صادرات آب به جای محصولات کشاورزی/ الگوی کشت مشکل قانونی دارد


پایگاه خبری لقمه: عضو هیئت‌مدیره صندوق بیمه کشاورزی ضمن بیان اینکه در حال حاضر در بحث الگوی کشت با مشکل قانونی روبرو هستیم، تصریح کرد: برخی محصولات نیاز اصلی کشور است اما برخی دیگر چنین نبوده و حتی در زمره محصولات صادراتی قرار می‌گیرد که در این صورت ما در حقیقت صادرات آب را انجام می‌دهیم.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، نیاز علی ابراهیمی پاک - رئیس سابق سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین - در گفت‌وگویی، با بیان اینکه بیش از ۲۵۰ هزار هکتار اراضی آبی کشاورزی در استان قزوین وجود دارد، اظهار کرد: بخشی از این اراضی به کاشت محصولاتی چون ذرت علوفه‌ای، چغندرقند، گوجه‌فرنگی، خربزه، هندوانه، محصولات سبزی و صیفی که به آب بسیار نیاز دارد، اختصاص پیدا می‌کند.

 
ابراهیمی پاک گفت: محصولات بهاره به دلیل آنکه برای کشت آن از آب‌های موجود استفاده می‌شود، آب‌بر است.
 
وی افزود: وقتی برای آبیاری کشت محصولات آب‌بر از آبیاری قطره‌ای و یا آبیاری نوین استفاده شود، بی‌شک میزان آب استفاده‌ شده بسیار کاهش خواهد یافت.
 
این کارشناس حوزه کشاورزی تصریح کرد: برخی محصولات نیاز اصلی کشور و استان است اما برخی دیگر چنین نبوده و حتی در زمره محصولات صادراتی قرار می‌گیرد که در این صورت ما در حقیقت صادرات آب را انجام می‌دهیم.
 
رئیس سابق سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین یادآور شد: باید سطح زیر کشت محصولاتی چون گوجه‌فرنگی، هندوانه و خربزه به‌اندازه‌ای باشد که نیاز و مصرف داخل را تأمین کند.
 
عضو هیئت‌مدیره صندوق بیمه کشاورزی بیان کرد: از سوی دیگر باید تمام محصولات را در دستور کشت خود در استان داشته باشیم تا هم به رشد اکولوژی منطقه و هم به بهره‌وری خاک کمک کند که برای رسیدن به این هدف باید الگوی کشت را مورد توجه قرارداد.
 
ابراهیمی پاک با تأکید بر اینکه در الگوی کشت تمامی این موارد مورد توجه قرار می‌گیرد، اضافه کرد: در صورت رعایت الگوی کشت بی‌شک کشت و تولید هر محصولی به نفع کشور تمام خواهد شد.
 
وی یادآور شد: در حال حاضر در بیشتر مناطق کشور با بحران کم‌آبی روبرو هستیم؛ لذا باید قانون رعایت الگوی کشت توسط وزارت کشاورزی مصوب شود.
 
رئیس سابق سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه در حال حاضر در بحث الگوی کشت با مشکل قانونی روبرو هستیم، تصریح کرد: باید از کشاورزان برای کشت محصولات کلیدی حمایت شود و حتی گاه برخی به سبب عدم رعایت الگوی کشت جریمه شوند تا توازن لازم در منطقه ایجاد شود.
 
وی اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات موجود در استان بحث چاه‌های غیر مجاز و استفاده بیش‌ از اندازه از منابع آبی است به‌گونه‌ای که در سال ۱۳۹۵ حدود ۳۵ درصد مازاد بر نیاز از آب‌های موجود در استان استفاده می‌شود.
 
ابراهیمی پاک گفت: اگر چاه‌های غیرمجاز بسته و تعیین تکلیف شود میزان آبی که در استان استفاده می‌شود به نصف خواهد رسید که بی‌شک در صورت ادامه این روند بعد از پنج سال دشت قزوین به شکل اصلی خود بر خواهد گشت.
 
