک چای خوش طعمفراموش نكنید گ...

  دیر ناهار خوردن، خطر چاقی را تشدید می‌کند متخصصان تغذیه و سلامت در یک آزمایش جدید تاکید کردن...

  پاسخی به سوال قدیمی ارتباط بین غذا و سلامت روان رابطه بین غذا و سلامتی روان انسان دارای پیشینه تار...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کاهش وزن به کمک مصرف منظم سبزی ها تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف منظم سبزی می‌تواند به افراد در کنترل کالری کمک کند.
معجزه یک رژیم غذایی، مهار افسردگی با سیب پایگاه خبری لقمه: سروتونین سبب ایجاد تحرک و نشاط در بدن می‌شود و احساس مثبت بودن، خوب بودن یا مفید بودن در فرد را تقویت می‌کند. کاهش سطح سروتونین مغز از علل اصلی پرخاشگری، کم‌حوصلگی و افسردگی است.
آشنایی با انواع گرسنگی گرسنگی احساسی است که معمولا به طور ناگهانی و به همراه ولع خوردن بروز می‌کند و البته انواع و اقسام مختلفی دارد.علاوه بر گرسنگی فیزیکی واقعی که به دلیل نیاز بدن به مواد غذایی ضروری بروز می‌کند انواع گرسنگی‌های دیگر نیز وجود دارد که بیشتر ذهنی هستند تا نیاز واقعی بدن.
کاهش چربی خون با گیاهان سطح بالای چربی یا کلسترول خون می‌تواند باعث عوارضی مانند آترواسکلروز (سفت و شکسته شدن عروق)، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و عروقی، افزایش شانس ابتلا به سکته مغزی، کبد چرب و... شود.