تاثیر ورزش بر حذف چربی های کبد


پایگاه خبری لقمه: اغلب به بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی توصیه می شود وزن خود را کاهش دهند، اما انجام این کار دشوار است و زمان زیادی را می طلبد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، محققان گزارش داده‌اند که راهبرد دیگری را یافته‌اند که می‌تواند به کاهش چربی کبد در افراد مبتلا به این بیماری، که تقریباً ۳۰ درصد از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد، کمک کند.

 
متاآنالیز جدید نشان داد که ورزش با شدت متوسط حدود ۱۵۰ دقیقه در هفته، به طور قابل توجهی باعث کاهش چربی کبد در بیماران می شود.
 
دکتر «جاناتان استاین»، محقق ارشد از مرکز پزشکی میلتون در پنسیلوانیا، گفت: «من زمان زیادی را صرف تلاش برای کمک به بهبود زندگی بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی می کنم. در این برهه از زمان، ما هنوز درمان دارویی تایید شده برای این بیماری نداریم.»
 
در حالی که تحقیقات نشان داده بود که ورزش می تواند چربی کبد، آمادگی جسمانی، ترکیب بدن و کیفیت زندگی را بهبود بخشد، میزان مشخصی از ورزش وجود نداشت که این تاثیر را نشان دهد.
 
برای این مطالعه، محققان کاهش نسبی ۳۰ درصدی چربی کبد را که با اسکن MRI اندازه‌گیری می‌شد به‌عنوان بهبود معنی‌دار در نظر گرفتند. سپس، ۱۴ کارآزمایی با مجموع ۵۵۱ نفر مبتلا به کبد چرب غیرالکلی را بررسی کردند.
 
محققان دریافتند که مستقل از کاهش وزن، ورزش ۳.۵ برابر بیشتر احتمال دارد که به این کاهش ۳۰ درصدی در چربی کبد در مقایسه با مراقبت های استاندارد کمک کند.
 
سپس دوز بهینه ورزش را تعیین کردند و دریافتند که ۳۹ درصد از بیمارانی که به مدت ۱۵۰ دقیقه در هفته یا بیشتر ورزش می کردند، در مقایسه با ۲۶ درصد از بیمارانی که کمتر از آن ورزش می کردند، پاسخ درمانی قابل توجهی داشتند.
 
استاین گفت: «شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد ورزش، حتی اگر یک گرم هم وزن کم نکنید، اثرات مفید زیادی دارد.»
 
استاین در ادامه افزود: «یک مثال از ورزش متوسط می تواند پیاده روی سریع باشد که در آن فرد ممکن است شروع به عرق کردن کند اما همچنان می تواند با یک همراه در پیاده روی هم صحبت کند. مثال دیگر دوچرخه سواری سبک است.»
 
چربی در کبد در نهایت منجر به التهاب می شود و می تواند در طول زمان به فیبروز کبدی، سیروز، بیماری کبدی مرحله نهایی یا سرطان کبد تبدیل شود.
 
اینکه چقدر طول می کشد تا رژیم ورزشی کار کند کاملاً مشخص نیست، اما نتایج مطالعات در متاآنالیز از چهار هفته تا یک سال متغیر بود.

 

  

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مدیسن نت

کد: 15125 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن بازدید: 790 ساعت: 12:21 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چربی سوزی با انجام‌ ورزش های استقامتی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 دریافت چربی های گیاهی طول عمر را افزایش می دهد ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
3 آیا مصرف جلبک و بلوبری برای لاغری مجاز است؟ ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ مرداد
4 چگونه غذای سالم بخوریم/ راهکارهای کاهش مصرف نمک و چربی ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
5 هشدار درباره مصرف روغن حیوانی و باور اشتباه مردم ۱۴۰۱ پنج شنبه ۶ بهمن
6 بالا رفتن ریسک نارسایی قلبی با کبد چرب ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ آبان
7 رعایت تعادل در تغذیه بعد از ماه رمضان ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۳ ارديبهشت
8 برخی خواص روغن زیتون که از آنها مطلع نیستید ۱۴۰۰ جمعه ۲۴ دي
9 چربی موجب کاهش ماده خاکستری مغز می‌شود ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۹ مرداد
10 مصرف روزانه تخم مرغ چقدر باید باشد ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۹ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  هر روز شلغم بخورید شاید از مادربزرگ یا بزرگان فامیل شنیده باشید كه با...

  داروهای فشارخون همزمان با این غذاها مصرف نکنید مصرف مواد غذایی فرآوری شده حاوی سدیم برای بیماران ...

  استخوان های سالم می خواهید؟ اینها را بخورید وقتی صحبت از ساختن استخوان های محکم و قوی می شود، ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

دندان های تان را سمباده نزنید اصولا یک خمیردندان باید تا حدودی حاوی مواد ساینده باشد تا بتواند عملکرد مسواک را در تمیز کردن دندان ها بهبود بخشد. ولی مقدار بیش از حد مواد ساینده در خمیردندان ضدجرم، باعث سایش مینا و عاج دندان شده و فرد را با مشکلات متعددی روبرو می کند.
«آب» بلای جان خالق «چالش سطل آب یخ» شد خبر غرق شدن مبتکر «چالش سطل آب یخ» شوک بزرگی برای هواداران و مجریان سطل آب یخ بود. این در حالی است که این چالش به تازگی وارد بعضی کشورها از جمله ایران شده و همچنان در حال گسترش است.
خاصیت‌هایی كه پاستیل ندارد پاستیل از تنقلاتی است كه با شكل‌های متنوع و رنگ‌های فریبنده، بزرگ و كوچك را به خود جذب كرده و گرچه برخی انواع آن طعم خوبی ندارد، اما بافت كش‌سان منحصربه‌فرد آن در زمان جویدن چنان احساس مطلوبی در مصرف‌كننده ایجاد می‌كند كه در همه جنس‌های این محصول نظیر ژله و مارشمالو (نوعی آبنبات اسفنجی) نمی‌توان یافت و این همان عامل اصلی پرطرفدار شدن پاستیل است اما باید بدانیم این قبیل ویژگی‌ها نمی‌تواند دلیل مغذی بودن این محصول باشد.
مضرات نگهداری گوشت چرخ‌کرده در فریزر کسانی که قصد استفاده از گوشت چرخی را دارند، باید گوشت را به صورت تازه به تازه چرخ کنند و حداکثر تا 3 روز آن را داخل یخچال بگذارند.