بخش خصوصی را درگیر جشن جهانی نوروز کنید


پایگاه خبری لقمه: رئیس سازمان میراث‌فرهنگی و گردشگری اظهار کرد: باید بخش خصوصی را در زمینه جشن جهانی نوروز درگیر کنیم، این بخش آمادگی همکاری با سازمان میراث فرهنگی را دارد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، زهرا احمدی‌پور که در جلسه‌ هم‌اندیشی جشن جهانی نوروز صحبت می‌کرد، با اشاره به گسترش حوزه جغرافیایی نوروز به عنوان یک اثر ثبت جهانی شده با مشارکت ۱۲ کشور گفت: باید برای نوروز ۹۶ برنامه مدونی داشته باشیم، از سوی دیگر دولت نیز در بحث جشن جهانی نوروز حمایت‌های لازم را دارد.

 

او تاکید کرد: نوروز یک پیام اعتدال است، که این پیام می‌تواند در منطقه در راستای کاهش ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی گام بردارد.

 

احمدی‌پور با اشاره به این نکته که با در نظر گرفتن شرایط، بررسی و جمع‌بندی دیدگاه‌ها می‌توان محورهایی را از نوع برنامه گرفته تا هماهنگی‌های بین دستگاهی برای بحث جشن جهانی نوروز مشخص کنیم، بیان کرد: باید توزیع نوروز را به صورت کشوری در نظر گرفت و نوروزگاه‌ها را با هم مرتبط کرد. همچنین می‌توان نشست‌هایی را به صورت منطقه‌ای در این ۱۲ کشور با عنوان پیوست‌های فرهنگی نوروز برگزار کرد.

 

او با تاکید بر این‌که با توجه به زمان کمی که تا نوروز داریم باید با مدیریت زمان در این زمینه برنامه‌ریزی کنیم، افزود: در زمینه برنامه‌ریزی برای جشن جهانی نوروز در کارگروه نوروز ۹۶ منشور حقوق شهروندی و سفر امن مد نظر قرار گرفت و بر اساس آن برنامه‌ریزی شد.

 

معاون رئیس‌جمهور اضافه کرد: بخش خصوصی تا حدودی در حوزه گردشگری وارد شده است، اما برای آن‌ها برنامه‌ای نداریم، بنابراین باید با تعریف برنامه مشخص بخش خصوصی را در این زمینه درگیر کنیم، چون بخش خصوصی آمادگی همکاری در این زمینه با سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری را دارد.

 

او با تاکید بر این‌که می‌توان از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کرد، چون این مسئله برای بخش خصوصی نیز منفعت به همراه دارد: ادامه داد: باید بتوانیم این ایده‌ها را به برنامه تبدیل کنیم و همزمان با تقسیم کار بین بخش‌ها و نهادهای مختلف دولتی، سمن‌ها و بخش خصوصی را در مسئله مداخله دهیم و از ظرفیت آن‌ها استفاده کنیم.

 

برای نوروز جریان‌سازی کنید

 

علی مرادخانی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در جسله هم‌اندیشی جشن جهانی نوروز گفت: موضوع اصلی در بحث جشن جهانی نوروز، اشتراکات میراث ناملموس است. این میراث بیشتر به بحث آیین‌ها می‌پردازد. در نتیجه می‌توان با کار پژوهشی در این حوزه و بررسی مشترکات فرهنگی کشورهای مختلف برای موضوع نوروز جریان‌سازی کرد.

 

او با تأکید بر این نکته که اگر این مشترکات بررسی شوند، قطعا به نتایج خوبی دست پیدا می‌کنیم، افزود: چون ایران دبیرخانه جهانی نوروز است باید اساس کار را بر مشترکات فرهنگی قرار دهیم و با استفاده از همه‌ی پژوهشگران منطقه برنامه‌هایی تعریف و هر کدام از کشورهای درگیر در مسئله نوروز را متولی یکی از این برنامه‌ها کنیم و مجموعه‌ای از وظایف مشخص و بین کشورها تقسیم کرد.

 

مرادخانی نوروز را محل و جریانی برای وقایع منطقه دانست و گفت: در حوزه فرهنگ می‌توان راه‌هایی پیدا کرد که وفاق بیشتری بین کشورها ایجاد شود.

 

به اعتقاد او باید در بحث نوروز، صدا و سیما به عنوان یک رسانه جریان‌ساز کمک کند تا این موضوع در سطح ملی بررسی شود.

 

«جایزه نوروز» برگزار کنیم

 

ابراهیم رحیم‌پور، معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه گفت: می‌توان نوروز را به نحوی برگزار کرد که تعارضات کشورهای همراه با مسئله نوروز منطقه به حداقل برسد. رئیس‌جمهور نیز بارها از استفاده ظرفیت‌های نوروز و برنامه‌ریزی برای آن‌ها استقبال کرده اما متاسفانه تا کنون از ظرفیت‌های بی‌شماری که در این حوزه داریم، استفاده نشده است.

