صرفه جویی 102 میلیون متر مکعبی آب کشاورزی با اجرای عملیات آب و خاک


پایگاه خبری لقمه: ظرفیت آب صرفه جویی شده با اجرای عملیات آب و خاک در اراضی کشاورزی در تیر ماه امسال 102 میلیون و 280 هزار متر مکعب بوده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، از وزارت جهاد کشاورزی، براساس اعلام معاونت آب و خاک، در تیر ماه سال جاری با اجرای سیستم ها آبیاری تحت فشار در سطح 12 هزار و 247 هکتار 53 میلیون و 890 هزار متر مکعب و با احداث شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی در سطح 14 هزار و 568 هکتار 14 میلیون و 570 هزار متر مکعب آب در بخش کشاورزی صرفه جویی شده است.

 
در تیرماه امسال سطح انتقال آب با لوله یک هزارو 365 کیلومتر و احداث و بهسازی کانال های آبیاری عمومی سه هزارو 850هکتار بوده که در نتیجه آن به ترتیب 20 میلیون و 480 هزار متر مکعب و سه میلیون و 850 هزار متر مکعب اب صرفه جویی شده است.
 
بنابراین گزارش، در نتیجه تجهیز و نوسازی چهار هزارو 447 هکتار اراضی مدرن نیز 6 میلیون و 230 هزار متر مکعب آب و با تجهیز و نوسازی 610 هکتار اراضی شالیزاری، 850 هزار متر مکعب آب در بخش کشاورزی صرفه جویی شده است.
 
در مدت یاد شده در یک هزارو 718 هکتار اراضی، عملیلت زهکشی زیر زمینی صورت گرفته که صرفه جویی دو میلیون و 410 هزار متر مکعب آب در پی داشته است.
 
با اجرای برجام به نظر می رسد از آغاز برنامه ششم توسعه بتوانیم با تجهیزات و سرعت بیشتری طرح را پیش ببریم و سالیانه 600 هزار هکتار از این سامانه در کشور عملیاتی شود.
طبق برنامه ریزی صورت گرفته سال گذشته قرار بود سامانه آبیاری تحت فشار در 200 هزارهکتار زمین، اجرا شود که با تخصیص 500 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی (که 200 میلیون دلار آن دریافت شده است) و همچنین 2 هزار و 400 میلیارد ریال از تبصره بودجه اسناد خزانه فعالیت ها پیش می رود.
 
همچنین 6 هزار و 500 میلیارد ریال نیز به توسعه سیستم های نوین آبیاری تخصیص داده شده که تاکنون در 115 هزار هکتار اجرا شده است و بقیه تا پایان سال عملیاتی می شود.
از ابتدای اجرای طرح تاکنون نزدیک یک میلیون و 600 هزار هکتار از زمین های کشاورزی زیر پوشش سامانه های آبیاری تحت فشار قرار گرفته است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 11600 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد بازدید: 1590 ساعت: 1:34 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند
2 هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن
3 تعرفه گاز هتل‌ها و تأسیسات گردشگری تعیین شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ بهمن
4 حجم صادرات گیاهان دارویی از ابتدای امسال تا کنون چقدر بود ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
5 طرح کاشت یک میلیارد درخت تکلیف همه را مشخص می کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
6 صید شب چراغی، زنگ خطری برای صیادان هرمزگانی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
7 چایی که فاسد شد و دلارهایی که دم کشید! ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۹ آذر
8 میزان واردات قطعات هلو و پرک پرتقال طی سال گذشته چقدر بود؟ ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
9 چاه‌های مجاز دارای کنتور چقدر پول آب می‌دهند؟ ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
10 تخصیص 90 درصد تسهیلات بانک به بخش کشاورزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳۰ آبان
11 اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی در بازار ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چه نوع غذاهایی روند پوکی استخوان را تسریع می‌کند؟ کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: روند...

  دانش آموزان در روزهای ابری بیشتر شیر بنوشند مهناز تسلیمی، کارشناس آموزش سلامت آموزش و پرورش در...

  لاغری با این عرق گیاهی افرادی که اقدام به لاغری و کاهش وزن می کنند ممکن ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا مولتی‌‌ویتامین‌ها چاق می‌کنند؟ مولتی‌ویتامین‌ها باعث افزایش وزن نمی‌شوند. در حقیقت مصرف مولتی‌ویتامین در افراد دچار اضافه‌وزن باعث کاهش وزن هم می‌شود.
آشنایی با 5 جفت غذایی؛ سرشار از خواص فوق‌العاده همه ما می‌دانیم که ترکیب برخی غذاها با هم طعم مطبوعی را ایجاد می‌کند مانند تخم‌مرغ و ژامبون یا کره و عسل ولی برخی غذاها هستند که با ترکیب آن‌ها با هم از خواص مفید آن‌ها بسیار بیشتر و شگفت‌انگیز‌تر بهره‌مند خواهیم شد.
با چربی های تیره به آسانی لاغر شوید! تا همین اواخر ، دانشمندان گمان نمی کردند که افراد بزرگسال دارای این نوع چربی باشند . بلکه تنها تصور می شود نوزدان برای حفظ گرمای بدن دارای چنین نوع چربی هستند و بعدها با شکل گرفتن ماهیچه های بیشتر این نوع چربی از بین می رود. اما تحقیقات اخیر ثابت کرده که بیش از نیمی مردان زنان دارای این نوع چربی می باشند.
مصرف روزانه ۵ وعده سبزی و میوه/ توجه به نکات بهداشتی سبزی و میوه تازه فواید زیادی دارند و کارشناسان تغذیه توصیه می کنند روزانه حداقل ۵ وعده سبزی و میوه مصرف شود.