نگاهی متفاوت به غذا با بازخوانی سریال آشپزی
وقتی غذا، دراماتیک می شود!


پایگاه خبری لقمه: سریال آشپز باشی و فیلم های همچون ماهی ها عاشق می شوند و مهمان مامان، حرفه و كنش آشپزی را عمق بخشیده و اعتبار بیشتری داده و به مخاطب می آموزد كه غذا خوردن صرفا در جویدن و بلعیدن نیست و ظرافت ها و ظرفیت های هنری و زیبایی شناختی هم دارد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه ، همیشه این قصه و شخصیت ها نیستند كه به متن اصلی فیلم یا سریال تبدیل می شوند یا داستان را پیش می برند گاهی حواشی سوژه و پیرنگ های آن نیز كاركرد های دراماتیك پیدا كرده و به متن و مركزیت درام تبدیل می شوند .

 

یکی از نمونه های موفق و مصداق این سخن می تواند سریال آشپزباشی باشد که سالها پیش از تلویزیون پخش شد. درباره آشپزباشی و تركیب ملودرام و طنزی كه در آن مشهود است و اساسا قصه ای كه روایت می كند تحلیل و نقدهای زیادی می تواند داشت اما در این یاداشت فقط می خواهم به حاشیه هایی توجه كنم كه در این سریال تا سطح سوژه اصلی و به مثابه متن برجسته شده و سویه دراماتیك یافته است و آن هم خود «آشپزی» که به عنوان یك كنش، دلپذیر است .

 

علاوه بر داستانی كه در سریال روایت می شود و جذابیت های نهفته در آن و البته امتیازاتی كه سریال به لحاظ بازیگری و تصویربرداری دارد، آشپزخانه به عنوان لوكیشن اصلی و آشپزی به مثابه یك هنر است . نگاه هنرمندانه و ظریف محمد رضا هنرمند به این مهارت و حرفه، تصویر جذاب و زیباشناسانه‌ای از آشپزی به نمایش گذاشته است كه هم اشتهای مخاطب را باز می كند و هم نگاه او را به آشپزی و غذا خوردن ارتقاء می بخشد .

در واقع در اینجا آشپزی از یك وظیفه، شغل و امر روزمره به یك هنر و رفتار زیبایی شناسانه بدل می شود و تاثیر نگرش هنری بر یك كنش روزمره می توان در آن مشاهده كرد.

 

اكبر آقا سر آشپز (پرویز پرستویی) آنقدر با شوق و سلیقه و ظرافت دست به آشپزی می زند كه انسان علاوه بر اینكه بر سر شوق می آید میل به آشپزی نیز در او برانگیخته می شود. در یكی از قسمت هایی كه او برای منوچهر، ماهی طبخ می كند، آنقدر استادانه و هنرمندانه این كار را انجام می دهد كه حتی كسانی كه از ماهی خوششان نمی آید نیز، نظرشان در باره این غذا عوض می شود .

 

محمد رضا هنرمندان توانسته است به درستی از این مساله و فرایند آشپزی و خود آشپزخانه به عنوان لوكیشن اصلی در جهت ساختار و زبان دراماتیك قصه، استفاده كند و علاوه بر روایت آن، غذا و آ شپزی را به عنوان یك هنر به ما معرفی نماید. نمونه ای دیگر از این كار را در فیلم « ماهی ها عاشق می شوند» علی رفیعی دیده بودیم كه در آنجا نیز كارگردان انواع غذاها و عمل آشپزی را در قاب بندی زیبایی از دوربین به تصویر كشید كه شاید مخاطبان پیش از این به آن توجه نداشتند.

 

این دو فیلمساز ثابت كردند كه عناصر مختلف و متعددی در روایت سینمایی وجود دارند كه در كنار قصه و فیلمنامه و بازیگر و تكنیك های فنی، می تواند در جذابیت و زیبایی اثر نقش مهمی داشته باشند. نگارنده معتقد است سریال آشپز باشی و فیلم های همچون ماهی ها عاشق می شوند و مهمان مامان، حرفه و كنش آشپزی را عمق بخشیده و اعتبار بیشتری داده و به مخاطب می آموزد كه غذا خوردن صرفا در جویدن و بلعیدن نیست و ظرافت ها و ظرفیت های هنری و زیبایی شناختی هم دارد.

