گران‌ترین مواد غذایی دنیا کدامند؟


قارچ کیلویی 3میلیون تومان، هندوانه کیلویی 9 میلیون تومان و قهوه فنجانی 150 هزارتومان...! این قیمت‌های نجومی با نرخ تورم 30سال آینده به دست نیامده‌اند.

به گزارش لقمه، همین حالا که این مطلب را می‌خوانید، مردمی در گوشه و کنار دنیا هستند که مایحتاجشان را با این نرخ‌های عجیب و غریب معامله می‌کنند! رقم‌های غیرعادی برای کمیاب‌ترین خوراکی‌های دنیا.

گران‌ترین قارچ دنیا، قارچی به نام ترافل سپید است که هر کیلوگرم آن بیش از 10 هزار دلار امریکا می‌ارزد. این قارچ‌های بزرگ که قطرشان به 12 سانتی متر و وزنشان به نیم‌کیلو می‌رسد، زیرزمینی هستند و برای پیدا کردن‌شان از سگ‌های آموزش دیده کمک می‌گیرند.

 

ترافل سفید

فقط در چهار نقطه از ایتالیا و یکی از شبه جزایر کرواسی پیدا می‌شود و پرورش آنها در آزمایشگاه‌ها با شکست مواجه شده بنابراین تنها راه دسترسی به این قارچ‌ها، پیدا کردن منابع خودرو آنها است. ترافل سفید در تهیه انواع سس‌ها و روغن‌های معطر و البته در صنایع داروسازی کاربرد دارد. البته پای این قارچ گران‌قیمت به جز صنایع غذایی و داروسازی، به عالم سیاست هم باز شده! امسال یک شهروند ایتالیایی به مناسبت پیروزی باراک اوباما در دور دوم ریاست جمهوری‌اش یک کیلو قارچ ترافل سفید به او هدیه داد.

گفته می‌شود گونه‌ای از این قارچ‌ها در مراتع شهرستان طارم استان زنجان و قسمت‌هایی از آذربایجان شرقی، بین جلفا و مرند هم دیده شده است.

 

طلای سرخ ایران


اما از قارچ‌های ترافل سفید ایرانی که چشم‌پوشی کنیم، در فهرست گران‌ترین مواد غذایی دنیا یک خوراکی ایرانی دیگر هم به چشم می‌خورد: «زعفران سرخ ایران». زعفران ایران مرغوب‌ترین زعفران دنیا است که هر کیلوگرم از آن بین 4 تا 5 هزار دلار قیمت دارد. برای تهیه هرکیلوگرم زعفران بیش از 450 هزار پرچم از حدود 150 هزار گل زعفران باید به صورت دستی جدا و سپس خشک شود. ضمن این که گل زعفران فقط 3هفته در سال دوام دارد که برای چیدن آن نیاز به تلاش شبانه‌روزی و مستمر است.

 


عجیب‌ترین قهوه دنیا

اگر طرفداران گران‌ترین قهوه دنیا می‌دانستند بلک ایوری محبوبشان دقیقا چطور به دست می‌آید، شاید برای پرداخت 1100پوند در ازای هر کیلوگرم از این قهوه کمی تردید می‌کردند! قهوه بلک ایوری که در شمال تایلند تهیه می‌شود در واقع قهوه عربی است که طی یک فرایند عجیب به مرغوب‌ترین قهوه دنیا تبدیل می‌شود. در این فرایند دانه‌های قهوه به همراه برنج و سبزیجات به فیل‌ها خورانده می‌شوند و بعد از 15 تا 30 ساعت، از مدفوع فیل بازیابی و وارد چرخه تولید می‌شوند. این قهوه تنها در تایلند، مالدیو و اوبوظبی به فروش می‌رسد و یک فنجان از آن، حداقل 50 دلار قیمت دارد. طعم این قهوه بسیار لطیف و فاقد تلخی معمول قهوه‌هاست که به دلیل شکستن پیوندهای پروتئینی دانه قهوه در مجاورت با اسید معده فیل به وجود آمده است.

قهوه کوپی لواک هم یکی دیگر از قهوه‌های گران‌قیمت دنیا است که به همین شیوه فراوری می‌شود اما به جای فیل، این بار پای گربه نخل آسیایی در میان است. هر فنجان از این قهوه 33 تا 100دلار قیمت دارد.

  

صبحانه‌ای با شیر الاغ


گران‌ترین پنیر جهان محصولی از شیر الاغ است که توانسته در رقابت با پنیر شیر گاو هلندی جلو بیفتد و با قیمت 1255 دلار برای هر کیلوگرم به فروش برسد. این پنیر از شیر الاغ‌های بلگراد، پایتخت صربستان به دست می‌آید و برای تهیه هر کیلوگرم از آن 25 لیتر شیر الاغ نیاز است. طعم پنیر الاغ شبیه پنیر بز اما قوی‌تر و کم‌چرب‌تر از آن است.


