تغذیه مناسب در دوران بارداری


پایگاه خبری لقمه: ٤٠هفته باردارى (یا مدت زمان بیشتر) یك دوره ی جادویی است. رعایت كردن شیوه ی زندگی سالم در زمان باردادی،قبل و بعد از آن ، كلیدی برای سلامت مادر و نوزاد است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه،  گام های مهم برای داشتن زندگی سالم شامل  داشتن رژیم غذایی سالم ،رسیدن به وزن مناسب، داشتن فعالیت بدنی منظم، استفاده از مكمل های ویتامین و مواد معدنی كه توسط پزشك توصیه میشود، دوری از الكل و تنباكو و سایر مواد مضر است.

 

مواد غذایی مناسب برای مادر و بچه

مادران نیازمند تنوع غذایی از بشقاب گروه های غذایی هستند.یك رژیم غذایی متعادل همراه تنوع غذایی می تواند زن سالمی را كه دارای مواد مغذی كافی است را برای بارداری آماده كند. سلامت غذا نیز روش مهمی است زیرا زنان در دوران بارداری در معرض خطر مسمومیت هستند.

 

زنان باردار نیازمند رژیم غذایی متعادل هستند،شامل:

 

غلات سبوسدار: نان، غلات، پاستا و برنج قهوه ای.

 

میوه ها: انواع میوه ها، تازه، منجمد یا کنسرو شده بدون قند اضافه شده

 

سبزیجات: خوردن انواع سبزیجات رنگارنگ، تازه، منجمد یا کنسرو شده بدون نمک اضافه شده. از استفاده جوانه خام باید اجتناب شود.

 

پروتئین بدون چربی: پروتئین بدون چربی از گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، لوبیا و نخود، کره بادام زمینی، محصولات سویا و آجیل را انتخاب کنید. زنان باردار باید از خوردن کاشیماهی، کوسه، اره ماهی و شاه ماهی خال مخالی اجتناب كنند.محدود کردن  (آلباکور) ماهی تن تا 6 اونس در هفته.غذاهای بیرون،غذاهای گوشتی و سوسیس باید دوباره گرم شود اگر مصرف می شود.

 

لینیات کم چرب یا لبنیات بدون چربی: اشامل شیر، پنیر و ماست .از استفاده شیر غیر پاستوریزه و برخی از پنیر های نرم که از شیر غیر پاستوریزه تولید میشود  نیز باید اجتناب شود.

 

چربی سالم: غذاهایی مانند آووکادو، آجیل و دانه ها و همچنین روغن های گیاهی از جمله کلزا و روغن زیتون. اسافاده شود. اجتناب از کالری اضافی از قند اضافه شده و چربیهای جامد، که می تواند به افزایش وزن ناسالم منجر شود. کاهش مواد غذایی به طور منطم مانند نوشابه ، شیرینی و تنقلات سرخ شده.

 

ریزمغذی های اساسی برای بارداری سالم

* فولیك اسید: ویتامین ب٩ ریسك تولد نوزاد با نقص طناب عصبی را كاهش می دهد. همه زنان در سنین باروری و خانم های باردار باید روزانه ٤٠٠میكروگرم فولیك اسید دریافت كنند. از منابع غذایی حاوی فولات میتوان به حبوبات، سبزیجات برگ سبز و مركبات اشاره نمود. هم چنین امروزه بسیاری از مواد غذایی نظیر غلات،پاستاها و نان ها نیز غنی سازی ب٩ شده اند.

 

* آهن: فقر آهن یكی از رایج ترین كمبود های ریزمغذی ها طی دوران بارداری است. مادران باردار حداقل به ٢٧میلی گرم آهن در روز نیاز دارند. غذاهایی كه مقادیر بالا تا متوسط آهن را دارند شامل: گوشت قرمز، مرغ و ماهی، غلات غنی شده، اسفناج و بعضی از سبزیجات برگ سبز و دانه ها است. در افراد گیاهخوار و یا مادرانی كه گوشت كافی نمیخورند برای افزایش جذب آهن گیاهی توصیه می شود آنهارا با منبعی غنی از ویتامین c میل كنند.

 

* كلسیم: كلسیم در دوران بارداری كمك به رشد دندان، استخوان، قلب، اعصاب و ماهیچه ها میكند. وقتی مادر باردار كلسیم كافی دریافت نكند، استخوان سازی كودك از كلسیم استخوان های مادر صورت می گیرد. پس مصرف مقادیر كافی كلسیم قبل،حین و بعد از بارداری حائز اهمیت است. میزان كلسیم توصیه شده در دوران بارداری روزانه ١٣٠٠ میلی گرم برای نوجوانان ١٤تا١٨ و ١٠٠٠میلی گرم در روز برای مادران ١٩تا ٥٠ سال است. این بدان معناست كه مصرف حداقل سه بار در روز شیر كم چرب یا بدون چربی، ماست و پنیر، غلات و نوشیدنی های غنی شده با كلسیم لازم و ضروریست.

دكتر یا متخصص تغذیه شما برای اطمینان از اینكه شما مقادیر كافی از ریزمغذی های ذکر شده را دریافت میكنید احتمالا به شما مكمل مولتی ویتامین پری نتال تجویز می نماید.

 

تهیه کننده: نیکی بهرام پور – غزال میرزایی

منبع: ترجمه مقاله Top Tips for Eating Right During Pregnancy از سایت eatright.org

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10523 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ جمعه ۱۷ دي بازدید: 1588 ساعت: 1:47 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توصیه هایی برای تغذیه در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
2 ۶ علامت چرب شدن کبد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
3 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
4 آنچه باید درباره بستنی محبوب ایرانی ها بدانیم ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
5 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
6 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
7 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
8 اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
9 توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
10 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
11 هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  میوه های مفید برای پوست و بدن کدامند؟ یک متخصص پوست و مو با بیان اینکه از میان مواد غذای...

  دشمن مینای دندان را بشناسید استفاده از خوراکی ها و نوشیدنی های اسیدی موجب فرسا...

  افراد چاق، عرق نعنا بخورند/ عسل و آبلیمو معده را قوی می‌کند مدیر انجمن علمی طب سنتی ایران به افرادی که تمایل د...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

میوه ضدچاقی را با پوست بخورید پزشکان در یک آزمایش جدید دریافتند که «اسید اورسولیک» موجود در پوست سیب به افزایش حجم عضلات و چربی مفید قهوه‌ای در موش‌ها کمک می‌کند.
ویژگی‌های یک رستوران استاندارد دكتر آراسب دباغ‌مقدم/متخصص بهداشت موادغذایی
پخت پیتزا در یک آشپزخانه کاملا آنلاین پایگاه خبری لقمه: ساختن یک اپلیکیشن پرطرفدار آرزوی بسیاری از علاقه‌مندان به دنیای آی‌تی و استارت‌آپ است. دنیایی که این روزها می‌توان درآن پیتزای موردعلاقه‌تان را با چند کلیک خودتان درست کنید.
مایکروفر خواص کدام مواد غذایی را از بین می برد مایکروفر یکی از مشهورترین و پر استفاده‌ترین لوازم خانگی در جهان است، نه تنها به دلیل این که به گرم کردن غذا در چند ثانیه کمک می کند، بلکه امکان پخت برخی وعده های غذایی در آب را نیز فراهم می کند. در حقیقت، هنگامی که برخی سبزیجات در این دستگاه پخته می شوند، آنها خواص بیشتری را در مقایسه با روش های پخت دیگر حفظ می‌کنند.