افزایش ۶۴ درصدی گوشت قرمز /درجه بندی نرخ گوشت برحسب کیفیت


پایگاه خبری لقمه: گوشت یکی از کالاهای اصلی سبد غذایی خانوار‌ها به شمار می‌رود، اما طی ۴ سال اخیر با رشد ۶۴ درصدی قیمت مواجه بوده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، 

جدول نوسانات قیمت گوشت طی ۴ سال اخیر بیانگر رشد ۶۴ درصدی این کالا است به طوریکه نرخ هر کیلو گوشت از ۲۵ هزارتومان سال ۹۲ به ۴۱ هزار تومان سال جاری افزایش یافت.

 

با وجود آنکه تنها کمتر از سه روز به آغاز ماه رمضان زمان باقی است و تنظیم بازار گوشت به عنوان یکی از کالاهای اصلی سبد غذایی خانوار‌ها به شمار می‌رود نرخ گوشت گوشفندی به طور چشمگیری در بازار افزایش در حال پیشروی است.

 

بررسی میدانی قیمت شقه با گردن ۳۸ هزار و ۸۰۰ تومان، سردست ۳۹ هزار و ۸۰۰ تومان و ران گوسفندی ۴۳ هزار تومان است که قصابان علت این گرانی را کمبود دام در بازار می‌دانند.

 

حال برای اطلاع از آخرین وضعیت قیمت‌ها و دلایل اصلی سیر صعودی قیمت طی ۴ سال اخیر قیمت به سراغ مسئولان مربوطه رفتیم.

 

علیرضا عزیزاللهی مدیر عامل اتحادیه دامداران در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به نوسانات نرخ دام طی ۴ سال اخیر اظهار داشت: نرخ خرید هر کیلو دام زنده درب دامداری تا دو سال گذشته ۱۱ هزار تومان بود و این درحالی است که امسال با افزایش ۴. ۵ الی ۵ هزار تومانی به ۱۶ هزار تومان رسید، که این امر بیانگر افزایش ۴۳ درصدی قیمت است.

 

وی با اشاره به دلایل نوسانات ۶۴ درصدی قیمت گوشت افزود: با خرید دام از دامدار عوامل زیادی تا رسیدن محصول به مصرف کننده نهایی دخیل هستند که درنهایت این عوامل افزایش قیمت را رقم می‌زند.

 

عزیزاللهی ادامه داد: صنعت دامپروری در گذشته مبتنی بر عرصه‌های ملی بود که از این رو خوراک دام هزینه‌ای برای دامدار در بر نداشت و این درحالی است که تغییرشرایط صنعت دامپروری از عرصه‌های ملی به صنعتی مستلزم هزینه خوراک دام است.

 

مدیر عامل اتحادیه دامداران تصریح کرد: با کاهش عرصه‌های مرتعی و جمعیت دام سبک روستایی بدیهی است که به سمت و سوی سیستم‌های دامپروی صنعتی و نیمه صنعتی سوق داده می‌شویم که درنهایت این امر منجر به افزایش ۴۰ درصدی قیمت تمام شده می‌شود.

 

سودجویی دلالان عامل اصلی نوسانات قیمت

 

حسین نعمتی رئیس اتحادیه دامداران در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گفت: در یک مقطعی قیمت گوساله زنده ۳۰ الی ۴۰ درصد کاهش یافت و مجدداً در چند ماه اخیر به نرخ قبلی معادل هر کیلو ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.

 

به گفته وی افزایش نرخ هر کیلو گوساله از ۹ هزار تومان به ۱۲ هزارو ۵۰۰ تومان بیانگر افزایش ۱۲ درصدی قیمت است، چراکه درصورت افزایش ۶۴ درصدی همانند نرخ گوشت، بایستی قیمت گوساله زنده بالاتر از ۱۹ هزار تومان فروخته می‌شد.

 

نعمتی وجود دلالان و عاملین سطح فروشگاه‌ها و سودجویی قصابان را دلیل اصلی نوسانات ۶۴ درصدی قیمت گوشت طی سال‌های اخیر دانست.