 

12سال در انتظار سرکه

سرکه بالزامیک اصیل هم یکی دیگر از گران‌ترین مواد غذایی دنیا است که هر بطری آن بین 100 تا 300 دلار قیمت دارد. این سرکه باید حداقل 12 سال در بشکه‌های چوبی بماند تا طعم مرغوب خود را پیدا کند. در تهیه این سرکه انگورها را در بشکه ریخته و تحت شرایط خاصی نگهداری می‌کنند و هر سال انگورها را به بشکه‌های کوچک‌تر انتقال داده تا زمانی که شربتی غلیظ و تیره رنگ از انگورها به جا بماند. سرکه بالزامیک اصیل برخلاف نمونه‌های صنعتی آن، طعمی شیرین دارد که حتی برای ریختن روی دسر هم مناسب است.

 

هندوانه سیاه

هندوانه سیاه ژاپنی با طعم شیرین‌تر و بافت تردتر و پوست محکم‌تری که نسبت به هندوانه‌های معمولی دارد، توانسته است لقب گران‌ترین میوه آسیایی را از آن خود کند. این‌گونه از هندوانه کم‌محصول است و هر سال حدود 65 عدد از آن برداشت می‌شود که هر کیلوگرم از آن بیش از 3هزار دلار قیمت دارد!

 

 


نقل از :مهر

کد: 2559 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۸ آذر بازدید: 5957 ساعت: 9:57 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برخورد قاونی با گران‌فروشان/قیمت مرغ تغییر نمی کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
2 سه واریزی مهم که باید تا پایان سال منتظرشان باشیم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
3 بازار گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
4 افزایش 5.5 دلاری قیمت جهانی روغن در یک رو ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
5 صادراتی موفق به ارزش ۱۲۱ هزار میلیاردتومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
6 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
7 آیا گرانی نان به تهران هم می رسد؟/ تغییر قیمت نان از سوی استاندارها ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۵ مرداد
8 چرایی افزایش قیمت محصولات لبنی/ عرضه لبنیات در غرفه‌های میادین میوه و تره بار تهران ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۷ تير
9 کاکائو گران‌تر از همیشه ۱۴۰۲ جمعه ۹ تير
10 وزارت جهاد با گرانفروشی مرغ شدیدا برخورد‌ می‌کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ خرداد
11 تورم باز هم به قند و شکر و گوشت و مرغ رسید ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تصفیه یونهای آب برای قلب مضر است یک متخصص تغذیه گفت: ‌‌آبهایی که توسط تصفیه‌کننده‌ه...

  چه کسانی وقتی به رستوران می‌روند، سالاد نخورند! یك سازمان پشتیبانی از مصرف كننده در آلمان هشدار دا...

  نسخه طب سنتی برای دیابتی‌ها یک محقق طب سنتی گفت: «رزماری و پونه کوهی حاوی ترکی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

دیابتی ها داروی گیاهی مصرف کنند یا نه؟ رئیس انجمن دیابت ایران با بیان اینکه«استفاده از داروهای گیاهی برای کنترل دیابت را توصیه نمی کنیم چرا که هنوز یک مطالعه علمی در این زمینه انجام نگرفته است.» گفت:«داروهای گیاهی باید به صورت طولانی مدت و به مقدار زیاد مصرف شود تا اثرات خود را داشته باشد و به دلیل اینکه نمی دانیم این داروها چه عوارضی را برای بیماران به دنبال خواهند داشت مصرف آن را توصیه نمی کنیم.»
نقش تغذیه در کنترل و بهبود شرایط پس از سکته سکته مغزی یکی از بیماری‌هایی است که گاهی بدون علامت خاصی بروز می‌کند و به‌طور ناگهانی نمایان می‌شود. برای همین هم بسیاری از افراد می‌خواهند با شیوه‌های پیشگیری از آن آشنا شوند.
بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل پایگاه خبری لقمه: با توجه به تنوع فرهنگ‌ها و مناطق در ایران، هر روستا و منطقه می‌تواند غذاهای محلی خاصی داشته باشد. غذاهایی که در منوی هیچ رستورانی مشابهش یافت نمی شود و خوردن آن می‌تواند تجربه بی‌نظیری باشد. نکته ی اصلی اینجاست که برای مزه کردن غذاهای خاطره انگیز بهتر است رستوران های جذاب را رها کرده و مانند محلی ها غذا بخورید. بهترین غذاها در مقصدی که به آن سفر می کنید آنهایی هستند که مردم همان منطقه می خورند.
قابل توجه خانم‌هایی که بعد از ازدواج چاق شده‌اند در موارد زیادی مشاهده می کنیم خانم قبل از ازدواج در کنترل وزن و تناسب اندامشان دقت و حساسیت فوق العاده ای دارند؛ اما پس از ازدواج با اضافه وزن زیادی مواجه می شوند و هرگز پی به علت آن نمی برند. در این مطلب به مواردی که موجب این اتفاق می شود، می پردازیم.