۳۰درصد بازار وارداتی افغانستان در اختیار ایران/ آسیا مهم‌ترین مقصد صادراتی


پایگاه خبری لقمه: مدیرکل دفتر بازرگانی کشورهای آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت قاره آسیا را مهم‌ترین بازار صادراتی ایران دانست و گفت: در حال حاضر حدود ۳۰ درصد از کل بازار وارداتی کشوری چون افغانستان در اختیار ایران قرار دارد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، سید مجتبی موسویان در گفت‌وگویی، اظهار کرد: در حال حاضر بازار واردات کشوری چون افغانستان حدود ۷.۵ میلیارد دلار است که از این رقم حدود ۲.۵ میلیارد دلار سهم کشور ایران بوده و به عبارتی می‌توان گفت که ۳۰ درصد از واردات این کشور از طریق ایران تامین می‌شود.

 

وی در مورد کشور پاکستان هم توضیح داد: در مورد این کشور همسایه با وجود آنکه بازاری ۴۵ میلیارد دلاری برای واردات وجود دارد، تاکنون ایران توانسته ۷۵۰ میلیون دلار از این صادرات را به خود اختصاص دهد، به عبارت دیگر سهم ما از کالاهای وارداتی این کشور حدود سه درصد می‌شود که البته برنامه‌ریزی‌های متعددی برای افزایش این سهم صورت گرفته است.

 

برنامه ریزی برای صادرات پنج میلیارد دلاری به پاکستان

 

مدیرکل دفتر بازرگانی آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ادامه داد: با توجه به جمعیت ۲۰۰ میلیونی کشور پاکستان و بازار خوبی که می‌تواند برای صادرات کشورهای دیگر فراهم کند برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفته تا از طریق مذاکرات تجاری و افزایش اقلام لیست کالاهای تعرفه ترجیحی بتوانیم ظرف پنج سال صادرات به این کشور را تا حدود پنج میلیارد دلار افزایش دهیم.

 

وی افزود: در حال حاضر پاکستان نهمین بازار صادراتی ایران به شمار می‌رود، اما همچنان این امکان وجود دارد که حجم صادرات به این کشور تا چندین برابر افزایش پیدا کند.

 

مدیرکل دفتر بازرگانی کشورهای آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت در ارتباط با ترکیه نیز توضیح داد: حجم مبادلات میان ایران و ترکیه تا قبل از سال ۱۳۹۴ حدود ۱۵ میلیارد دلار بود، اما برای مدتی به حدود ۱۱ میلیارد دلار رسید که این رقم در سال گذشته اندکی افزایش داشت، با این وجود همچنان در حال تلاش هستیم تا حجم مبادلات دو کشور بار دیگر به عدد ۱۵ میلیارد دلار بازگردد. بر همین اساس هماهنگی‌هایی نیز با طرف ترک انجام شده است تا از طریق رفع مشکلات و افزایش تعداد کالاهای اشاره شده در توافق‌نامه تجارت ترجیحی بتوانیم حجم این مبادلات را به ۱۵ میلیارد دلار برسانیم.

 

وی یادآور شد:حجم صادرات غیر نفتی ایران به ترکیه نیز در سال گذشته رقمی معادل سه میلیارد و ۱۷۸ میلیون دلار بوده است.

 

ایران چه صادر می‌کند؟ 

 

موسویان در بخش دیگری از صحبت‌های خود در مورد کالاهایی که عمده صادرات ایران به کشورهای همسایه را تشکیل می‌دهند، اظهار کرد: در مورد کشور افغانستان محصولات غذایی و کشاورزی و مصالح ساختمانی بخش قابل توجهی از صادرات ایران را تشکیل می‌دهد که در کشور پاکستان نیز محصولات صادراتی مشابهت زیادی به افغانستان دارند. در کشور ترکیه نیز محصولات پتروشیمی، کشاورزی و تا حدی مواد غذایی از جمله محصولات کلان صادرات غیرنفتی به شمار می‌روند.

 

مدیر کل سازمان توسعه تجارت همچنین متذکر شد: کشورهای حوزه دفتر آسیا و اقیانوسیه طی سال‌های اخیر در اکثر موارد با افزایش میزان واردات خود از ایران مواجه بوده‌اند و در کشورهای مختلفی مانند ویتنام، تایلند، چین، اندونزی، مالزی، هنگ کنگ و کره حجم واردات کالا از ایران افزایش داشته و تنها در کشور افغانستان طی سال‌گذشته ۱۹۰ میلیون دلار کاهش صادرات داشته‌ایم، با این وجود در مجموع حجم صادرات در این بخش افزایشی قابل توجه داشته است.

 

وی ادامه داد:در سال ۱۳۹۵ حجم صادرات کالا در کشورهای حوزه دفتر آسیا و اقیانوسیه رشدی بیش از هفت میلیارد دلار داشته و از ۱۵.۸ میلیارد دلار به ۲۳.۳ میلیارد دلار رسیده است. با این وجود همچنان امکان افزایش این ارقام وجود دارد و اگر چه ممکن است نتوان در مورد کشوری مانند افغانستان سقف صادرات را افزایش داد، اما در سایر کشورهای این حوزه پتانسل‌های خوبی برای افزایش حجم صادرات وجود دارد و به عنوان مثال در کشوری مانند پاکستان برای رسیدن به سهم پنج میلیارد دلاری در تلاش هستیم.

