به گزارش پایگاه خبری لقمه ، تخمین زده شده كه ۳۵ درصد سرطان ها احتمالا با رژیم غذایی در ارتباط اند. سرطان هایی كه وابسته به رژیم غذایی هستند عبارتند از: سرطان های سیستم گوارش، پستان، پروستات. رژیم های سرشار از میوه جات و سبزیجات مختلف شما را در برابر سرطان ها محفوظ نگه می دارد.
در این مطلب ۸ مواد غذایی که در پیشگیری از سرطان بسیار مؤثر هستند را به شما معرفی میکنیم :
اثرات ضد سرطانی گل کلم
گل کلم مقدار زیادی سولفورافان را در خود جای داده که اثرات ضد سرطانی آن ثابت شده است . سولفورافان وظیفه از بین بردن سلول های سرطانی را برعهده دارد. وقتی از گل کلم استفاده کنیم این ترکیب سلول های سرطانی را بدون آسیب رساندن به سلول های سالم ، از بین میبرد.
مصرف گل کلم، احتمال ابتلا به انواع سرطانها به خصوص سرطانهای پروستات، سینه، روده، تخمدان و مثانه را کاهش میدهد. محققان کانادایی در بررسیهای خود دریافتند مصرف نصف پیمانه گل کلم در روز، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را تا ۵۲ درصد کاهش میدهد.
پیشگیری از سرطان با مصرف هویج
همه ما هویج را تقویت کننده چشم می شناسیم ! اما تحقیقات نشان داده است که مصرف هویج میتواند به پیشگیری از سرطان کمک کند . ماده مؤثره موجود در هویج بتاکاروتن است و پیش ساز ویتامین A به شمار میآید در واقع انواعی از آنتی اکسیدانها است که تاثیر آنها بر انواع بیماریها به اثبات رسیده است.
این ماده ترکیبی نارنجی رنگ است که در سبزیها و میوههای زرد تا نارنجی و برگ سبز تیره وجود دارد. هویج همچنین برای تقویت سیستم دفاع طبیعی بدن بسیار مفید است و بدن را بر ضد عفونتهای ویروسی و باکتریایی تقویت میکند.
از دیگر سرطانهایی که بتاکاروتن یا هویج نقش چشمگیری در عدم ابتلا به آن بازی میکند سرطان ریه است و حتی اگر مبتلا شده باشید در کاهش سرعت پیشرفت آن و طولانی کردن مدت زنده ماندن شخص مبتلا اثرات شگرفی دارد. حتی اگر حداقل هفته ای دوبار فقط یک عدد هویج متوسط خام خورده شود،
ممکن است احتمال مبتلا شدن به سرطان ریه ۶۰ درصد کاهش یابد.
سرطان دیگر، سرطان حلقوم است، چون این سرطان بیشتر به اشخاصی که سیگار میکشند یا میکشیدهاند حمله می کند، بنابراین میتوان به آن به عنوان سرطان سیگاریها اشاره کرد. بتاکاروتن موجود در هویج نقش بسیار مؤثری در جلوگیری از ابتلا به این بیماری دارد.
این رژیم فقط برای اشخاصی مفید است که سیگار را ترک کرده اند، زیرا افرادی که سیگار را ترک نکرده و به سیگار کشیدن ادامه می دهند، هر قدر مواد سرشار از B کاروتن بخورند، تأثیری برای جلوگیری از سرطان آنها نخواهد داشت.
اثرات ضد سرطانی اسفناج
اسفناج از نظر علم تغذیه سرشار از آهن و ویتامین ها و مواد معدنی است که به ندرت در غذاهای دیگر پیدا می شود. اسفناج مانند دیگر برگهای سبز تیره منبع خوبی از بتاکاروتن و آنتی اکسیدان قوی ضد بیماری است و خطر پیشرفت آب مروارید را کاهش می دهد. با مصرف این سبزی میتوان از ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان پیشگیری کرد.
کلم بروکلی ، بهترین مبارز در مقابل سرطان
کلم بروکلی یکی از بهترین مبارزان طبیعی در مقابل سرطان است! کلم بروکلی دارای انواع مواد غذایی شامل: ویتامین C، ویتامین A (اغلب به عنوان بتاکاروتن)، اسید فولیک، کلسیم، پتاسیم و فیبر است. کلسیم، کاری فراتر از تقویت استخوانها انجام میدهد و آن کنترل فشار خون است .
