گلوتن ممنوع 2
نکات مهم در رژیم درمانی بیماران سلیاکی


پایگاه خبری لقمه: با رعایت رژیم غذایی فاقد گلوتن علائم گوارشی پس از چند هفته بهبود می یابند و بعد از 6 تا 12 ماه به کلی برطرف می شوند؛ سپس درمان صورت می گیرد

رژیم درمانی بیماران سلیاکی:

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه،  با رعایت رژیم غذایی فاقد گلوتن علائم گوارشی پس از چند هفته بهبود می یابند و بعد از 6 تا 12 ماه به کلی برطرف می شوند؛ سپس درمان صورت می گیرد و سطح آنتی بادی ها به مقدار طبیعی می رسد. بنابراین وجود یا عدم وجود علائم نمی تواند راه حل قابل اطمینانی جهت تعیین دریافت یا عدم دریافت گلوتن باشند. باید توجه داشته باشید که ضمن پیروی از یک رژیم غذایی فاقد گلوتن، تغذیه ی مناسبی هم داشته باشید. زیرا تغذیه ی مناسب نیز به همان اندازه ی نوع غذا، در یک رژیم غذایی مهم می باشد. توجه به برخی از موارد زیر شما را در پیروی از یک رژیم غذایی سالم یاری میکند:

 

میزان چربی : توجه به برچسب غذایی و انتخاب محصولی با میزان چربی کمتر بسیار حائز اهمیت است ؛ زیرا بسیاری از غذاهای فاقد گلوتن ممکن است حاوی چربی بالاتری نسبت به همتای حاوی گلوتن آنها باشند.

 

میزان کلسیم : بهتر است غذاهایی انتخاب شوند که درصد بالاتری از کلسیم را دارا هستند؛ زیرا درد و پوکی استخوان در بیماران سلیاکی رایج است.

 

کنترل وزن : باید توجه داشت که تغییرات رژیم غذایی در ابتدای رژیم با کاهش جذب کالری دریافتی همراه است و در نتیجه میتواند منجر به کاهش وزن شود. همچنین با پیروی از رژیم فاقد گلوتن و بهبود نسبی علائم، لوله گوارش بهبود یافته و میتواند تمام مواد مغذی موجود در غذا را جذب نماید. بنابراین مصرف کالری به همان میزان قبلی میتواند منجر به افزایش غیر عمدی وزن شود.

 

یبوست و اسهال : در صورت جایگزینی برنج سفید به جای آرد گندم، به دلیل کاهش دریافت فیبر غذایی ممکن است یبوست ایجاد شود، همچنین در صورتی که غلات غنی از فیبر به مقدار زیاد در رژیم غذایی مصرف شود، اسهال بروز می کند. 

 

مکمل های ویتامینی مورد نیاز برای سلیاک :

 

زمانی که برای اولین بار در فرد بیماری تشخیص داده شود، تجویز مکمل های ویتامینی و معدنی ضروری است. آسیب وارد شده به سطح روده میتواند منجر به کاهش آهن، کلسیم، فولات وسایر ویتامین های گروه ب شود. ضمن اینکه بسیاری از نان های حاوی گلوتن ، غلات و پاستاها با ویتامین های ب و آهن غنی شده اند، در حالیکه بسیاری از غذاهای فاقد گلوتن فاقد این ها هستند و این نیز میتواند به کمبود ویتامین و مواد معدنی کمک کند. انتخاب مکمل ویتامینی – معدنی فاقد گلوتن حائز اهمیت است و باید این مکمل 100 % نیاز های روزانه را تامین کند. برخی از گروه های غذایی فاقد گلوتن که غنی از مواد مغذی هستند عبارتند از :

 

شیر، ماست، پنیر، بستنی خانگی، ماهی ساردین، ماهی قزل آلا، کلم بروکلی، اسفناج، انواع بادام، انجیر و... که تامین کننده ی کلسیم میتوانند باشند. گروه آجیل ها، انواع گوشت ها، حبوبات، بنشن و... میتواند منبع خوبی برای آهن باشد. همچنین میتوانید برای تامین فولات مورد نیاز بدن از بروکلی، جگر، بنشن، آرد حبوبات، بادام زمینی، گردو، کنجد، تخم آفتابگردان استفاده کنید. از جمله منابع خوب ویتامین ب 12 ، میتوان به جگر، تحم مرغ، شیر، گوشت ماکیان، ماهی و غذاهای دریایی اشاره کرد.

