نگاهی متفاوت به غذا با بازخوانی سریال آشپزی
وقتی غذا، دراماتیک می شود!


پایگاه خبری لقمه: سریال آشپز باشی و فیلم های همچون ماهی ها عاشق می شوند و مهمان مامان، حرفه و كنش آشپزی را عمق بخشیده و اعتبار بیشتری داده و به مخاطب می آموزد كه غذا خوردن صرفا در جویدن و بلعیدن نیست و ظرافت ها و ظرفیت های هنری و زیبایی شناختی هم دارد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه ، همیشه این قصه و شخصیت ها نیستند كه به متن اصلی فیلم یا سریال تبدیل می شوند یا داستان را پیش می برند گاهی حواشی سوژه و پیرنگ های آن نیز كاركرد های دراماتیك پیدا كرده و به متن و مركزیت درام تبدیل می شوند .

 

یکی از نمونه های موفق و مصداق این سخن می تواند سریال آشپزباشی باشد که سالها پیش از تلویزیون پخش شد. درباره آشپزباشی و تركیب ملودرام و طنزی كه در آن مشهود است و اساسا قصه ای كه روایت می كند تحلیل و نقدهای زیادی می تواند داشت اما در این یاداشت فقط می خواهم به حاشیه هایی توجه كنم كه در این سریال تا سطح سوژه اصلی و به مثابه متن برجسته شده و سویه دراماتیك یافته است و آن هم خود «آشپزی» که به عنوان یك كنش، دلپذیر است .

 

علاوه بر داستانی كه در سریال روایت می شود و جذابیت های نهفته در آن و البته امتیازاتی كه سریال به لحاظ بازیگری و تصویربرداری دارد، آشپزخانه به عنوان لوكیشن اصلی و آشپزی به مثابه یك هنر است . نگاه هنرمندانه و ظریف محمد رضا هنرمند به این مهارت و حرفه، تصویر جذاب و زیباشناسانه‌ای از آشپزی به نمایش گذاشته است كه هم اشتهای مخاطب را باز می كند و هم نگاه او را به آشپزی و غذا خوردن ارتقاء می بخشد .

در واقع در اینجا آشپزی از یك وظیفه، شغل و امر روزمره به یك هنر و رفتار زیبایی شناسانه بدل می شود و تاثیر نگرش هنری بر یك كنش روزمره می توان در آن مشاهده كرد.

 

اكبر آقا سر آشپز (پرویز پرستویی) آنقدر با شوق و سلیقه و ظرافت دست به آشپزی می زند كه انسان علاوه بر اینكه بر سر شوق می آید میل به آشپزی نیز در او برانگیخته می شود. در یكی از قسمت هایی كه او برای منوچهر، ماهی طبخ می كند، آنقدر استادانه و هنرمندانه این كار را انجام می دهد كه حتی كسانی كه از ماهی خوششان نمی آید نیز، نظرشان در باره این غذا عوض می شود .

 

محمد رضا هنرمندان توانسته است به درستی از این مساله و فرایند آشپزی و خود آشپزخانه به عنوان لوكیشن اصلی در جهت ساختار و زبان دراماتیك قصه، استفاده كند و علاوه بر روایت آن، غذا و آ شپزی را به عنوان یك هنر به ما معرفی نماید. نمونه ای دیگر از این كار را در فیلم « ماهی ها عاشق می شوند» علی رفیعی دیده بودیم كه در آنجا نیز كارگردان انواع غذاها و عمل آشپزی را در قاب بندی زیبایی از دوربین به تصویر كشید كه شاید مخاطبان پیش از این به آن توجه نداشتند.

