آیا بیماری های لثه با تغذیه ارتباطی دارد؟


پایگاه خبری لقمه: التهاب، رایج‌ترین بیماری لثه است که به‌ عنوان ورم لثه شناخته شده و در اکثر موارد به دلیل عفونت ایجاد می‌شود، در عین‌حال ثابت شده که بین بیماری‌های لثه و تغذیه ارتباط وجود دارد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، فاطمه شفیعی - کارشناس ارشد تغذیه علوم پزشکی شیراز در خصوص ارتباط بیماری‌های لثه و تغذیه گفت: به نظر می‌رسد ورم لثه به دلیل ایجاد پلاک دندانی (ترکیب محکمی از خرده‌های غذا، بزاق و باکتری) ایجاد می‌شود. همچنین ممکن است در سنین بالاتر در اثر تغییرات هورمونی مربوط به بارداری حاصل شود.

فاطمه شفیعی با بیان اینکه برخی مواد غذایی می‌توانند در این رابطه تاثیر داشته باشند، افزود: پرتقال، گریب فروت، سبزی‌های دارای برگ سبز تیره، انواع توت، هلو و سیب زمینی، منابع مناسبی از ویتامین سی هستند که برای استحکام لثه‌ها اهمیت دارد.

 

این کارشناس ادامه داد: پیاز، سیب و چای مقدار زیادی مواد طبیعی مفید به نام بیوفلانوئید دارند که می‌تواند در سرعت بخشیدن به روند بهبود لثه مفید واقع شود؛ سیر دارای مواد ضد باکتریایی است که به مبارزه با عفونت‌های دهانی کمک می‌کند .

 

وی افزود: غلات کامل (با سبوس و جوانه)، نان‌های سبوس‌دار و عصاره مخمر، دارای اسید فولیک هستند که برای سلامت بافت‌ها موردنیاز است. مصرف غذاهای دارای فولات مانند چغندر، کلم پیچ، اسفناج و حبوبات خطر ایجاد التهاب لثه را کاهش می‌دهند.

 

این کارشناس ارشد تغذیه، اضافه کرد: ماهی ساردین و کیلکا که همراه با استخوان‌شان خورده می‌شوند، منابع عالی ویتامین دی و کلسیم هستند. کمبود ویتامین دی، جذب کلسیم را کاهش داده و می‌تواند در شدت یافتن این بیماری‌ها موثر باشد؛ هویج، انبه، زردآلو و سبزی‌های برگ سبز تیره دارای بتاکاروتن هستند که باعث افزایش میزان ویتامین آ می‌شود، کمبود این ویتامین با خطر بروز بیماری لثه در ارتباط است .

 

شفیعی با اشاره به وجود کلسیم در شیر، ماست، پنیر، شیر سویا و دانه کنجد، گفت: مصرف کافی این ماده معدنی به استحکام استخوان آرواره کمک می‌کند. گوشت، ماهی، غذاهای دریایی، مغزها، دانه‌های روغنی، جوانه گندم و غلات کامل (با سبوس و جوانه) دارای روی هستند. کمبود این ماده معدنی ممکن است بافت لثه را آماده آسیب دیدگی کند. قند، نوشیدنی‌های شیرین، بیسکویت، کیک و انواع شربت باعث افزایش پلاک دندانی می‌شوند و باید در اندازه متعادل مصرف شوند.

 

این کارشناس تغذیه گفت: نوشیدنی‌های دارای گاز کربنیک، غذاهای کنسرو شده و غذاهای فرآوری شده که به آنها فسفات سدیم، فسفات پتاسیم، اسید فسفریک و پلی فسفات اضافه شده باشد، علاوه بر سایر عوارض باعث شدت یافتن بیماری‌های دهان و دندان می‌شوند.

 

شفیعی خاطرنشان کرد: البته مصرف مقداری فسفر برای سلامتی استخوان‌ها و دندان‌ها ضرورت دارد، اما مصرف بیش از اندازه آن می‌تواند نسبت کلسیم به فسفر را تغییر داده و منجر به کاهش کلسیم شود که به نوبه خود ممکن است باعث کاهش استحکام استخوان آرواره و شدت یافتن بیماری لثه شود .

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 10522 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ خرداد بازدید: 2091 ساعت: 12:47 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 جولان بیماری‌های ویروسی در پاییز/ مراقب مهر و آبان باشید ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
2 آیا استفاده از تلفن همراه عامل ابتلا به بیماری قلبی است؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
3 چرا سویه جدید آبله میمونی می تواند خطرناک باشد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
4 شناسایی آبله میمونی در همسایگی ایران/ بهداشت فردی را جدی بگیرید ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
5 کمک روغن ماهی به سالمندان پرخطر در پیشگیری از آلزایمر ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
6 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
7 توصیه‌های سازمان مدیریت بحران تهران برای پیشگیری از تب دنگی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
8 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
9 معرفی 4 گونه جدید بیماری سیب را به دنیا توسط محقق ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
10 درمان پوکی استخوان به لطف تلاش دانش بنیان‌های ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
11 تشخیص آنفلوانزا و سرماخوردگی سخت است ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چرا باید شیرینی و کیک را در خانه پخت؟ حتما می‌دانید كه قند و شیرینی زیاد برای شما بد است...

  سم زدایی بدن با خوراکی در 48 ساعت تعطیلات آخر هفته‌ها تنها برای تمیز کردن خانه نیست،...

  شش توصیه‌ی غذایی برای پیشگیری از دیابت امروزه دیابت افراد زیادی را در سرتاسر جهان گرفتار ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

راهکارهایی برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها پایگاه خبری لقمه: مهم است که رستوران‌ها، شهرداری‌ها و سایر مراجع مربوطه با همکاری و هماهنگی مناسب، برنامه‌ها و راهکارهای موثری را برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها به کار بگیرند.
چطور از میوه‌های عید نگه‌داری کنیم؟ معمولا در ایام عید مردم اقدام به خرید میوه به مقدار زیاد می‌کنند و حتی میوه 13 روز عید را خریداری می‌کنند پس رعایت نکات لازم برای نگه‌داری آنها ضروری است.
مصرف زیاد آسپرین منجر به کوری می‌شود پژوهشگران علوم پزشکی در دانشگاه ویسکانسن آمریکا دریافتند: افرادی که به طور دائم آسپرین را به مدت دست کم ۱۰ سال مصرف می‌کنند؛ با خطر نابینایی و بیماری ماکولا دژنراسیون (Macular degeneration) ‏ روبه رو هستند که با بالارفتن سن در ارتباط است.
جزئیات تهیه پرونده میراث جهانی هگمتانه عضو ارشد تهیه پرونده میراث جهانی هگمتانه درباره روند تهیه این پرونده، چالش‌ها و حاشیه‌های آن و محدوده‌ای که با رأی کمیته میراث جهانی یونسکو در فهرست میراث جهانی ثبت شد، شفاف‌سازی کرد.