 

تهیه کننده: غزاله شاکری

منابع : کتاب بیماری سلیاک / راهنمای رژیم غذایی فاقد گلوتن / محمد رستمی نژاد

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10513 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ شنبه ۱۱ دي بازدید: 1202 ساعت: 1:45 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
2 جلوگیری از قطع عضو مبتلایان به دیابت با یک راه حل جدید ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
3 ماجرای فوت ۷۰ بیمار دیالیزی/ اصلاح خط تولید و پیگیری قضایی ماجرا ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
4 تولید نسل جدید داروهای درمان سرطان با یک‌دهم قیمت نمونه مشابه خارجی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
5 داروهای گیاهی چینی عوارض جانبی درمان سرطان را کاهش می دهند ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
6 ماجرای کمبود داروی پیوند کلیه/ پاسخ سازمان غذا و دارو ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
7 تاثیر ورزش بر حذف چربی های کبد ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن
8 مروری بر ۳۰ خاصیت بی نظیر خربزه/مصلح خربزه چیست ؟ ۱۴۰۱ سه شنبه ۴ مرداد
9 آنتی بیوتیک ها موجب عفونت قارچی می شوند ۱۴۰۱ شنبه ۲۱ خرداد
10 راهکار اصلی مقابله با درد آرتروز ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۳ ارديبهشت
11 چرا بیماران کووید قارچ سیاه می‌گیرند/ کرونا علت بروز قارچ سیاه نیست ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آبمیوه های مفید برای سلامت قلب کدامند؟ قمه: مصرف آب و عصاره برخی میوه ها و سبزیجات برای س...

  وزن، تحرک و تغذیه عوامل مؤثر در ایجاد پوکی استخوان معاون مرکز تحقیقات استئوپروز گفت: تحرک و تغذیه از ...

  دزدان انرژی را بشناسید لقمه: شناسایی و مقابله با دزدان انرژی کار سختی نیس...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

سفره ایرانی از زبان دکتر حداد عادل سخنرانی دوم دكتر غلامعلی حداد عادل در سلسله سخنرانی های خود با عنوان فرهنگ ایران به موضوع "سفره ایرانی پرداخته است و به صورت اجمالی ابعاد مختلف خورد و خوراک ایرانی را مورد بررسی قرار داده اند.
چه چیزی پوست را پیر می‌‌کند؟ برخی همواره به دنبال کلید جادویی برای داشتن پوستی شاداب هستند غافل از اینکه رعایت برخی نکات ساده و کم خرج مانند خوردن میوه و سبزی تازه و رعایت رژیم غذایی بهترین نسخه‌ای است که می‌توان پیچید.
زندگی سالم با غذای سالم سال‌هاست در كشورهای اروپایی و امریكا پزشكان با روی آوردن به داروهای گیاهی روش سنتی درمان بیماری‌ها را در پیش گرفتند و به این سمت حركت می‌كنند تا عرضه داروهای شیمیایی را كم‌كم از چرخه درمان خارج كنند.
خواص شگفت انگیز کاکائو به دنبال مطالعاتی كه روی تأثیر كاكائو در پیشگیری از حملات قلبی انجام شد، محققین به این نتیجه رسیدند كه خوردن كاكائو با كاهش خطر بیماری‌های قلبی- عروقی مرتبط است.تمامی‌گیاهان، رنگدانه‌هایی دارند كه می‌توانند از بروز بیماریها جلوگیری كنند. مثلاً ماده سولفورافان (Sulforophane) موجود در كلم براكلی، از وقوع سرطان پیشگیری می‌كند و همچنین ماده آلیكین (allicin) در سیر و رنگدانه كپسایسین (capsaicin)درانواع فلفل از حملات قلبی جلوگیری می‌كنند. گیاه كاكائو نیز، مانند سایرغذاهای گیاهی، املاح و مواد آنتی اكسیدان خاص خود را دارد كه باعث كاهش ابتلاء به بیماریهایی مثل بیماری قلبی می‌شود.آنتی اكسیدان قوی موجود در دانه‌ كاكائو، فلاوونوئید است.