چرا مصرف روغن کنجد توصیه می شود


پایگاه خبری لقمه: امروزه با توجه به رواج طب سنتی، گرایش مردم به برخی مواد و دانه‌های طبیعی افزایش‌یافته است. یکی از این دانه‌ها که به‌حق، دارای فواید بسیار زیادی است و توسط همه متخصصان تغذیه، مصرف آن توصیه می‌شود، دانه کنجد است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، در این متن طی گفت‌وگو با موسی صالحی، دکترای تغذیه از کانادا با تمام فواید این دانه‌ریز و مغذی آشنا می‌شویم.
 
دانه کنجد از چه ویتامین‌هایی تشکیل‌شده است؟
 
دانه کنجد ازجمله دانه‌های روغنی سرشار از اسیدهای چرب اشباع‌نشده است. ۷۵ درصد دانه کنجد را چربی و پروتئین و کلسیم و ۲۵ درصد آن را مواد معدنی، کربوهیدرات‌ها (قند) و فیبر تشکیل می‌دهند. کنجد همچنین دارای انواع ویتامین، منیزیم، روی، مس و فسفر است. استفاده از کنجد به کاهش خطر سکته قلبی، پیشگیری از سرطان و درمان یبوست کمک می‌کند؛ همچنین برای افزایش توان جنسی در مردان مؤثر است.
 
دانه کنجد چه تأثیری بر پوکی استخوان دارد؟
 
گرچه تصور بر این است که پوکی استخوان اغلب گریبان‌گیر زنان سالمند می‌شود، اما حقیقت این است که مردان سالمند نیز در معرض پوکی استخوان قرار دارند. امروزه مشخص‌شده که بین دریافت کم روی و کمبود املاح معدنی در بدن، با بروز پوکی استخوان در ناحیه لگن و ستون فقرات ارتباط واضحی وجود دارد. به‌دلیل تأثیر روی بر چگالی املاح معدنی استخوان، به مردان سالمند توصیه می‌شود غذاهای غنی از «روی» را به‌طور مرتب در برنامه‌های غذایی خود بگنجانند. کنجد فوق‌العاده غنی از پروتئین است و ارزش غذایی بالایی دارد. هر قاشق غذاخوری کنجد تأمین‌کننده چهارده‌درصد از نیاز روزانه بدن به کلسیم است. مصرف 50 گرم از کنجد، 25درصد از نیاز روزانه به اسیدفولیک را برطرف می‌کند. این دانه منبع آهن گیاهی است که برای رفع خستگی مفید است؛ همچنین مصرف آن برای افرادی که مبتلابه کم‌خونی و فقر آهن هستند می‌تواند مفید باشد.
 
جایگزین‌کردن کنجد و بیسکویت‌های کنجدی به‌عنوان میان‌وعده‌ها بسیار مهم و مصرف 30 گرم از این دانه بسیار مفید است. مصرف یک قاشق غذاخوری کنجد معادل یک واحد چربی است و 45 کیلوکالری انرژی دارد. کنجد نه‌تنها موجب افزایش چربی خون نمی‌شود، بلکه کلسترول بد خون را نیز کاهش می‌دهد؛ همچنین مصرف آن در افرادی که دچار دردهای شدید دوران عادت ماهیانه هستند، سبب کاهش التهاب و شدت انقباض‌های رحمی می‌شود. کنجد در بهبود ترشح هورمون‌های جنسی در زنان یائسه نقشی مؤثر دارد. بررسی‌ها نشان داده‌اند مصرف این دانه در بهبود روند بیماری پارکینسون نیز تأثیرگذار است و به رشد سلول‌های عصبی مرکزی در نوزادان نیز کمک می‌کند و باعث افزایش قدرت بینایی می‌شود؛ به همین دلیل متخصصان تغذیه مصرف آن را به خانم‌های باردار و شیرده توصیه می‌کنند.
 
اشتباه رایج مردم درباره روغن کنجد
 
اما با تعریف غلط و زیانباری که مردم از رنگ سفید و سیاه دارند، کنجد را اگر سفید نکنند برای استفاده در دسترس خانواده قرار نمی‌دهند. کنجد طبیعی و سیاه علاوه‌بر آنکه 54 ماده مغذی دارد، خوشمزه‌تر است. کنجد سفید، بسیاری از مواد مغذی را ندارد و سر سفره ایرانی اگر کنجد باشد، کنجد سفید است که ازنظر مواد مغذی بسیار ضعیف‌تر از کنجد سیاه است.
 
