ارتباط مصرف چای با پوکی استخوان


پایگاه خبری لقمه: تــراكم معــدنی اســتخوان در ارزیــابی پــوكی اســتخوان و میزان خطر شكستگی های مربوطه نقش اساسی دارد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه ، پوكی استخوان یا كـاهش تـراكم معدنی استخوان، به عنوان مهمترین فاكتور خطر شكستگی، به ویژه در زنـان مسن به شمار می رود.  از طرفی شیوه ی زندگی كه دربرگیرنده میزان فعالیت فیزیكی، سیگاركشیدن، مصرف الكل و رژیم غذایی میباشد نیز بـا تـراكم معدنی استخوان در ارتباط است از جملـه نوشـیدنی هـایی كـه بـه طـور گسـترده درسراسر جهان در رژیم غذایی افراد مصرف می شود چای و قهوه می باشد. بررسی های متعددی اثرات منفی قهوه و ارتباط  کافئین با تراکم معدنی استخوان را ارزیابی کرده اند.اما تحقیقات مختلف نشان می دهد که چای ممکن است به علت دارا بودن ترکیبات فیتو استروژن و یا فلوراید باعث افزایش تراکم معدنی استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان شود.

 

نتایج مطالعات استئوپروز در مدیترانه نشان داد نوشیدن چای با یک کاهش 30 درصدی خطر شکستگی لگن در مردان و زنان بیش از 50 سال همراه می باشد.

 

مطالعـات اخیـر نشـاندهنـده یـك ارتبـاط مستقیم میان مصرف چای و جلـوگیری از كـاهش تـوده اسـتخوان ناشـی از افزایش سن میباشد این مطالعات نشان میدهد تركیبات موجـود در چـای میتواننـد از طریـق افـزایش تـراكم معـدنی اسـتخوان باعـث كـاهش خطـر شكســتگی و نیــزبــا حمایــت از فعالیــتهــای استئوبلاســتی و ســركوب فعالیت های استئوکلاستی سبب بهبود سلامت استخوانها شوند 

 

آمریکایی ها این طور بیـان كردنـد كـه مصـرف روزانه چهار فنجان چای یا بیشتر باعث افزایش تراكم معدنی استخوان در تمام بدن و مصرف روزانه 3-2 فنجان چای در روز باعـث افـزایش تـراكم معـدنی استخوان در ناحیه کمر می شوند.

 

پلی فنل موجود در چای احتمالا از طریق تاثیرات شبه استروژنی یا کاهش اکسیداتیو و یا به وسیله تغییر بیان ژن تراکم معدنی استخوان را حفظ می کند.فلانویید موجود در چای ممکن است از طریق افزایش بیان ژن های استئوژنیک و یا کامل کردن فرآیند معدنی شدن در سلول های بنیادی مزانشیمی موجود در مغز استخوان سبب افزایش تراکم معدنی استخوان شود.هم چنین ثابت شده است بعد از مصرف چای غلظت فیتواستروژن در خون بالا می رود و در طول روز بالا می ماند و اثرات مثبت آن بر روی استخوان حفظ می شود.

 

نتیجه گیری:

فیتواستروژن موجود در چـای ممكـن اسـت باعـث اثـرات مثبـت روی تـراكم معدنی استخوان مخصوصـاً در سـنین بعـد از یائسـگی شـود . ولـی ایـن اثـرات خفیـف اسـتروژنی چـای در زنـان قبـل از سـن یائسـگی كـه سـطوح بـالایی از استروژن را دارند قابل توجه نمی باشد.