 

او افزود: باید امسال بحث جشن جهانی نوروز را گسترده‌تر دنبال کنیم، چون توریسم نوروز می‌تواند ظرفیت‌های اقتصادی بیشماری را فراهم آورد.

 

رحیم‌پور پیشنهاد کرد: جایزه‌ای به نام «جایزه نوروز» ترتیب داده شود و در آن به بهترین کتاب، رساله یا کار پژوهشی در بحث نوروز و آئین‌ها و میراث معنوی شبیه به نوروز جایزه اهدا شود.

 

برای «توسعه گردشگری نوروز» تلاش کنیم

 

محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز در این جلسه گفت: نوروز که به عنوان یکی از بزرگ‌ترین پرونده‌های میراث ناملموس جهان در یونسکو با همراهی ۱۲ کشور ثبت شد، ظرفیت‌های بی‌نظیری دارد و در همه‌ی این ۱۲ کشور به‌جز هند و پاکستان یک جشن ملی است.

 

به اعتقاد او می‌توان از ظرفیت ثبت جهانی نوروز استفاده و زمینه‌ای برای توسعه گردشگری نوروز ایجاد کرد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 10736 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ سه شنبه ۵ بهمن بازدید: 1640 ساعت: 2:21 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بازار گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
2 «نوروز» با حضور علی نصیریان کلید خورد/ یک رئالیسم جادویی درباره نوروز ۱۴۰۲ دوشنبه ۵ تير
3 دومین سفره افطار در قدس بر روی دیوارنگاره های تهران اکران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ فروردين
4 محدودیتی در عرضه سیب و پرتقال نداریم/ عرضه تا خرداد ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ فروردين
5 آشنایی با نکات تغذیه‌ای رمضان نوروزی ۱۴۰۲ دوشنبه ۷ فروردين
6 پلمپ ۶۱۲ مرکز غیر بهداشتی در طرح سلامت نوروزی ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۸ اسفند
7 استقبال نوروزی موزه ویکتوریا و آلبرت لندن با غذاهای ایرانی ۱۳۹۹ جمعه ۲۹ اسفند
8 سفرهای نوروزی موج جدید کرونا را در پی خواهد داشت/واکسن ایرانی از روسی برتر و رایگان است ۱۳۹۹ دوشنبه ۱۸ اسفند
9 مواجهه مردم با خرید شب عید چگونه است/ توزیع کالاها توسط کاسبان امین ۱۳۹۹ دوشنبه ۱۸ اسفند
10 ۴۴۵۰ تیم بازرسی وزارت بهداشت ناظر عملکرد رستورانها ۱۳۹۷ چهارشنبه ۱۵ اسفند
11 ظریف: از زبان فرهنگ نوروز بگوییم با سلطه‌گری صلح فراهم نمی شود ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  هویج بستنی یا فالوده بستنی؟ در این روزهای گرم وقتی تشنه می‌شویم، حاضریم از هر ...

  تا فرصت دارید هلو بخورید! هلو میوهٔ آبدار و خوشمزهٔ تابستانی است که در بازار...

  مبتلایان به میگرن از خوردن این میوه پرهیز کنند مصرف موز می‌تواند سردرد‌های میگرنی را در مبتلایان ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

9 توصیه سرآشپز برای خوش‌ طعم کردن گوشت اگر می خواهید از طعم گوشتی که پخته اید لذت ببرید حتما این مطلب را بخوانید.
آیا خوردن میوه چربی خون را بالا می برد؟ درباره میوه‌ها پرسش‌های زیادی پرسیده می‌شود این‌که میوه و سبزی را چه زمانی از روز بخوریم که بیشترین نفع را از ویتامین‌ها و املاح معدنی آن ببریم؟ آیا هرچه بیشتر میوه بخوریم مواد مغذی بیشتری جذب بدنمان می‌شود؟ این‌که می‌گویند زیاده‌روی در مصرف میوه‌ها باعث افزایش تری‌گلیسیرید خون می‌شود صحت دارد؟ آیا می‌شود میوه و سبزی را جایگزین وعده شام کرد؟ چرا می‌گویند میوه را زود قاچ نکنید؟
سبزی فریزری بهتر است یا خشک شده؟ متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند روزانه حداقل پنج سهم میوه و سبزیجات باید در سبد غذایی افراد قرار بگیرد چرا که این مواد غذایی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری را به بدن می‌رسانند. البته هر چند وقت یک‌بار اخباری مبنی بر آلودگی سبزیجات به دلیل آبیاری با آب‌های آلوده یا کودهای غیراستاندارد مطرح می‌شود و کارشناسان از مردم می‌خواهند مثلا در تهران سبزیجات مصرف نکنند.
هزینه ماهانه یارانه و کالابرگ برای دولت چقدر است؟ پایگاه خبری لقمه: معاون امور رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تشریح اقدامات دولت برای حمایت از مادران باردار و کودکان تا 5 سال، گفت: ماهانه 32 هزار میلیارد تومان در قالب یارانه و کالابرگ هزینه می‌شود.