گران‌ترین مواد غذایی دنیا کدامند؟


قارچ کیلویی 3میلیون تومان، هندوانه کیلویی 9 میلیون تومان و قهوه فنجانی 150 هزارتومان...! این قیمت‌های نجومی با نرخ تورم 30سال آینده به دست نیامده‌اند.

به گزارش لقمه، همین حالا که این مطلب را می‌خوانید، مردمی در گوشه و کنار دنیا هستند که مایحتاجشان را با این نرخ‌های عجیب و غریب معامله می‌کنند! رقم‌های غیرعادی برای کمیاب‌ترین خوراکی‌های دنیا.

گران‌ترین قارچ دنیا، قارچی به نام ترافل سپید است که هر کیلوگرم آن بیش از 10 هزار دلار امریکا می‌ارزد. این قارچ‌های بزرگ که قطرشان به 12 سانتی متر و وزنشان به نیم‌کیلو می‌رسد، زیرزمینی هستند و برای پیدا کردن‌شان از سگ‌های آموزش دیده کمک می‌گیرند.

 

ترافل سفید

فقط در چهار نقطه از ایتالیا و یکی از شبه جزایر کرواسی پیدا می‌شود و پرورش آنها در آزمایشگاه‌ها با شکست مواجه شده بنابراین تنها راه دسترسی به این قارچ‌ها، پیدا کردن منابع خودرو آنها است. ترافل سفید در تهیه انواع سس‌ها و روغن‌های معطر و البته در صنایع داروسازی کاربرد دارد. البته پای این قارچ گران‌قیمت به جز صنایع غذایی و داروسازی، به عالم سیاست هم باز شده! امسال یک شهروند ایتالیایی به مناسبت پیروزی باراک اوباما در دور دوم ریاست جمهوری‌اش یک کیلو قارچ ترافل سفید به او هدیه داد.

گفته می‌شود گونه‌ای از این قارچ‌ها در مراتع شهرستان طارم استان زنجان و قسمت‌هایی از آذربایجان شرقی، بین جلفا و مرند هم دیده شده است.

 

طلای سرخ ایران


اما از قارچ‌های ترافل سفید ایرانی که چشم‌پوشی کنیم، در فهرست گران‌ترین مواد غذایی دنیا یک خوراکی ایرانی دیگر هم به چشم می‌خورد: «زعفران سرخ ایران». زعفران ایران مرغوب‌ترین زعفران دنیا است که هر کیلوگرم از آن بین 4 تا 5 هزار دلار قیمت دارد. برای تهیه هرکیلوگرم زعفران بیش از 450 هزار پرچم از حدود 150 هزار گل زعفران باید به صورت دستی جدا و سپس خشک شود. ضمن این که گل زعفران فقط 3هفته در سال دوام دارد که برای چیدن آن نیاز به تلاش شبانه‌روزی و مستمر است.

 


عجیب‌ترین قهوه دنیا

اگر طرفداران گران‌ترین قهوه دنیا می‌دانستند بلک ایوری محبوبشان دقیقا چطور به دست می‌آید، شاید برای پرداخت 1100پوند در ازای هر کیلوگرم از این قهوه کمی تردید می‌کردند! قهوه بلک ایوری که در شمال تایلند تهیه می‌شود در واقع قهوه عربی است که طی یک فرایند عجیب به مرغوب‌ترین قهوه دنیا تبدیل می‌شود. در این فرایند دانه‌های قهوه به همراه برنج و سبزیجات به فیل‌ها خورانده می‌شوند و بعد از 15 تا 30 ساعت، از مدفوع فیل بازیابی و وارد چرخه تولید می‌شوند. این قهوه تنها در تایلند، مالدیو و اوبوظبی به فروش می‌رسد و یک فنجان از آن، حداقل 50 دلار قیمت دارد. طعم این قهوه بسیار لطیف و فاقد تلخی معمول قهوه‌هاست که به دلیل شکستن پیوندهای پروتئینی دانه قهوه در مجاورت با اسید معده فیل به وجود آمده است.

قهوه کوپی لواک هم یکی دیگر از قهوه‌های گران‌قیمت دنیا است که به همین شیوه فراوری می‌شود اما به جای فیل، این بار پای گربه نخل آسیایی در میان است. هر فنجان از این قهوه 33 تا 100دلار قیمت دارد.

  

صبحانه‌ای با شیر الاغ


گران‌ترین پنیر جهان محصولی از شیر الاغ است که توانسته در رقابت با پنیر شیر گاو هلندی جلو بیفتد و با قیمت 1255 دلار برای هر کیلوگرم به فروش برسد. این پنیر از شیر الاغ‌های بلگراد، پایتخت صربستان به دست می‌آید و برای تهیه هر کیلوگرم از آن 25 لیتر شیر الاغ نیاز است. طعم پنیر الاغ شبیه پنیر بز اما قوی‌تر و کم‌چرب‌تر از آن است.