عضو هیئت‌مدیره صندوق بیمه کشاورزی بیان کرد: باید بعد از تصویب قانون الگوی کشت منطقه به منطقه موردبررسی قرار گیرد تا بر اساس شرایط آن نوع محصول برای کشت اعلام شود.
 
رئیس سابق سازمان جهاد کشاورزی در پایان خاطرنشان کرد: به‌ اندازه کافی تحقیقات و پژوهش‌های لازم انجام‌شده و باید نتیجه آن عملیاتی شود تا شاهد رفع مشکلات و پیشرفت باشیم.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :ایسنا

کد: 11166 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۹ تير بازدید: 2091 ساعت: 10:35 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 حضور ۴۳۰ شرکت داخلی و خارجی در نمایشگاه نهاده های کشاورزی ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۸ دي
2 چگونگی کنترل اثر خشکسالی بر میزان تولیدات کشاورزی ۱۴۰۱ جمعه ۹ ارديبهشت
3 سبزی و صیفی هایی با طعم آب آلوده ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان
4 هیچ محدودیتی برای ارائه تسهیلات به گلخانه‌ها نداریم ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر
5 اجرای طرح ابرسانی در ۳۰هزارهکتار از دشت سیستان تاسال۹۷ ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور
6 نیاز هزاران میلیارد تومانی برای کاهش پرت آب ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور
7 ارائه تسهیلات برای سردخانه و ایجاد صنایع تبدیلی ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ شهريور
8 ضرورت حمایت دولتی از حوزه کشاورزی/مکانیزه کردن سیستم آبیاری مزارع ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ شهريور
9 صرفه جویی 102 میلیون متر مکعبی آب کشاورزی با اجرای عملیات آب و خاک ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد
10 پیش بینی حدود 33هزار میلیارد ریال برای اجرای آبیاری نوین در اراضی کشاورزی ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۵ مرداد
11 پیش‌بینی ۳۳۰۰ میلیارد تومان برای توسعه آبیاری نوین ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۸ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چه کسانی نباید بستنی یخی بخورند؟ بستنی‌ها دو گروه شیری و یخی دارند. بستنی‌های یخی ا...

  اسیدهای چربی که خود چربی سوزند! این اسیدهای چرب با تغییر در آنزیم هایی که باعث چرب...

  سرکه سیب و تسکین سرفه‌های خشک نتایج برخی از پژوهش‌ها نشان داده است سرکه سیب برای...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

افزایش خطر کرونا هندی/ جزییاتی از تردد شبانه شب‌های قدر پایگاه خبری لقمه: علیرضا رئیسی ضمن تشریح وضعیت بیماری کرونا در کشور، درباره وضعیت جدید شهرها، ویروس کووید هندی و برنامه واکسیناسیون توضیحاتی ارائه کرد.
تـغـذیـه قـدیمی‌هـا 4 غـلط دارد گذشت زمان بر نوع خوراک ما هم تأثیر گذاشته و نسل امروز نباید از باورهای بسیار قدیمی درباره غذا خوردن پیروی کنند؛ باورهایی که اشاره‌ای به مهم‌ترین آن‌ها خواهیم داشت.
میگرن و رابطه آن با چاقی/ رژیم لاغری میگرن مطالعات جدید پزشکان نشان می‌دهد که بین عارضه چاقی و ابتلا به سردردهای مکرر میگرنی ارتباط وجود دارد.
همه چیز در مورد سوپ و سرماخوردگی معمولا در فصول سرد سال تمایل افراد به مصرف غذاهای گرم مانند سوپ افزایش می‌‌یابد و بیشتر خانواده‌ها سوپ رقیق، سبک و با هضم آسان را برای درمان سرماخوردگی مفید می‌دانند و از این رو در این فصول پرسش‌های سوپی زیادی مطرح می‌شود. این‌که آیا سوپ جوجه یا سوپ پای مرغ برای سرماخوردگی مفید است؟