 
نویسنده: سید رضا صائمی

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 11004 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۳۱ ارديبهشت بازدید: 3596 ساعت: 12:31 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 لهستان هم سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۶ فروردين
2 برگزاری نمایشگاه لوازم خانگی و تجهیزات آشپزخانه در اهواز از ۲۰ لغایت ۲۴ آذرماه ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
3 جزئیاتی از اسکان و طبخ غذای ایرانیان در مدینه ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۱ خرداد
4 همه چیز درباره نورپردازی آشپزخانه ۱۴۰۲ دوشنبه ۴ ارديبهشت
5 دلیل گلاره عباسی برای نامگذاری فصل های مختلف کتابش با نام غذاها ۱۴۰۰ دوشنبه ۱۵ آذر
6 مراحل نظافت آشپزخانه در خانه تکانی ۱۳۹۹ سه شنبه ۱۹ اسفند
7 کشف لوازم آشپزخانه قاچاق به ارزش ۸ میلیارد ریال ۱۳۹۹ دوشنبه ۱۶ تير
8 برنده عصر جدید نقاشی اش را در آشپزخانه شروع کرد ۱۳۹۸ جمعه ۱ شهريور
9 آشپزخانه مرکزی «ابوتراب 2» در نجف افتتاح شد ۱۳۹۷ جمعه ۳۱ فروردين
10 چگونه دستگاه گریل را تمیز کنیم؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ آذر
11 نکات مهم در طراحی دکوراسیون آشپزخانه ایرانی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کمبود آب چه بر سر انسان می‌آورد؟ یک متخصص تغذیه گفت: کلیه فرآیندهای بدن و تمام واکن...

  10 روش طبیعی برای درمان سرفه پایگاه خبری لقمه: اگر سرفه تان بیش از یک هفته طول ...

  اطلاعیه و هشدار وزارت بهداشت برای تب کریمه کنگو پایگاه خبری لقمه: طبق اعلام روابط عمومی سازمان دام...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

هر قرص را چه موقع باید خورد؟ بسیاری از ما مجبوریم برای پیشگیری یا درمان خود هر روز دارو بخوریم اما آیا می‌دانید هر دارویی را باید در زمان مناسبش در روز مصرف كرد؟ تحقیقات نشان داده خوردن داروها در زمان نادرست نه تنها اثر آنها را كم می‌كند بلكه در بعضی موارد ممكن است برای بدن مضر باشد. برای مثال خوردن داروهایی مانند داروی درمان آرتروز، پوكی استخوان یا سوزش معده در زمان مناسب می‌تواند تاثیر شگفت‌انگیزی روی میزان اثر آنها داشته باشد و زمان بهبود شما را به‌طور چشمگیری كاهش دهد.
دو عامل بروز سرطان روده شناخته شد تحقیقات اخیر محققان دانشگاه جورجیا نشان می دهد که عدم مصرف فیبر کافی در رژیم غذایی و مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک، مهمترین عوامل بروز سرطان روده هستند.
زیتون سبز بخوریم یا زیتون سیاه؟ برای همراهی با غذا دوست دارید زیتون سیاه میل کنید یا زیتون سبز؟! شاید زیتون سبز کمی تکراری شده و زیتون سیاه به‌دلیل سر و شکلی که دارد، زیبا‌تر باشد! اما به نظر شما متخصصان تغذیه کدام زیتون را توصیه می‌کنند؟ زیتون رنگ‌شده نخورید!
انواع سرکه و خواص آنها سرکه به عنوان یک ضدعفونی‌کننده از زمان بقراط که در سال‌های 377 تا 460 قبل از میلاد می‌زیست، به کار می‌رفت.