 

12سال در انتظار سرکه

سرکه بالزامیک اصیل هم یکی دیگر از گران‌ترین مواد غذایی دنیا است که هر بطری آن بین 100 تا 300 دلار قیمت دارد. این سرکه باید حداقل 12 سال در بشکه‌های چوبی بماند تا طعم مرغوب خود را پیدا کند. در تهیه این سرکه انگورها را در بشکه ریخته و تحت شرایط خاصی نگهداری می‌کنند و هر سال انگورها را به بشکه‌های کوچک‌تر انتقال داده تا زمانی که شربتی غلیظ و تیره رنگ از انگورها به جا بماند. سرکه بالزامیک اصیل برخلاف نمونه‌های صنعتی آن، طعمی شیرین دارد که حتی برای ریختن روی دسر هم مناسب است.

 

هندوانه سیاه

هندوانه سیاه ژاپنی با طعم شیرین‌تر و بافت تردتر و پوست محکم‌تری که نسبت به هندوانه‌های معمولی دارد، توانسته است لقب گران‌ترین میوه آسیایی را از آن خود کند. این‌گونه از هندوانه کم‌محصول است و هر سال حدود 65 عدد از آن برداشت می‌شود که هر کیلوگرم از آن بیش از 3هزار دلار قیمت دارد!

 

 


نقل از :مهر

کد: 2559 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۸ آذر بازدید: 6661 ساعت: 9:57 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افشاگری رئیس قوه قضائیه درباره گرانی برنج | پشت پرده احتکار لو رفت ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
2 قیمت نان‌ تهرانی ها ۳۰ تا ۵۲ درصد افزایش یافت ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
3 تهران در مسیر تبدیل به قطب گردشگری سلامت؛ صدور مجوز برای ۱۰ دفتر خدمات درمانی خارجی ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
4 علوفه هست، عجله نکنید! / هشدار وزیر به دامداران درباره کشتار زودهنگام ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
5 یک نانوا و یک بستنی‌فروش محکوم به شلاق و زندان شدند ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۲ تير
6 قیمت محصولات لبنی دوباره افزایش یافت ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
7 جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۹ خرداد
8 چرا شکر بیش از یک ماه است که توزیع نشده+ جدول قیمت کالاها ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ خرداد
9 انتقاد رئیس اتاق اصناف تهران از گرانی نان ۱۴۰۴ سه شنبه ۷ خرداد
10 آقای معاون برنج ایرانی نزدیک ۳۰۰ هزار تومان؛ همچنان انکار می‌کنید؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت
11 سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  از سفره یک بار مصرف استفاده نکنید در صورت ریختن غذا در سفره حتما آن را به طور کامل ب...

  10 نکته تغذیه سالم برای افراد بالای 65 سال پایگاه خبری لقمه: انتخاب غذای سالم هوشمندانه ترین ...

  آشنایی با ویتامین k از این گذشته ویتامین K در مقابله با التهاب‌های مرب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

انجیر بسیار چاق کننده است اگر می خواهید چاق شوید با گنجاندن این ماده غذایی در وعده های اصلی تان می توانید وزن خود را افزایش دهید.
چگونه 100 سال عمر ‌کنیم؟ «الهی پیر شی مادر!» حتما شما هم بارها و بارها این دعا را از زبان مادربزرگ‌ها و مادرها شنیده‌اید. همه دوست دارند که عمر طولانی و در سلامت کامل داشته باشند. اما هر کسی این بنیه را ندارد.
انقلاب رنگی در صنایع غذایی شکلات جزو پرطرفدارترین خوراکی‌ها بین بچه‌ها و حتی بزرگ‌ترهاست. در میان انواع شکلات‌ها، آبنبات‌ها،‌ تافی‌ها و دراژه‌های شکلاتی (اسمارتیزها) رنگ‌هایی زنده‌تر و تندتر دارند و مصرف‌کننده را به این فكر می‌اندازند که نکند از مواد و رنگ‌های غیرمجاز برای تهیه آنها استفاده شده باشد!
این فست فودهای آمریکایی را تحریم کنید شاید مردم آمریکا چاق ترین مردم دنیا باشند، ولی بدان معنا نیست که بازار آنها در انحصار فست فود باشد. فست فودهای زنجیره ای آمریکایی از جمله پیتزا هات، کی اف سی و مک دونالدز در نقاطی غیر از آمریکا غذاهایی ارائه می دهند که آمریکایی ها در کشور خودشان نمی توانند بخورند.