این ماده معدنی حتی میتواند از بروز سرطان کولون نیز پیشگیری کند. بتاکاروتن و ویتامین C از جمله آنتیاکسیدانهای مهمی هستند که در کاهش احتمال ابتلا به بسیاری از بیماریها مانند آب مروارید، بیماریهای قلبی و سرطانهای متعدد نقش بسزایی را ایفا میکنند.
بر اساس نتایج یک تحقیق زنانی که در رژیم غذایی خود حداقل یک بار در روز از هویج، اسفناج، کلم بروکلی و استفاده میکنند ۷۳ درصد کمتر احتمال ابتلا به سرطان رحم را دارند.
جلوگلیری از ابتلا به سرطان با مصرف آووکادو
هنوز بسیاری از مردم تعصب عجیبی در استفاده نکردن از آووکادو دارند! آووکادو یک منبع عظیم از مواد مغذی است و ارزش غذایی بالایی دارد که میتواند بدن شما را در مقابله با سرطان ایمن کند. نباید براحتی از کنار آووکادو عبور کرد.
آووکادو دارای چربیهای متفاوتی است. برای یک آووکادوی معمولی:
حدود ۷۵ درصد انرژی آووکادو از چربی میآید؛ که اکثر آنها (۶۷ درصد از کل) از نوع چربی اشباع همچون اسید اولئیک است.
دیگر چربیهای غالب عبارتند از اسیدهای چرب و اسید لینولئیک.
ترکیب چربیها به طوری تقریبی عبارت است از: یک درصد امگا ۳، چهارده درصد امگا ۶، هفتاد و یک درصد امگا ۷ (۶۵ درصد اولیک و ۶ درصد چرب)، و چهارده درصد چربی اشباع (اسید چرب).
بر اساس وزن آووکادو ۳۵ درصد بیشتر از موز پتاسیم دارد. آووکادو سرشار از اسید فولیک و ویتامین K است و از منابع غذایی غنی برای ویتامین B۶، ویتامین C و ویتامین E و اسید پانتوتنیک به شمار میآید.
آووکادو دارای ۷۵ درصد فیبر نامحلول و ۲۵ درصد فیبر محلول است.
پیشگیری از سرطان با مصرف گوجه فرنگی
گوجه فرنگی دارای رنگدانه هایی به نام لایکوپین (Lycopene) است که رنگ قرمز آن را سبب می شود. این ماده به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند که به شیوه های مختلف برای حفظ و بهبود سلامت مفید هستند. مطالعات مختلف حاکی از آن است که استفاده روزمره از گوجه فرنگی می تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات، سرطان ریه و سرطان معده را کاهش دهد.
پیشگیری از ابتلا به سرطان با مصرف آجیل
مصرف آجیل، بدن را سمزدایی میکند و میتواند نقش مؤثری را در پیشگیری از سرطان و عدم ابتلا به آن ایفا کند. مصرف آجیل میتواند تا میزان قابل توجهی از ابتلا به این بیماری سخت جلوگیری کند. مصرف آجیل در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی، چاقی، سرطان روده بزرگ و حتی دیابت مؤثر است.
دانشمندان آلمانی اکنون به این نتیجه رسیدند که با مصرف آجیل میتوان ابتلا به انواع سرطان را پیشگیری کرد. آجیل میتواند به نوعی در بدن سمزدایی کند و تأثیرات اشعه ماوراء بنفش را از بین ببرد. به این ترتیب رشد سلولهای سرطانی متوقف میشود و سلولهای جدید و سالم جایگزین میشوند.
پیشگیری از سرطان با مصرف سیر
بسیاری از افراد بهخاطر بوی تُند و زننده سیر از مصرف آن خودداری میکنند، اما دقیقا همان ترکیبات گوگردی که باعث بوی بد سیر میشوند، فواید فوقالعاده مهمی دارند. ترکیبات سیر میتوانند از تشکیل مواد سرطانزا در بدن جلوگیری کنند، سرعت ترمیم DNA را افزایش بدهند و سلولهای سرطانی را از بین ببرند.
ویژگی دیگر سیر این است که با باکتریها، ازجمله هلیکوباکتر پیلوری، مبارزه میکند و خطر ابتلا به سرطان کولون را نیز کاهش میدهد. هلیکوباکتر پیلوری، همان باکتری خاصی است که باعث ابتلا به زخممعده و حتی سرطان معده میشود.
نقل از :سلامتی