 

این دو فیلمساز ثابت كردند كه عناصر مختلف و متعددی در روایت سینمایی وجود دارند كه در كنار قصه و فیلمنامه و بازیگر و تكنیك های فنی، می تواند در جذابیت و زیبایی اثر نقش مهمی داشته باشند. نگارنده معتقد است سریال آشپز باشی و فیلم های همچون ماهی ها عاشق می شوند و مهمان مامان، حرفه و كنش آشپزی را عمق بخشیده و اعتبار بیشتری داده و به مخاطب می آموزد كه غذا خوردن صرفا در جویدن و بلعیدن نیست و ظرافت ها و ظرفیت های هنری و زیبایی شناختی هم دارد.

 
نویسنده: سید رضا صائمی

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 11004 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۳۱ ارديبهشت بازدید: 1366 ساعت: 12:31 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برنده عصر جدید نقاشی اش را در آشپزخانه شروع کرد ۱۳۹۸ جمعه ۱ شهريور
2 آشپزخانه مرکزی «ابوتراب 2» در نجف افتتاح شد ۱۳۹۷ جمعه ۳۱ فروردين
3 چگونه دستگاه گریل را تمیز کنیم؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ آذر
4 نکات مهم در طراحی دکوراسیون آشپزخانه ایرانی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
5 نکاتی مهم برای طراحی و بازسازی آشپزخانه ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۶ آذر
6 آشپزخانه عشق Love’s Kitchen ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
7 آشپزخانه امروزی داشته باشید ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
8 ترکیب رنگهای مناسب برای دکوراسیون زیبا ۱۳۹۶ پنج شنبه ۳۰ شهريور
9 تزیین دکوراسیون آشپزخانه کوچک، با رنگ‌های شاد ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ شهريور
10 مدل های شیک و متنوع دکوراسیون آشپزخانه ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور
11 کاهش سایز دور کمر با روش های تغذیه ای خانگی ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  کاهش سیستم ایمنی بدن و انرژی با حذف گوشت از برنامه غذایی یک عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور هشدار ...

  رب‌های گوجه فرنگی غیر مجاز خانگی با نگهدارنده فراوان پایگاه خبری لقمه: مدیر آزمایشگاه غذا و داروی دانشگ...

  مکمل یاری در سرطان،از علم تا جدال پایگاه خبری لقمه: بیش از ٨٠درصد بزرگسالان مبتلا به...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

۱۰ عادت نادرست که مانع از هضم غذا می‌شود پایگاه خبری لقمه: آیا بعد از هر وعده‌ی غذایی احساس سنگینی زیاد می‌کنید؟ معده‌تان آتش می‌گیرد؟ بدتر از همه این که دچار یبوست یا اسهال می‌شوید؟ اینها جزو شایع‌ترین مشکلات گوارشی هستند که در اکثر موارد به عادت‌های بد خودمان مربوط می‌شوند.
وقتی هتل‌ها سنگ تمام می‌گذارند/ میهمان‌نوازی از VIPها در كنار افراد عام، افراد خاصی هم وجود دارند كه در نزدیكی و یا با فرسنگ‌ها فاصله از ما زندگی می‌كنند. افراد عام و خاص همواره در كنار یكدیگر مطرح می‌شوند و شاید بتوان گفت یكی از دلایلی كه این دو گروه را از هم متمایز می‌كند، نیازهای این افراد است.
با دمنوش‌های گیاهی به جنگ آنفلوآنزا بروید پایگاه خبری لقمه: هیچ نوشیدنی مثل یک دمنوش خوشمزه و داغ، حال آدم سرماخورده را دگرگون نمی‌کند. با دمنوش‌های گیاهی به جنگ سرماخوردگی و آنفلوآنزا و عوارض شایع زمستان بروید.
خوردنی های خواب آور کدامند؟ غذاهایی که میل می کنید، می توانند به شما احساس انرژی یا کسالت و خواب آلودگی بدهند. در واقع خوردن یک وعده غذایی ممکن است از شما یک فرد پر انرژی بسازد و غذای دیگری شما را خسته و خواب آلوده کند. اثرات اصلی مواد غذایی را می توان به محتویات آنها نسبت داد و اینکه چگونه بدن ما نسبت به آنها واکنش نشان می دهد.