 

ضرورت درجه بندی نرخ گوشت برحسب کیفیت

 

منصور پوریان رئیس شورای تأمین کنندگان دام زنده در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی از ثبات نرخ دام زنده تا سال ۹۲ بیان کرد: در نیمه اول سال ۹۳، نرخ هر کیلو دام زنده از ۸ به ۱۰ هزارتومان، سال ۹۴، ۱۳ هزار تومان و امسال به ۱۶ هزار تومان افزایش یافت که این امر تحت تأثیر رشد سالانه نرخ تورم بوده است.

 

وی با اشاره به عوامل مؤثر در افزایش قیمت ۶۴ درصدی نرخ گوشت در بازار افزود: عوامل متعددی نظیر دلال بازی، جلوگیری از کشتار دام در کشتارگاه‌های غیر صنعتی و افزایش هزینه‌های کشتار در نوسانات قیمت گوشت در بازار مؤثر است.

 

پوریان با اشاره به تأثیر درجه بندی گوشت بر جلوگیری از نوسان قیمت در بازار بیان کرد: درجه بندی قیمت برحسب گوشت بز، میش و بره حائز اهمیت است چرا که تأثیر بسزایی در کاهش قیمت دارد از این رو انتظار می‌رود که اتحادیه گوشت گوسفندی هر چه سریع‌تر نسبت به اجرای این امر اقدام نماید.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران جوان

کد: 10706 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۶ خرداد بازدید: 1711 ساعت: 12:48 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قیمت گوشت گوساله در میادین و فروشگاه ها/گوشت تنظیم بازاری وارداتی به زودی به بازار می‌آید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲ ارديبهشت
2 بازار گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
3 آرامش در بازار گوشت مرغ با قیمت هر کیلو ۷۸ هزار تومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
4 صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از آذربایجان‌شرقی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
5 علت توقف واردات گوشت قرمز اعلام شد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۶ مهر
6 قیمت امروز گوشت مرغ هر کیلو ۷۸ هزار تومان ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲ شهريور
7 بیش از ۱۰ تن پودر گوشت غیربهداشتی در الیگودرز توقیف شد ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
8 وزیر جهاد کشاورزی با اعزام ناظرین بهداشتی به کشورهای صادرکننده گوشت موافقت کرد ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۳ تير
9 نحوه قیمت گذاری گوشت قرمز/ آخرین وضعیت بازار ۱۴۰۲ شنبه ۱۰ تير
10 کاهش قیمت تخم مرغ در اثر گرما و داغ بودن قیمت گوشت ۱۴۰۲ دوشنبه ۵ تير
11 یک تن قارچ فاسد در تولیدی سوسیس و کالباس کشف شد ۱۴۰۲ شنبه ۳ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  راهایی برای فرار از آلودگی های هوای تهران پایگاه خبری لقمه:« تهران ما را خواهد کشت» اگر شما ...

  میوه طالبی را همراه غذا مصرف كنید یك متخصص علوم تغذیه در یزد با بیان این كه ویتامین ...

  این میکروب قاتل معده است در صورت عدم درمان، این میکروب 30 درصد عامل سرطان م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اثر چربی های رژیم غذایی بر کیفیت اسپرم رابطه‌ای میان عوامل قابل‌تغییر سبک زندگی مانند تغذیه و توان باروری مردان وجود دارد.
گل سرسبد رژیم لاغری ستاره‌ها چیست؟ هر فنجان قارچ فقط 10 کیلوکالری دارد. این ماده‌ی غذایی چربی ندارد و در عوض منبع خوب اسیدفولیک، پتاسیم، ریبوفلاوین، ویتامین B6، سلنیوم، زینک و فیبرهای غذایی است.
کمیسیون تخصصی پسته در اتاق اصناف شکل گرفت/پسته دامغان خوشه‌ای صادرمی‌شود پایگاه خبری لقمه: خوشه‌های صنعتی باوجود سه دهه قدمت در صنایع کشور، به‌تازگی راه خود را به دامغان و شاخص‌ترین محصول این شهرستان یعنی پسته، بازکرده است.
با این نوشیدنی های تابستانی بدن تان را ایمن کنید کنیداگر از نوشابه، دلستر، ساندیس و انواع آبمیوه‌های رنگارنگ نوشیدنی‌های صنعتی و مصنوعی و سرشار از اسانس بگذریم، آب میوه‌های طبیعی جایگاه ویژه‌ای در بین مردم دارند، به خصوص اگر این میوه به صورت بهداشتی و در منزل هم تهیه شده باشد.