 

موسویان در عین حال اظهار کرد:در حال حاضر در مجموع از ۴۳ میلیارد دلار صادرات کشور حدود ۲۳ میلیارد دلار یعنی نزدیک به ۵۴ درصد از صادرات به کشورهای آسیایی مربوط می‌شود.

 

وی ادامه داد:پیش از این به دلیل مشکلاتی مانند مسائل بانکی در گسترش روابط تجاری با پاکستان دشواری‌هایی وجود داشت که خوشبختانه این مشکلات تقریبا برطرف شده است و اگر ما بتوانیم هزینه حمل‌ونقل کالا را کاهش دهیم و با ایجاد شراکت بین شرکت‌های منتخب وارد شبکه فروش این کشور شویم می‌توان سهم بیشتری از بازار پاکستان داشت.

 

موسویان همچنین به برگزاری نمایشگاه اختصاصی ایران در کراچی پاکستان اشاره کرد و افزود: برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در ارتباط با این کشور بدین قرار است که در میان مدت با تجارت آزاد و در کوتاه مدت با تعمیق و توسعه فهرست کالاهای موافقتنامه تجارت ترجیحی و افزایش تعداد بازارچه‌های مرزی حجم صادرات را افزایش دهیم.

 

وی در عین حال به وضعیت بازارهای صادراتی ایران در افغانستان اشاره کرد و افزود:سال گذشته در شهرهای مختلف افغانستان نیز شاهد برپایی نمایشگاه‌های متعددی همچون نمایشگاه دستگاه‌های خط تولید سبک در کارگاه‌های کوچک بودیم که این گونه اقدامات می‌توانند گامی موثر در جهت معرفی توانمندی‌های صادراتی کشور در بازار این کشور همسایه باشند.

 

مدیر کل سازمان توسعه تجارت در بخش پایانی صحبت‌های خود در پاسخ به این سوال که با توجه به هدفگذاری رشد ۲۵ درصدی صادرات کشور در سال جاری، کشورهای حوزه دفتر آسیا و اقیانوسیه چه تاثیری می‌توانند داشته باشند، گفت:با توجه به این هدفگذاری کشورهای حوزه دفتر آسیا می‌توانند نقشی مهم در تحقق این میزان رشد داشته باشند، چرا که در حال حاضر از میان ۱۰ کشوری که بازارهای بزرگ صادراتی ایران به شمار می‌روند هفت کشور در قاره آسیا هستند و در نهایت می‌توان گفت آسیا مهم‌ترین مقصد صادراتی ایران به شمار می‌رود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 10586 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۰ خرداد بازدید: 952 ساعت: 12:10 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آمار صادرات کالا از مازندران اعلام شد ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن
2 حجم صادرات گیاهان دارویی از ابتدای امسال تا کنون چقدر بود ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
3 تیغ نرخ ارز برگلوی صنعت غذا ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۴ دي
4 آمادگی ایران برای صادرات ادوات کشاورزی به ازبکستان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
5 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
6 برای میزان کشت و صادرات برنامهای نداریم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۹ آذر
7 صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از آذربایجان‌شرقی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
8 وضعیت صادرات محصولات کشاورزی و غذایی در ۸ ماه اول امسال ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
9 صادرات نان صنعتی ممنوع است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
10 صادراتی موفق به ارزش ۱۲۱ هزار میلیاردتومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
11 رشد ۲۱ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  فرمول بستنی چیست؟ تابستان که می‌شود، سرانه مصرف خوراكی‌هایی مانند بس...

  لیمو ترش مفیدترین دارو برای درمان گلو درد است لیمو ترش از جمله مواد بسیار مفید برای برطرف کردن ب...

  شیرخام نخورید گروهی از متخصصان اطفال در آمریکا هشدار دادند که زن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

موج پنجم کرونا هم از راه رسید/ هشدار برای پایتخت پایگاه خبری لقمه: سرانجام علائم موج پنجم کرونا هم در نقاطی از کشور نمایان شد تا از هم اکنون آماده روزهای سخت بیماری و تکرار تجربه‌های تلخ موج های قبلی باشیم.
ماست، بمب کلسیم کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این‌که ماست یک منبع عالی کلسیم است، افزود: یک بسته 250 گرمی ماست حاوی یک سوم میزان کلسیم لازم روزانه است.
قابل توجه خانم‌هایی که بعد از ازدواج چاق شده‌اند در موارد زیادی مشاهده می کنیم خانم قبل از ازدواج در کنترل وزن و تناسب اندامشان دقت و حساسیت فوق العاده ای دارند؛ اما پس از ازدواج با اضافه وزن زیادی مواجه می شوند و هرگز پی به علت آن نمی برند. در این مطلب به مواردی که موجب این اتفاق می شود، می پردازیم.
تلاش دختران ایرانی برای «باربی شدن» «ممنون، میل ندارم. برنج کم می‌خورم. میلی به گوشت قرمز ندارم. شب‌ها شام نمی‌خورم. به جای پروتئین، سالاد می‌خورم و...» شنیدن این جملات از زبان دختران و زنان ایرانی در سال‌های اخیر به رواج بی‌اشتهایی‌های عصبی و دامن زدن به توهم چاقی میان آن‌ها کمک کرده است. موضوعی که بیش از هر چیز، شاید ریشه در باورها و خرده فرهنگ‌های غلط جامعه داشته باشد و جامعه زنان ایرانی را درگیر مشکلاتی اساسی در زندگی کند.