اما داستان اینجا ختم نمی‌شود. متأسفانه ایرانی گندم را باید سفید کند. برنج را باید سفید کند. کنجد را باید سفید کند؛ ولی سفیدی همیشه او را راضی نمی‌کند؛ زیرا در کنجد سفید هنوز مقداری ویتامین باقی‌مانده است. باید باقی‌مانده ویتامین ازبین برود تا غذا با ذائقه ایرانی مناسب درآید. کنجد سفید باید سرخ شود. بوداده شود. حرارت ببیند و سرخ شود. این کنجد بوداده بازهم مقدار زیادی از ویتامین‌ها را ازدست می‌دهد؛ اما کنجد با سفیدشدن و بوداده و سرخ‌شدن هنوز مقداری مواد مغذی، به‌خصوص املاح و اسیدهای آمینه را دارد. ما ایرانیان هنوز راضی نیستیم. باید به‌کلی از مواد مغذی تهی شود. آن را به روغن‌کشی می‌سپاریم. در آنجا چرخ می‌شود. ارده تیره‌رنگی حاصل می‌شود که هنوز مواد مغذی به‌خصوص اسیدهای آمینه را دارد. این روغن تیره است. باید روشن و شفاف شود. همه مواد مغذی باقی‌مانده را صاف می‌کنیم که تنها یک روغن شفاف حاوی سه ماده یعنی اسیدهای چرب غیراشباع باقی بماند و حاصل کارگاه خلقت و تمام زحمات ما به‌عنوان تفاله دورریخته یا خوراک دام شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :نسل فردا

کد: 10634 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ جمعه ۱۷ دي بازدید: 109 ساعت: 11:26 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چگونه تلخی زیتون را بگیریم؟ ۱۳۹۵ شنبه ۱۴ اسفند
2 غذاهایی که ممکن است دلیل اصلی جوش زدنتان باشند ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۱ اسفند
3 سونامی "پوکی استخوان" در راه داریم/روغن خوب نداریم ۱۳۹۵ سه شنبه ۱۰ اسفند
4 درمان های خانگی رفع چین و چروک پیشانی ۱۳۹۵ چهارشنبه ۴ اسفند
5 غذاهایی كه باید از آنها اجتناب كنید! ۱۳۹۵ شنبه ۳۰ بهمن
6 رژیم غذایی مدیترانه ای به سلامت قلب و عروق کمک می کند ۱۳۹۵ پنج شنبه ۲۸ بهمن
7 فواید روغن نارگیل برای پوست ۱۳۹۵ پنج شنبه ۲۸ بهمن
8 بورس کالای ایران شاهد عرضه ۳۰ هزار و ۳۶۸ تن گندم، شکر، ذرت و روغن خام است ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۴ بهمن
9 برای پیشگیری از آسم روغن ماهی مصرف کنید ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۴ بهمن
10 ترکیب انرژی‌زای آب لیموی تازه و روغن زیتون ۱۳۹۵ سه شنبه ۲۸ دي
11 به اسم روغن زیتون صابون به مردم فروخته می شود! ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۷ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  کودکان ماهی بخورند یا نخورند؟ برخی شواهد حاکی از آن هستند که مصرف ماهی طی باردار...

  پنج ماده غذایی که منجر به کاهش تری گلیسرید خون می‌شوند خطرات ناشی از چربی بالا که مرتبط با سنجش سلامتی و ...

  مغز با صبحانه بیدار می‌شود همواره شنیده‌ایم که پزشکان از صبحانه به عنوان مهم‌...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فلفل سیاه تند اما درمانگر بدون شک فلفل سیاه ادویه مورد علاقه همه نیست؛ اما افرادی از این ادویه استفاده می‌کنند و به آن علاقه دارند معتقدند که این ادویه بسیار دوست داشتنی است.
با مصرف نوشابه های رژیمی، در دراز مدت چاق تر می شوید یک عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با هشدارنسبت به اثرات سوء طولانی مدت مصرف نوشابه های رژیمی خاطرنشان کرد:« مصرف نوشابه های رژیمی آستانه چشایی فرد را بالا می برد و فرد تمایل بیشتری به مصرف مواد شیرین پیدا می کند در نتیجه نه تنها موجب کاهش وزن نمی شود بلکه موجب افزایش وزن و به دنبال آن بروز بیماری های متابولیک می شود.»
کدام ماهی برای سبزی پلو ماهی شب عید مناسب‌تر است؟ شما هم برای انتخاب ماهی شب عیدتان تردید دارید و نمیدانید کدام ماهی را بخریم؟ ما شما را برای خرید ماهی شب عیدتان راهنمایی می کنیم.
تنظیم نبض قلب با این خوراکی‌ها قلب یکی از اندام‌های مهم بدن است که اگر اختلالی در فعالیتش ایجاد شود، زندگی مختل یا تمام خواهد شد.

حامیان