 

نویسنده: سارا حاج قاسم

منابع:

Kim KS, Moon HJ, Choi CH, et al. The frequency and risk factors of colorectal adenoma in health-check-up subjects in South Korea: Relationship to abdominal obesity and age. Gut Liver 2010; 4(1): 36-42. 4. Kahi CJ, Rex DK, Imperiale TF. Screening, surveillance and primary prevention for colorectal cancer: A review of the recent literature. Gastroenterology 2008; 135(2): 380-99. 5. Singh PN, Fraser GE. Dietary risk factors for colon cancer in a low-risk population. Am J Epidemiol 1998; 148(8): 761-74. 6. Wakai K, Hirose K, Matsuo K, et al. Dietary risk factors for colon and rectal cancers: A comparative case-control study. J Epidemiol 2006; 16(3): 125-35. 7. Ravasco P, Monteiro-Grillo I, Marqués Vidal P and Camilo ME. Nutritional risks and colorectal cancer in a Portuguese population. Nutr Hosp 2005; 20(3): 165-72.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10852 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ يکشنبه ۸ اسفند بازدید: 1272 ساعت: 12:33 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 درمان پوکی استخوان به لطف تلاش دانش بنیان‌های ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
2 هزینه ۴۰۰ میلیون دلاری پوکی استخوان برای ایران ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۸ مهر
3 راهکارهای مبارزه با پوکی استخوان‌ ۱۳۹۸ پنج شنبه ۳۰ خرداد
4 کاهش روی و بروز کم خونی در زنان باردار/ آسم و ام اس در کمین زنان و مردان ۱۳۹۶ شنبه ۱۴ بهمن
5 پیشگیری از پوکی استخوان با رژیم غذایی سرشار از مواد معدنی ۱۳۹۶ پنج شنبه ۹ آذر
6 مواد غذایی سرشار از کلسیم برای کودکان ۱۳۹۶ پنج شنبه ۴ آبان
7 آیا مصرف کلسیم بعد از یائسگی ضروری است؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر
8 ۴ زنگ خطر که شما را از پوکی استخوان با خبر می‌کند! ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور
9 چگونه از پوکی استخوان و سرطان‌ پیشگیری کنیم ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ شهريور
10 ویتامین دی ؛ فواید و شیوه های جبران کمبود آن ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور
11 پوکی استخوان را چگونه درمان کنیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  با مصرف مداوم گوجه فرنگی خو را در برابر سکته مغزی بیمه کنید کسانی که خون آن‌ها حاوی بالا‌ترین سطوح لیکوپن بوده...

  میوه ای که تمرکز را زیاد می‌کند تحقیقات علمی جدید نشان می دهد که مصرف نارگیل تمرکز...

  هویج بستنی یا فالوده بستنی؟ در این روزهای گرم وقتی تشنه می‌شویم، حاضریم از هر ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نکاتی کلیدی برای پخت سالم ترین و خوشمزه ترین کباب ها لقمه: بیشتر خانواده های ایرانی به بیرون رفتن علاقه زیادی دارند، رفتن به طبیعت و درست کردن غذاهایی مانند کباب است اما اینکه بهترین، سالم ترین و خوشمزه ترین روش برای پخت انواع کباب چیست، سوالی است که در ادامه با اشاره به نکته هایی کوتاه و کاربردی به آن پاسخ خواهیم داد ...
نوشیدن آب گرم و رفع سوء هاضمه کارشناسان بهداشت و تغذیه، روش‌های درمانی مانند نوشیدن آب گرم را برای درمان سوءهاضمه موثر می‌دانند.
با چربی های تیره به آسانی لاغر شوید! تا همین اواخر ، دانشمندان گمان نمی کردند که افراد بزرگسال دارای این نوع چربی باشند . بلکه تنها تصور می شود نوزدان برای حفظ گرمای بدن دارای چنین نوع چربی هستند و بعدها با شکل گرفتن ماهیچه های بیشتر این نوع چربی از بین می رود. اما تحقیقات اخیر ثابت کرده که بیش از نیمی مردان زنان دارای این نوع چربی می باشند.
آیا چاشنی های ترش لاغر کننده اند؟ لیمو ترش، آب نارنج، آبغوره و سرکه چاشنی های مفیدی هستند که می توان آنها را جایگزین نمک کرد.